Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2020 Cuma - 11:44

Yücel’den 10 Ocak mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sebebiyle yayınladığı mesajda çarpıcı ifadelerde bulundu.

Yücel’den 10 Ocak mesajı

Yücel mesajında“Bugün Türkiye’de gazetecilerin mesleklerini yasaların ve anayasanın tanıdığı haklar çerçevesinde özgürce icra edebildiklerini söylemek, insanların aklıyla ve zekasıyla dalga geçmektir.” sözlerine yer verdi. Yücel mesajında şu açıklamalarda bulundu.

O ÜLKE NE YAZIK Kİ..

Her 10 Ocak’ta dışarıda olan gazeteci sayısı azalırken, cezaevinde olan gazeteci sayısının arttığı, gazetecilerin her yıl haklarının ve özgürlük alanlarının azaldığı, işten çıkartılan gazeteci sayısının sürekli yükseldiği,  kalemi kiralık olmayan gazetecinin hain ilan edildiği ülke, ne yazık ki Türkiye’dir.

Türkiye’de onurlu ve tarafsız gazetecilik yapmak isteyen gazetecilere ve basın kuruluşlarına AKP iktidarı tarafından ağır bedeller ödetilmeye devam ediliyor. Bu bedeller bazen sarayın ve AKP’nin lehine eğilip bükülen yasalarla, bazen basın ilan kurumu üzerinden ekonomik kesintilerle, bazen de hedef gösterilip tehdit edilerek psikolojik baskılarla ödetiliyor.

GERÇEKLER YERİNE İHALE PEŞİNDE KOŞUYORLAR

Ancak mevcut iktidarın yıllardır anlayamadığı hakikat şu ki, gerçek gazetecilerin susturulduğu ve sözüm ona gazeteciliğin sadece iktidarın borazanı olanlar tarafından yapıldığı, yandaş yapılan gazetelerin doğruların ve gerçeklerin yerine, patronlarının iktidardan alacakları ihalelerin peşinden koştuğu bir düzenin son kurbanı bu düzeni yaratan anlayış olacaktır.  Bu anlayıştan yola çıkarak, bugün Türkiye’de gazetecilerin mesleklerini yasaların ve anayasanın tanıdığı haklar çerçevesinde özgürce icra edebildiklerini söylemek, açıkçası insanların aklıyla ve zekasıyla dalga geçmektir.

Bizlerin savunduğu anlayış çok nettir. Dünyanın neresinde olursa olsun basın özgürlüğünün olmadığı, gazetecilerin baskı altında tutulduğu, iktidara muhalif olan gazetecilerin hain ilan edildiği, yargı tehdidiyle özgür kalemlerin susturulmaya çalışıldığı bir ülke varsa; O ülkede yolsuzluk, hırsızlık, ahlaksızlık, ihanet ve çıkar ilişkileri vardır. Bir ülkede özgür basın yoksa adalet yoktur. Bir iktidar yandaş basının yalan ve iftira dolu haberleriyle ayakta durmaya çalışıyorsa aslında çoktan iktidarını kaybetmiş demektir.

Gazetecilerimizin yaşadığı tüm sorunların farkındayız ve hepsi için çözümümüz hazır. Aslında büyük projelere, büyük işlere girişmeye de gerek yok. Gazetecinin fikrine, kalemine ve özgürlüğüne vurulan prangaları söküp attığımızda Türkiye’de her şey çok güzel olacak.

Adaletin sağlanması, yolsuzluğun önlenmesi, halkın gerçekleri öğrenmesi ve beraberinde gelecek, kalkınmayı isteyen bir anlayışa sahipseniz, isteyeceğiniz en önemli şey özgür basın ve her anlamda bağımsız gazetecilerdir.

YEREL BASINA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Bu bağlamda özellikle belirtmek isterim ki özellikle hem genç gazetecilerin mesleklerine olan umudunu korumasına fırsat veren hem de her şeye rağmen bugün bile gerçek gazetecilik yapmanın mümkün olduğunu gösteren yerel basın kuruluşlarımıza çok şey borçluyuz. Kısıtlı imkanlarla ve baskılara rağmen ilkeli ve tarafsız gazetecilik örneği veren İzmir’imizin yazılı, görsel basın kuruluşlarına ve internet gazeteciliği yapan haber portallarına teşekkürü bir borç biliyor ve mücadelelerinden dolayı bir kez daha yerel basınımızı kutluyorum.

Artık neredeyse Özgür Basın ve Çalışanları İçin Mücadele Gününe dönüşen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde mesleklerini yaparken suikastlere uğrayan ve meslekleri uğruna can veren tüm basın şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, 10 Ocak’ta özgür basın ve özgür Türkiye için mücadele veren tüm basın çalışanlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.

 

Etiketler:
 
“Kanal İstanbul Çalıştayı” başladı
 
Eski sigara paketleri piyasada bulundurulamayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel, "10 Ocak 'Çalışamayan Gazeteciler Günü'ne dönüştü"
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan CHP İzmir ...
CHP'li Beko, "Mücadelemiz sonuç verdi, 5 milyonun yüzü güldü"
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sağlık hizmetinden faydalanmaları 31 ...
Soyer'den Urla'ya destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Urla'daki kayyum yönetimine ...
 
Urla’da tarihi toplantı
Genel Başkan Yardımcısı Torun, İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
“Kayyum idaresi değil, Halk İradesi!”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yayınladığı mesajda ‘Kayyum idaresi ...
Çeşme CHP'de Kavasoğullar yeniden Başkan
Tek liste ile gerçekleştirilen CHP Çeşme İlçe Kongresi yoğun katılımla ...
 
“Turizmde belediyelerin önü açılmalı”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, turizm konusunda belediyelerin önünü ...
Yol haritası Ankara’da belirleniyor!
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanması ve yerine Urla Kaymakamı ...
CHP’li Sertel’den basın kartı çıkışı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 3 bin 804 ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri