Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SAĞLIK
30 Mart 2018 Cuma - 15:38

Yatalak hastalara evde sağlık hizmeti veriliyor

Çeşme Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmeti Birimi, hastaneye gelemeyecek durumdaki hastaların evlerine giderek sağlık hizmeti veriyor.

Yatalak hastalara evde sağlık hizmeti veriliyor

Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, sağlık hizmetini sadece hastanede vermediklerini belirterek, hastaneye gelemeyecek durumdaki hastalar için de Evde Bakım Birimi ekiplerince hastanın evinde sağlık hizmeti verdiklerini belirtti. 

"130 hastaya evde sağlık hizmeti veriyoruz"

Çeşme'nin, Çiftlik Mahallesi'nden Ildır Mahallesine kadar geniş bir yerleşim bölgesine sahip olduğuna dikkat çeken Başhekim Birol, Evde Bakım Birimi hizmetinde mesafelerin hiçbir önemi olmadığını söyledi. Şu anda Çeşme'de 130 hastaya evde sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Opr. Dr. Atıl Birol, yaz aylarında nüfusun artışıyla evde bakım hizmeti alan hasta sayısında da artış yaşandığını belirterek, hizmet alan hasta sayısının 200'ü aştığını açıkladı. 

"Hasta mağduriyeti giderildi"

Başhekim Birol, şunları söyledi; "Sağlık Bakanlığımız tarafından uygulaması başlatılan Evde Sağlık Birimi, çok büyük bir boşluğu doldurmuş, hasta ve kasta yakınlarının büyük beğenisini kazanmıştır. Önceleri büyük mağduriyetler yaşayan yatalak hastalara sağlık hizmetlerinin evinde yatağının başında verilmesi ile mağduriyetler büyük ölçüde giderildi. Halen evde sağlık hizmetlerinden yeni yeni haberdar olan hasta yakınları ile karşılaşıyoruz. Onlar da sağlık hizmetlerini evde almaya başlayınca memnuniyetlerini ifade ediyorlar."

444 38 33 numaralı telefonun aranması gerekiyor

Çeşme Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hekimi Kaan Özcaka da yaptığı açıklamada, Evde Bakım Sağlık Birimi'nin, Sağlık Bakanlığı tarafından, hastaneye gelemeyecek durumda olan yatalak hastalara evinde sağlık hizmeti vermek üzere kurulan bir birim olduğunu belirterek, "Bu birimde hizmetler, Koroner Merkezi'nin 444 38 33 numaralı telefonu üzerinden yürütülmektedir. Hasta yakınları almak istedikleri hizmeti, bu telefonu arayarak bildiriyorlar. Merkez, gelen hizmet taleplerini periferideki Evde Sağlık Birimleri'nin bilgisayar ekranlarına aktarırlar. İlgili birimler, hasta yakınları ile irtibata geçerek istenen hizmeti yerine getirirler. Evde Sağlık Hizmetleri'nin sorumluluğuna giren hizmetler; evde hastanın muayene edilmesi, rutin kanlarının alınması, evde yara pansumanının yapılması, sonda değişimi, biten ilaç raporlarının yenilenmesi, yenilenen raporlara istinaden ilk raporlu ilaçlarının yazılması, hastanın, evden hastaneye, hastaneden evine ve hastaneler arası naklinin yapılması gibi hizmetlerdir. Hastada acil bir durum oluşursa, hasta yakınları 112'yi ararlar. Hasta Acil Servis'e  getirilerek, ilgili branş uzmanlarınca konsültasyonu yapılıp, ileri tedavi gerçekleştirilir. Acil durumlarda, Evde Sağlık Birimi devre dışı kalmakta ve 112 Hizmetleri devreye girmektedir" diyerek bilgi verdi. 

Öğrencilerden örnek kampanya

Öte yandan Özel Çeşme Us Temel Lisesi 10-B sınıfı öğrencileri, kendi aralarında bir toplumsal yardımlaşma ve dayanışma kampanyası düzenleyerek, aralarında topladıkları parayla üç tekerlekli sandalye aldılar. Öğrencilerin kampanyası hakkında bilgi veren  Biyoloji ve Sınıf Öğretmenleri Şebnem Ayhan, "Öğrencilerim, kendi aralarında toplumsal yardımlaşma ve dayanışma kampanyası düzenlediler. Kampanyada, hiç kimseden yardım almadan kendileri para topladılar. Okuldan, dışarıdaki insanlardan hiçbir yardım almadılar. Sadece sınıf öğretmenleri olarak ben ve eşim Erhan Ayhan yardımcı olduk. Öğrencilerimin yoğun çabası ile proje tamamlandı ve tekerlekli sandalyeler alındı" dedi.

İhtiyaç sahibi hastalar belirlenerek tekerlekli sandalyeler teslim edildi

Biyoloji ve Sınıf Öğretmenleri Şebnem Ayhan öncülüğünde sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştiren öğrenciler, Çeşme Devlet Hastanesi ile iletişime geçerek, ihtiyaç sahibi üç hastaya tekerlekli sandalyeleri vermek istediklerini belirttiler. Öğrencilerin örnek davranışından çok memnun olan Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, Evde Bakım Hizmeti Hekimi Kaan Özcaka ile konuşarak, ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesini istedi. 

İhtiyaç sahibi üç hastanın belirlenmesiyle, Başhekim Opr. Dr. Atıl Birol, Evde Bakım Hizmeti Hekimi Kaan Özcaka, hemşireler Sinem Şanda ve Hediye Üzümcü, Özel Çeşme Us Temel Lisesi Biyoloji Öğretmeni Şebnem Ayhan ve iki öğrenci, ihtiyaç sahibi hastaları evlerinde ziyaret ederek, tekerlekli sandalyeleri teslim ettiler. ?

 
İsveç'e staja gidiyorlar
 
CHP İlçe Başkanı Oran'dan birlikte mücadele çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alper Çizgenakat’ın adı yeniden hastaneye verildi
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde yeni hizmet binasına taşınmasıyla adı değiştirilen ...
Her yaşta kendini sev
Bu yıl 11. kez düzenlenen İleri Yaş Sempozyumu İzmir'de başladı. Sağlıklı ...
Emekli Diş Doktoru'ndan gönüllü hizmet
Emekli Diş Doktoru Mustafa Yıldırım, gönüllü olarak, ilkokul öğrenicilerinin ...
 
Kaymakam Kara, Tıp Bayramı'nı kutladı
Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, ...
Başhekim Birol, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutladı
Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, bir yazılı mesaj ...
Çeşme'de ağır hastalara beş yıldızlı hizmet
Çeşme Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nde, özel bakım gereken ...
 
Öğrenciler, "Diyaliz ve Kan Grupları" hakkında bilgilendirildi
Çeşme Devlet Hastanesi, sağlık hizmetinin yanında, toplumun sağlık konusunda ...
Hasta memnuniyeti yüzde 100'e vardı
Çeşme Devlet Hastanesi'nde, yatan hasta memnuniyeti yüzde 99'lara varırken, ...
Tabipler, ‘Türk adı silinemez’ dedi
Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) bağlı İzmir Tabip Odası Türk adının kimsenin silemeyeceğini söyledi.
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri