Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2019 Salı - 18:44

Yücel'” 'Tam kanunsuzluk YSK'nın kararıdır!'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerini iptal etmesini beklenmedik, hukuka ve vicdana aykırı bir karar açıklamasında bulundu.

Yücel ”  Tam kanunsuzluk YSK nın kararıdır!

İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin açıklamalarda bulunan Yücel  "Karar herkesin bildiği gibi siyasi ve iktidar baskısıyla alınmış bir karardır" dedi.

YSK'nın İstanbul seçimlerini sürpriz bir şekilde  iptal ederek yenilenmesine karar vermesinin yarattığı infial devam ederken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den  konuya ilişkin sert bir açıklama geldi, Yücel açıklamasında şunlara yer verdi.

TAM KANUNSUZLUK YSK'NIN ALDIĞI KARARDIR

Hukuka, milletin iradesine, adalete ve yargıçların bağımsız karar vereceğine inanan herkesin inancı YSK'nın açıkladığı karar ile birlikte yerle bir olmuştur. Zaten AKP iktidarı altında geçen 17 yıldır yozlaştırılmış, taraftarlaştırılmış ve içi boşaltılmış olan adalet ve hukuk sistemimizin içinde bulunduğu içler acısı durum, YSK' nın aldığı İstanbul 2seçimlerinin yenilenmesi2 kararı ile birlikte tam anlamıyla içinden çıkılmaz bir adaletsizlik halini almıştır.İstanbul'da ne olduğunu YSK dahil tüm Türkiye biliyor. Seçimler yapıldı ve Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanı seçildi. Bunun hukuka, seçmen iradesine, insan vicdanına ve ahlaka uygun bir seçim olduğunu, aslında  YSK' nın aldığı seçimlerin yenilenmesi kararının tam bir kanunsuzluk hali olduğunu YSK' da, AKP'de çok iyi biliyor. Ancak anlaşılan o ki, bunların derdi milletin iradesinin tecelli etmesi, adaletin temini ve hukukun işletilmesi değil. Bunları derdi İstanbul'da belediye kanalıyla yandaşa, tarikatlara ve eş dost vakıflarına akıtılan paraların kesilmemesidir. YSK, iktidarın hiçbir maddi temele dayanmayan itirazlarını kabul edip, seçimi iptal ederek kendi varlık sebebini inkar etmiştir. Demokrasinin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, yönetimde denge ve denetimin alınan kararla rafa kaldırılmıştır. Hukukla, vicdanla ve ahlakla ilgisi olmadığı gibi, YSK' nın içtihatlarına bakıldığında  YSK' yı kendi kendisini yalanlayan bir kurum haline getiren bu karar, tek adam yönetiminin, saray zihniyetinin milleti ve iradesini nasıl hiçe saydığının da açık bir göstergesidir.

23 HAZİRAN'DA HİÇBİR KUMPAS, HİÇBİR ÇETE..

Yenilenecek seçimlerin artık sadece bir belediye başkanlığı seçimi değil, AKP zihniyetine ve YSK 'nın hukuksuz kararına karşı, adaletin, vicdanın ve ahlakın yeniden inşa edilmesi için büyük fırsat olduğunu ifade eden Yücel, "Biliyoruz ki Ekrem İmamoğlu 23 Haziran'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına kaldığı yerden devam edecektir. Hem de bu sefer, hiçbir kumpasın aradaki farkı kapatamayacağı, hiçbir çetenin İstanbul halkının iradesine darbe vuramayacağı büyük bir farkla kazanacaktır. Aydınlıktan, halk için yönetimden, baharın kardeşliği ve çok renkliliğinden korkanlar bilsinler ki, onların çirkinliklerini, hukuksuzluklarını, kirli pazarlıklarını ve tehditlerini örten karanlığı 31 Mart'ta nasıl yok ettiysek, 23 Haziran'da da  16 Milyon İstanbullu ile birlikte, o karanlığı ve karanlıktan beslenen zihniyeti bu kez kalıcı olarak yok edeceğiz.

CHP İZMİR TEYAKKUZDA

CHP İzmir örgütünün İstanbul seçimleri için teyakkuzda olduğu belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçimlerin her anında görev almak için İzmir'den desteğe hazır olduklarını, bu bağlamda genel merkezin kararını beklediklerini ifade ederek " Yarın (8 Mayıs Çarşamba) Ankara'ya gidiyorum. Genel merkezde bu konuyla ilgili görüşmelerim olacak. Önümüzdeki günlerde de İzmir'de İlçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yapacak ve destek için yol haritası belirleyeceğiz. YSK' nın İstanbul kararı  tarihe utanç kararı olacak geçecek. Bunu yapanların, bu kararda imzası olan, hukuki ve siyasi olarak bu kararın alınmasında payı ve katkısı olanların daha da utanmaları için İstanbul il başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ve İstanbul il örgütümüze her türlü desteği vereceğiz" dedi.

 

 
Çeşme ve Seferihisar Belediyeleri'nden afişli 23 Haziran uyarısı
 
Mali Müşavir Güvener, İzmir Oda yönetimine aday oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme ve Seferihisar Belediyeleri'nden afişli 23 Haziran uyarısı
Çeşme ve Seferihisar Belediyeleri, sosyal medya sayfalarında yayınladıkları ...
Son dakika: İstanbul seçimi iptal edildi
Yüksek Seçim Kurulu İstanbul seçimini iptal etti. 4'e karşı 7 oyla alınan ...
“İnşallah böyle bir senaryo karşımıza gelmez”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Çeşme İlçe Başkanlığı ve Çeşme Belediyesini ...
 
CHP'li Bakan, "Denizler temiz, orkinoslar özgür kalsın"
Çevre Komisyonu Üyesi ve partisinin komisyon sözcüsü CHP İzmir Milletvekili ...
“Harcanan her kuruşun hesabını vereceksiniz”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da CHP'li belediye başkanlarına ...
Lider'den Başkanlara flaş talimatlar!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanları bugün Ankara’daki Genel ...
 
Başkanlar Ankara'da!
Yerel seçimde 11 büyükşehir belediyesi, 10 il belediyesi, 191 ilçe belediyesi ...
Sertel, “İşçi sınıfı ekonomik krizin pençesinde”
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Gündem Çeşme’ye yaptığı açıklamada, ...
İhraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edildi!
Çeşme Belediye Eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu hakkında CHP ilçe yönetimi ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri