Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2019 Pazar - 12:34

Miting gibi mahalle toplantısı

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın, Çeşme çarşısındaki, 16 Eylül Mahallesi toplantısı, miting havasında gerçekleştirildi.

Miting gibi mahalle toplantısı

Çeşme Belediye Başkan Adayı Oran, mahalle toplantısı öncesinde, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, Belediye Meclis Üyeleri Banu Ayhan, Şerif Gün, Şakir Karadede, Nurcan Albayrak, Veli Yüce, Güneş Barbaros, Yüksel Kızılateş, Belediye Meclis Adayları, CHP eski İlçe Başkanı Halil Saatli ve çok sayıda vatandaş ile Çeşme çarşısı girişindeki Merkez Seçim Ofisi önünde buluştu. 

Bando eşliğinde, 16 Eylül Mahallesi sokaklarını dolaşan Ekrem Oran ve beraberindekiler, sokaklara çıkan ve evlerinin pencerelerinden el sallayan mahallelileri selamladı. Mahallelilerin sevgi gösterileri altında ve yakılan meşalelerin arasından geçerek konuşmasını yapacağı Çeşme çarşısına gelen Oran, büyük ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. 

Çeşme Belediye Başkan Adayı Oran, konuşmasına başlamadan önce, "Annemi de aldım geldim" diyerek, annesi Sevin Oran, eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte coşkulu kalabalığı selamladı. 

"Biz bu seçimde en çok kadınlarımıza güveniyoruz"

Büyük bir kalabalığın toplanmasıyla, miting havasında geçen mahalle toplantısındaki konuşmasına, "Bu seçimde top yekün mücadele veriyorsak, çocuklarımız için veriyoruz" diyerek başlayan Oran, "Biz, analarımızla, kadınlarımızla, bacılarımızla gurur duyanlarız. Biz, onların kahkahasından rahatsız olanlar değiliz. Biz, onların giyiminden rahatsız olanlar değiliz. İsteyen başını açar, isteyen kapatır. Bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz, hamile kadınların sokağa çıkmasından rahatsız olanlardan asla değiliz. Biz bu seçimde en çok kadınlarımıza, Atatürk'ün kızlarına güveniyoruz" diye konuştu.

"Biz, şiddete ve çamura başvurmayız"

Konuşması alkışlarla ve "Bizim Eko" sloganları ile kesilen Oran, "Sevdiğimiz bir abimiz var. Üç seferdir CHP'nin karşısında aday oluyor. Saygı duyuyoruz. Ama onun her türlü iftirasını da aynen kendisine iade ediyorum. Biz CHP'liler, kimsenin işiyle, aşıyla oynamaz ve hiç kimseyi ekmeğiyle tehdit etmeyiz. Biz, başımız sıkıştığında, şiddet ve çamura başvurmayız. Biz biliyoruz ki, onlar kardeşlerimiz, akrabalarımız, arkadaşlarımız. Konvoylarına taş attığımızı söylemişler. Geçin bunları. Kaybetmenin verdiği telaş, sizi çamura ve iftiraya itiyor. Ben cevap vermeyeceğim. Biz işimize bakıyoruz. Çeşme'yi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Çeşme, Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyet'in kalesidir" şeklinde konuştu.

"Çeşme, 19 Mayıs'ın 100. yıldönümünü öyle bir kutlayacak ki, dillere destan olacak"

"Eko, sizin Eko'nuz olduysa eğer, iyi gününüzde, kötü gününüzde, hiç kimseyi ayrıştırmadan, 8 yılı Encümen üyeliği olmak üzere 10 yıl Meclis üyeliği ve 3 dönem CHP İlçe Başkanlığı olmak üzere görev yaparak oldum" diye belirten Oran, "31 Mart'ta da bana vereceğiniz Belediye Başkanlığı görevini, gururla, onurla, sizin Eko'nuz olarak yapacağım. Her zaman olduğum gibi tüm Çeşmeliler'in yanında olacağım. Şimdiden size söz veriyorum; Çeşme, 19 Mayıs'ın 100. yıldönümünü öyle bir kutlayacak ki, dillere destan olacak" diye açıkladı.

"Çeşme çarşısını artık su basmayacak"

Çeşme çarşısını artık yağmurda su basmayacağını söyleyen Oran, "Bundan sonra her yağmurda su basan Çeşme çarşısını unutun. Yeni bir Çeşme meydanı ve su basmayan bir Çeşme çarşısı ilk hedeflerimiz arasında yer alacak. Biz, Çeşme çarşısının turistlerle dolup taştığı günleri unutmadık. 14 yaşında delikanlıyken, Çeşme festivali'nde, Lüksemburg'a gönüllü rehberlik yaparak bu çarşıda geziyordum. 1992 yılında, 21 yaşındayken, esnafı lokantacısı, otelcisiyle tüm Çeşme halkı, teknolojiden yoksun olduğumuz günlerde, hep birlikte Çeşme Festivali'ni yaptık. Emeği geçen bütün Belediye Başkanları'na buradan teşekkür ediyorum. Eylül ayının sonunda, 'Çeşme'de sezon bitti, kepenkleri kapatalım' dediğiniz zamanda Çeşme Festivali gelecek ve Çeşme çarşımız yeniden canlanacak" diye konuştu.

"Plajlar Müdürlüğü ve Çevre Müdürlüğü kurulacak"

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Çeşme'nin kıyılarına gözü gibi bakacağını vurgulayan Oran, "Çeşme Belediyesi Plajlar Müdürlüğü ve Çevre Müdürlüğü'nü kuracağız. Çevre Müdürlüğü'müz, hem çevre kirliliği ile, hem de ses kirliliği ile mücadele edecek. Plajlar Müdürlüğü'müz ise, Meclis üyeliğim dönemimde, ellerimle yazdığım Çeşme Belediyesi Plajlar Yönetmeliği'ni uygulayacak. Artık plajlarımızı kimse kirletemeyecek. Elbette plajlarımızı temizlemeye devam edeceğiz. Ama kirletip gitmeye kalkanlara da müsamaha göstermeyeceğiz. Plajlar Müdürlüğü, yazın 4 ay çalıştıktan sonra da çöplerin kaynağında ayrıştırılması için mahallelerimizde çalışma yapacak" diye açıkladı. 

Eğitim desteğine kız öğrenciden teşekkür

İlginin yüksek olduğu toplantıda projeleri hakkında ayrıntılı açıklamalar yapan Belediye Başkan Adayı Oran, Çeşme'de eğitim düzeyinin yükselmesi için Çeşme Belediyesi tarafından ücretsiz ek eğitim imkanının sağlanacağını belirtmesinin ardından, sahneye çıkan bir kız öğrenci açıklamadan duyduğu sevinci Oran'a söyledi. 

Konuşmasının sonunda 16 Eylül Mahallesi'nin muhtar adaylarını sahneye davet ederek, başarılar dileyen Oran, Belediye Meclis Adayları'nı da tanıttı. Kontenjan Adayı Aybars Yıldırım, kendisinin tanıtılması sırasında Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'dan söz isteyerek, "16 Eylül Mahallesi'nde, bu heyecanı, aydınlık Çeşme'nin aydınlık yüzlerini gördüğüme çok mutlu oldum. Bu aydınlık yüzleri görünce, bu 'beka sorunu' laflarının ardında zeka sorunu olduğunun farkına vardım" diye konuştu. 

 
"Eko, 4-0 yapacak"
 
CHP’li Gençlerden DHA’ya Siyah Çelenkli Protesto
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Eko, 4-0 yapacak"
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Biz demokrasiye inanan insanlarız. ...
Soyer, ''Muhtarlar için kırmızı hat kuracağız''
Tunç Soyer, “Köy muhtarlarıyla ve mahalle muhtarlarıyla ayrı gündemlerle ...
"Bizim kökümüz Kuvai Milliye, bölücülükle işimiz olmaz"
Başkan Kocaoğlu, "Bizim kökümüz Kuvayi Milliye'ye dayanır. Bizi bölücülükle ...
 
Muhtarlar için Kırmızı Hat
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Balçova ...
"Türkiye İzmir'e Benzediği Zaman Mutlu Olacak"
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel ...
"Ekrem Oran başkan olacağı için Çeşme çok şanslı"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Ekrem ...
 
Propaganda serbestliği ve seçim yasakları başladı
YSK'nın 31 Mart'ta yapılacak seçimler için belirlediği propaganda serbestliği ...
"Benim evim Çeşme, ailem de Çeşmeliler"
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, 'yabancı' olduğu ...
“İzmir devletimizin bütçesine aldığının üç katı katkı koyuyor”
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Kadifekale’de ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri