Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
3 Mayıs 2019 Cuma - 13:45

Lider'den Başkanlara flaş talimatlar!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanları bugün Ankara’daki Genel Merkez binasındaki toplantıda bir araya geldi.

Lider den Başkanlara flaş talimatlar!

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir’deki 24 ilçe belediye başkanı tam kadro yer aldı. Toplantı öncesinde Anıtkabir ziyaret edildi. 81 ilin yanı sıra ilçelerdeki tüm CHP’li belediye başkanları bugün Ankara’da buluştu. Toplantı öncesinde belediye başkanları toplu olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Genel Merkez’de toplantıya geçildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞKANLARA ÖNEMLİ TALİMATLAR
Anıtkabir buluşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Belediye Başkanları'na hitap etti. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Seçim dönemi verdiğimiz sözleri yerine getirmek zorundayız. Vaatlerimizi yerine getirelim ki, bir daha seçime girdiğimizde daha yüksek oranlarla seçilelim. Sizler çalıştığınız sürece toplumun her kesimiyle güzel işler kuracaksınız. Göreve başladığınız zaman size 10 temel ilke gönderdik. Neydi bu ilkeler? Bir belediye başkanı suçlayıcı bir dil kullanmamalı, olumlu bir dil kullanılmalı. Bize her türlü suçlamalar yapıldı. Ama biz bunları elimizin tersiyle ittik. Biz kendimize güveniyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Halkımız bütün suçlamaları çöpe attı ve size oy verdi. 

Sizlerin devri sabık yaratma derdi olmamalı. Ancak yolsuzluk varsa onun üzerine gideceksiniz. İmzasız şikayetleri direkt çöpe atacaksınız. İstihdam yaratarak belde halkına güven vereceksiniz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bilgisi, liyakati olan herkesi kucaklayacağız. Partizanca davranmak yok. Belediyede bir kişinin politika yapma hakkı vardır o da belediye başkanıdır. Göreve getirdiğiniz kişiler de partizanlık yapmayacak.

Temel ilkelerimizden biri şudur: Harcanan her kuruşun hesabını vereceksiniz.

3 buçuk milyon kişi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısını izliyor. Bazı belediye meclislerinde çoğunluk olmayabiliriz. Ama kimin doğru, kimin yanlış yaptığını herkes görmeli.

Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olacak.

Kreşler, kütüpheneler, spor salonları... Bunlar çok önemli. Çocuğu kazandığınız zaman bütün aileyi kazanırsınız. Çocukların üzerine titreyin. Belediye başkanları çocuklar için ne gerekiyorsa yapacak. Servis şoförleriyle oturup konuşacaklar. Gerekirse parasını belediye ödeyecek. Çocuklar güven içinde gelip gidecek.

Yoksulluk envanteri oluşturacaksınız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Kimin yoksul olup olmadığını muhtarlarla beraber tespit edeceksiniz ve yardım edeceksiniz. Yoksulların onuruyla oynamak bizim kitabımızda yoktur.

Değerli arkadaşlarım, seçimlerden bu yana 1 aydan fazla zaman geçti. Bütün seçimler tamamlandı, İstanbul seçimleri tamamlanmıyor. Niçin? YSK bir türlü karar vermiyor. Hangi gerekçeyle? YSK'ye seslenmek isterim. 39 ilçede bütün geçersiz oylar sayıldı. Sonuç değişti mi? Hayır. Devletin gücünü arkasına almış seçimi iptal ettirmek için her türlü kumpas hazırlanıyor. İstanbul seçimleri bir demokrasi tercihi noktasına gelmiştir. Adı üstünde Yüksek Seçim Kurulu.

AKP Sözcüsü, "İstanbul'da bir şeyler oldu ve sandık başında oldu diyor." Evet. İstanbul'da bir şeyler oldu ve sandık başında oldu. Ekrem İmamoğlu kazandı.

Hukuk olmazsa o devlet ne olur? Hukuk, kişinin haklarının korunduğu, demokrasinin olmazsa olmaz kurallarından birisidir. Hukuku çekip çıkarırsanız devlet organize suç örgütüne dönüşür. Devleti organize suç örgütü yerine sokmamak hakimlerin elindedir. Hiçbir yargıcın yasaları bir tarafa bırakıp 'biz anlaştık İstanbul seçimlerini iptal ediyorum' deme hakkı yoktur. 

Yüksek Seçim Kurulu'na çağrı yapıyorum:

YSK, daha önce verdiği benzer kararlara uymak zorundadır. 

YSK, sahte delilleri elinin tersiyle itmelidir. 

YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde oluşturduğu baskılara boyun eğmemelidir.

YSK, kazanıncaya kadar seçim yapacağız anlayışını reddetmek zorundadır.

Türkiye'de gerçek anlamda hakimler var mı, yok mu? Bunu göreceğiz. Bütün dünya görecek. Say diyorlar sayılıyor, tekrar say diyorlar sayılıyor. Sağdan, soldan, aşağıdan, yukarıdan sayıyorsun sonuç değişmiyor. Yine Ekrem İmamoğlu. Bu ülkenin adalete ihtiyacı var.

YSK üyeleri, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunmak zorundadır. Aksi halde adalet dağıtamaz.

İktidar sahiplerinin demokrasiye karşı kurduğu kumpası YSK reddetmeli."

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul seçimleri konusunda uyarılarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu’nun kuşkuya yer vermeyecek şekilde kazandığını söyleyen Torun, “1 Nisan sabahından bugüne kadar olan 32 günlük süre boyunca, AKP ve MHP’nin çeşitli sözcülerinin kurduğu sistematik baskıyla YSK’nın İstanbul Büyükşehir seçimlerini bir türlü sonuçlandıramamış olması, hukuk devleti adına kabul edilemez.” dedi.

YSK’nin İstanbul seçimleri ile ilgili aldığı çok sayıda kararın, daha önce örneği görülmediği şekilde çelişkili ve siyasi kararlar oluşturduğunu savunan Torun, şöyle devam etti:

“AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hemen her gün YSK üyelerini tehdit eder mahiyette demeçler vermelerini, o demeçlerin medyada defalarca tekrar edilmesi yoluyla YSK üyelerini siyasi karar vermeye zorlamalarını milletimizin birliği ve devletimizin bekası önünde önemli bir tehdit olarak görüyoruz. YSK üyelerinin iktidar cephesinden gelmekte olan tüm baskıları toptan reddederek, anayasaya, kanunlara ve kendi içtihatlarına bağlı, nesnel kanıtlara dayalı ve vicdanı hür karar vermelerini halkımız ve tüm özgür dünya beklemektedir.

YSK, hukuka dayalı karar vermeli ve seçimle gelenin seçimle gittiği bir ülkede yaşadığımızın garantisi olmayı sürdürmelidir. Tümüyle demokratik kurallarla ve yollarla kazanılmış bir seçimin, siyasi baskılarla soyut iddialarla ve gerçek dışı kara propaganda yollarıyla gasp edilmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz.”

Türkiye’nin demokratik parlamenter tarihi boyunca seçim sonuçlarına böyle bir itirazın görülmediğini, kurumların da hiçbir zaman bu denli töhmet altında bırakılmadığını savunan Torun, Türkiye’nin bu görüntüden bir an önce kurtularak, ekonomiden dış politikaya kadar birçok soruna kadar çözüm arayışına başlaması gerektiğini söyledi.

Açıklamaya, İstanbul ile ilgili olması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılmadığı öğrenildi.”

 

 

 

Etiketler:
 
Karnemiz Kırık!
 
Çevre sorunları Kent Konseyi gündeminde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanlar Ankara'da!
Yerel seçimde 11 büyükşehir belediyesi, 10 il belediyesi, 191 ilçe belediyesi ...
Sertel, “İşçi sınıfı ekonomik krizin pençesinde”
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Gündem Çeşme’ye yaptığı açıklamada, ...
İhraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edildi!
Çeşme Belediye Eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu hakkında CHP ilçe yönetimi ...
 
İş, adalet, özgürlük, demokrasi için haydi 1 Mayıs’a
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karşıyaka ve Buca’da İzmir Emekli-Sen ...
CHP İzmir’den Kılıçdaroğluna geçmiş olsun ziyareti
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir il Başkanı Deniz Yücel CHP ...
Soyer'den zirve mesajları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
CHP'li Serter : « TBMM, ulusal egemenliğin temsilcisidir »
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Çirkin saldırıya İYİ Parti'den tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıya bir tepki ...
Çirkin saldırıya CHP Çeşme İlçe Örgütü'nden tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıya bir ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri