Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2019 Cumartesi - 10:17

“Harcanan her kuruşun hesabını vereceksiniz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da CHP'li belediye başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, "Seçim dönemi verdiğimiz sözleri yerine getirmek zorundayız” dedi.

“Harcanan her kuruşun hesabını vereceksiniz”

Belediye başkanlarını Ankara’da toplayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, önemli uyarılarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da CHP'li belediye başkanlarına hitap etti. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada partinin ilkelerine vurgu yaptı. CHP Lideri, belediye başkanlarına "Söylemleriniz olumlu olmalı.  Belediye başkanı negatif suçlayıcı bir dil kullanmamalı."  uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi;

“Öyle örnekler vermeliyiz ki belde halkı işte böyle yönetilmeli demeli. Dolayısıyla üstlendiğiniz sorumluluk sıradan sorumluluk değil. Seçim bildirgemizi açıklarken bu sorumluluğu üstlendik. Belediye başkanı ile belde halkı arasında bir güven oluştu. Bu güveni perçinleyeceğiz. Daha geniş kitlelere ulaşacağız. Türkiye’nin bugünkü şartlarına bakınca kaygılanan milyonlar varken, beldenizdeki kaygıyı siz kaldıracaksınız. Neden Türkiye böyle şeffaf yönetilmiyor diyecekler. 

Seçim dönemi verdiğimiz sözleri yerine getirmek zorundayız. Vaatlerimizi yerine getirelim ki bir daha seçime girdiğimizde daha yüksek oranlarla seçilelim. Sizler çalıştığınız sürece toplumun her kesimiyle güzel işler kuracaksınız. Göreve başladığınız zaman size 10 temel ilke gönderdik. Neydi bu ilkeler? Bir belediye başkanı suçlayıcı bir dil kullanmamalı, olumlu bir dil kullanılmalı. Bize her türlü suçlamalar yapıldı. Ama biz bunları elimizin tersiyle ittik. Biz kendimize güveniyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Halkımız bütün suçlamaları çöpe attı ve size oy verdi.

 "İSTİHDAM YARATARAK GÜVEN VERECEKSİNİZ"

Sizlerin devri sabık yaratma derdi olmamalı. Kin intikam bunlar yok bizde. Bu şu anlama gelmemeli. Ancak yolsuzluk varsa onun üzerine gideceksiniz. Ama kim gidecek? O işin uzmanı. Ve siz o gerçekleri kamuoyu ile paylaşacaksınız. Sizin bir intikam duygusuyla hareket etmemenizi kul hakkı yemeyenin ne kadar kötü olduğunu gösterir. Koltuğa oturduğunuzda binlerce ihbar dilekçesi gelecek. İmzasız şikayetleri direkt çöpe atacaksınız. Bu tür işlerle uğraşmayacaksınız. Önünüzdeki 5 yıl rüzgar gibi geçer arkadaşlar. Kreşinden semt evlerine kadar tüm bu vaatleri yerine getirmek için hem para bulacak, hem zaman yaratacak hem belde halkına güven vereceksiniz.

İstihdam yaratarak belde halkına güven vereceksiniz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bilgisi, liyakati olan herkesi kucaklayacağız. Partizanca davranmak yok. Belediyede bir kişinin politika yapma hakkı vardır o da belediye başkanıdır. Göreve getirdiğiniz kişiler de partizanlık yapmayacak. Yeni görevlere liyakat esasına göre insanlar getireceksiniz. Sizin verdiğiniz her talimatı derhal yerine getirecek. 

"HARCANAN HER KURUŞUN HESABINI VERECEKSİNİZ"

Temel ilkelerimizden biri şudur: Şeffaflık. Harcanan her kuruşun hesabını vereceksiniz.  Siyasi partiler içinde bağımsız dış denetimi yaptıran tek parti biziz. (sayıştay dışında) belediye başkanları şeffaf olması lazım. STK'larla işbirliği yapmakta yarar var.

Belediye meclis toplantılarının kamuoyuyla paylaşılması. 3 buçuk milyon kişi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısını izliyor. Olağanüstü bir şey. Bazı belediye meclislerinde çoğunluk olmayabiliriz. Ama kimin doğru, kimin yanlış yaptığını herkes görmeli.

Belediye başkanının getirdiği bir proje halkın yararına. Halk o açık toplantıda kimin doğru kimin yanlış yaptığını görmeli. 

Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olacak. Vatandaş yakınını ziyaret edecek. Belki cebinde parası yok. Bu imkanların bir şekilde sağlanması lazım. 

Engellilere ve kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması lazım. Bu temel ilkeleri açık ayda bir okuyun. İş yoğunluğu arasında unutabilirsiniz. 

Kreşler, kütüpheneler, spor salonları... Bunlar çok önemli. Çocuğu kazandığınız zaman bütün aileyi kazanırsınız. Çocukların üzerine titreyin. Belediye başkanları çocuklar için ne gerekiyorsa yapacak. Servis şoförleriyle oturup konuşacaklar. Gerekirse parasını belediye ödeyecek. Çocuklar güven içinde gelip gidecek.

Yoksulluk envanteri oluşturacaksınız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Kimin yoksul olup olmadığını muhtarlarla beraber tespit edeceksiniz ve yardım edeceksiniz. Yoksulların onuruyla oynamak bizim kitabımızda yoktur.

"SEÇİMLERİ İPTAL ETTİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ KUMPAS HAZIRLANIYOR"

Değerli arkadaşlarım, seçimlerden bu yana 1 aydan fazla zaman geçti. Bütün seçimler tamamlandı, İstanbul seçimleri tamamlanmıyor. Niçin? YSK bir türlü karar vermiyor. Hangi gerekçeyle? Yüksek Seçim Kurulu'na seslenmek isterim, siz dediniz ki bütün geçersiz oyları sayacağız. 39 ilçede bütün geçersiz oylar sayıldı, sonuç değişmedi. Yetmedi 6 ilçede bütün oylar sayıldı. Sonuç değişmedi. Yine itiraz geldi. 39 ilçede bütün oylar sayıldı. YSK 22 ilçeden sondajlama yöntemiyle örnek alacağım dedi, sonuç yine değişmedi. YSK ne yapmak istiyor? Kısıtlılar oy kullanmış, daha önceden neden itiraz edilmedi? Tutanaklara şerh neden koyulmadı. Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar. Her türlü kumpasa tezgah hazırlıyorlar. YSK bütün şikayetleri dinleyeceğini söylüyor, şikayetler bitmezse ne olacak. İstanbul seçimleri bir demokrasi tercihi noktasına gelmiştir.” 

 

 

 

Etiketler:
 
Çeşme J.E.S arkasında Dev Holding iddiası!
 
Baharı türkülerle karşıladılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lider'den Başkanlara flaş talimatlar!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanları bugün Ankara’daki Genel ...
Başkanlar Ankara'da!
Yerel seçimde 11 büyükşehir belediyesi, 10 il belediyesi, 191 ilçe belediyesi ...
Sertel, “İşçi sınıfı ekonomik krizin pençesinde”
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Gündem Çeşme’ye yaptığı açıklamada, ...
 
İhraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edildi!
Çeşme Belediye Eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu hakkında CHP ilçe yönetimi ...
İş, adalet, özgürlük, demokrasi için haydi 1 Mayıs’a
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karşıyaka ve Buca’da İzmir Emekli-Sen ...
CHP İzmir’den Kılıçdaroğluna geçmiş olsun ziyareti
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir il Başkanı Deniz Yücel CHP ...
 
Soyer'den zirve mesajları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi ...
CHP'li Serter : « TBMM, ulusal egemenliğin temsilcisidir »
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Çirkin saldırıya İYİ Parti'den tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıya bir tepki ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri