Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>POLİTİKA
3 Ocak 2020 Cuma - 18:31

Urla’da tarihi toplantı

Genel Başkan Yardımcısı Torun, İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve partililerin katılımıyla Urla’da gerçekleşen belediye meclisi grup toplantısında sert mesajlar verildi.

Urla’da tarihi toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Urla Belediyesi’ne kayyum atanması sonrasında gerçekleşmeyen meclis toplantısı için alternatif bir toplantı düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye meclis üyeleri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, Gençlik Kolları İl Başkanı Ozan Uyan, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, il yöneticileri, partililer ve vatandaşların katılım sağladığı toplantıya Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ev sahipliği yaptı.

Yerel seçimlerde yüzde 67.5 oy alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturan Burak Oğuz’un geçtiğimiz ay FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanması sonrasında Kaymakam Önder Can kayyum olarak atanmıştı.

Can, belediye meclisini Ocak ayındaki olağan toplantıya çağırmayınca CHP örgütleri de harekete geçti.

Seçilmiş belediye meclis üyeleriyle birlikte grup toplantısı yapma kararı alan il örgütü, genel merkezle koordineli bir çalışma yürüttü ve ‘Kayyum İdaresi Değil Halk İradesi’ sloganıyla bu toplantıyı gerçekleştirdi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun önemli açıklamalarda bulunarak, “Geçmişte ne istediniz de vermedik diyenler, okyanus ötesine bitsin artık bu hasret gel diyenler, yargıya, TSK’ye, devletin bütün kademelerine sızma demiyorum, yerleşmelerine izin verenler, her yerde onların güçlenmesi için mücadele edenler 15 Temmuz’da bu hain örgütün darbesiyle bizi karşı karşıya bıraktılar. Biz onları sürekli eleştirdikçe onlar o yapıyı bize masum gösterdi, bu ülkenin faydasına çalıştıklarını söyledi. 15 Temmuz akşamı gördük ki gerçekten demokrasiye kastetmek istediler. 15 Temmuz’da bunu yaşadık ama 20 Temmuz’da bir sivil darbe gerçekleştirdiler. Okyanus ötesine mesaj gönderenler yaptı bunu! O günden sonra tek adam yönetiminin her alanda baskısını arttırdılar. Her yerde FETÖ’cü aradılar. Birçok masum insanı da maalesef suçlamalarla hem özgürlükleri hem hayatları anlamında mağduriyet ortaya koydular” diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel ise yaptığı konuşmada, “Urla’da demokrasiye darbe vurulmamış olsaydı belediye meclisimiz toplanmış olacaktı. Her ay olduğu gibi Urla’nın sorunları, vatandaşlarımızın öncelikleriyle ilgili kararlar alacaktı. Ancak şu anda Urla’nın seçilmiş belediye başkanı, başkanımız Burak Oğuz cezaevinde. Yasa gereği meclis içinden seçim yapılması gerekirken Urla Belediyesi’ne kayyum atanmış durumda. Diğer yandan Urlalıların oylarıyla seçilmiş meclis bertaraf edilmiş durumda. 3 temel sorunumuz var. Belediye başkanımızla ilgili durum yargıda. Kamu görevi yürüten bir kişi, seçilmiş bir kişi, Urla’da rekor oyla seçilmiş bir kişi. Savcılıktan aranıyor, avukatıyla birlikte girmiş olduğu adliyeden tutuklanarak çıkıyor. Kaçma, delilleri karartma, kuvvetli suç şüpheleri yok, yasamıza göre tutuksuz yargılama esas, tutuklu yargılama istisnadır. Ama tutuklu yargılanıyor. Dosyadaki delilleri tartışacak değil. Ama suçluluğu mahkeme kararıyla hükmen oluncaya kadar herkes masumdur. Masumiyet karinesi hüküm altına alınmıştır. Hukuki süreç işleyecek ve biz belediye başkanımızın aklanacağına inanıyoruz” diye konuşarak görüşlerini dile getirdi.

Etiketler:
 
Emekli maaş zammı belli oldu
 
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Kayyum idaresi değil, Halk İradesi!”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yayınladığı mesajda ‘Kayyum idaresi ...
Çeşme CHP'de Kavasoğullar yeniden Başkan
Tek liste ile gerçekleştirilen CHP Çeşme İlçe Kongresi yoğun katılımla ...
“Turizmde belediyelerin önü açılmalı”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, turizm konusunda belediyelerin önünü ...
 
Yol haritası Ankara’da belirleniyor!
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanması ve yerine Urla Kaymakamı ...
CHP’li Sertel’den basın kartı çıkışı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 3 bin 804 ...
Açtı ağzını, yumdu gözünü!
Çeşme Belediye eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu, mevcut belediye başkanı ...
 
“Adaletsizlikle karşı karşıyayız”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir ...
Başkanımızın yanındayız!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Urla Belediye Başkanı Oğuz’un FETÖ iddiası ...
Toplu balık ölümlerini Meclis’e taşıdı
Eski Tarım Bakanı Veysel Eroğlu’nun “2012 yılında Gediz Nehri’nde balık ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri