Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SAĞLIK
8 Mart 2018 Perşembe - 10:11

Çeşme'de ağır hastalara beş yıldızlı hizmet

Çeşme Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nde, özel bakım gereken ağır hastalara, refakatçıları ile birlikte, çağdaş ve kaliteli hizmet sunuluyor.

Çeşme de ağır hastalara beş yıldızlı hizmet

Çeşme Devlet Hastanesi'nde bir yıl önce hizmete açılan Palyatif Bakım Merkezi'nde Sağlık Bakanlığı onaylı 15 yatağın yanı sıra, nöroloji hastaları için de 5 yatak bulunuyor. Özel bakım gerektiren ağır hastaların kabul edildiği merkezde, uzun süreli kalacakları düşünülerek, refakatçıların ihtiyaçlarını karşılamak için buzdolabı, fırın, kurutmalı çamaşır makinesi, televizyon, sohbet odalarının yanı sıra, geniş koridorda, deniz ve koruluk manzaralı bölümler ayrıldı.

"Ağır derecede hasta olanlara titizlikle bakılıyor"

Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, Çeşme Devlet Hastanesi'nin 50 yataklı, butik bir hastane olduğunu belirterek, "Sağlık hizmeti alan hastaların ve yakınlarının memnuniyetlerinin arttırılması için, tüm çalışanlarımızla, kaliteli, çağdaş ve sürekli hizmet anlayışı ile 365 gün, 24 saat çalışan bir aile hastanesiyiz. Hastanemizin en önemli birimlerinden birisi de, geçtiğimiz yıl hizmete açılan Palyatif Bakım Merkezi'dir. Bu merkezdeki amacımız, kişinin hayatına yıllar eklemek değil, kalan yıllarına hayat eklemektir. Özel bakım gerektiren, ağır derecede hasta olanlar, bu merkezimizde titizlikle bakılmaktadır. Evde bakılamayacak derecede ağır hasta olanlar, Palyatif Bakım Merkezi'nde en iyi sağlık hizmetini alırken, hasta yakınlarının da uzun süreli refakatçi olacakları düşünülerek, onların da ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü önlemi aldık" diye konuştu. 

"Amacımız, acı çekmenin önlenmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması"

Palyatif Bakım Merkezi'nden sorumlu Nöroloji Uzmanı Dr. Can Candan, yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hastaları özel bakıma aldıklarını belirterek, "Palyatif Bakım Merkezi'nde, ağır hastalardaki ağrının ve diğer problemlerin, erken tanılama ve kusursuz bir değerlendirme ile fiziksel, psikososyal ve spiritüel gereksinimlerin karşılanması yolu ile acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirme amaçlanmaktadır" dedi. 

"Evde bakılamayacak derecede ağır hastalara bakıyoruz"

Evde bakım hizmeti de olduğunu ifade eden Nöroloji Uzmanı Dr. Can Candan, "Ama evde bakım hizmeti de elbette sınırlı. Evde her türlü tedaviyi yapmak, her hastanın evine gitmek mümkün değil. Evde bakımla hallolmayacak derecede ağır olan hastalar, palyatif merkezimize getiriliyor. Bir kanserli hastanın ağrısından tutun da, felçli bir hastanın, ya da bunamalı bir hastanın beslenme bozukluğuna, yemeği ve ilaç almayı reddetmesi durumunda  bu hastalara merkezimizde sağlık hizmeti veriyoruz. Amacımız, hastalardaki ağrı ve diğer rahatsız edici semptomları gidermek, yaşam kalitesini arttırmak ve aynı zamanda hastalık sürecini olumlu etkilemek, hastaların son ana kadar mümkün olduğunca aktif bir yaşam sürmelerine destek sağlamaktır. Yaşamı destekleme ile birlikte ölümü de doğal bir süreç olarak algılayarak, ölümü hızlandırma ya da erteleme amacı taşımıyoruz. Hasta yakınlarına, hastalık süreci ve sonrasında kendi yas süreciyle başa çıkabilmelerinde de destek sağlıyoruz" diye konuştu. 

Hangi hastalar kabul ediliyor?

Palyatif Bakım Merkezi Sorumlusu Nöroloji Uzmanı Dr. Candan, terminal dönemi kanser hastaları, kronik ağrısı olan kanser hastaları, nörolojik rahatsızlığı olan hastaları, ALS, MS, Parkinson ve nöromuskuler hastalığı olanları, beslenmeyi reddeden, beslenme yetersizliği olan hastaları, basınç yarası açılmış yatalak hastaları ve evinde ya da hastanede ventilatör kullanan, akut problemi olmayan KOAH hastalarını Palyatif Bakım Merkezi'ne kabul ettiklerini sözlerine ekledi. 

Hasta yakınları memnuniyetlerini ifade ettiler

Felç geçirerek Palyatif Bakım Merkezi'nde yatan babası Hasan Hüseyin Aşın'ın yanında, eşi Cengiz Çolak ile refakatçi olarak kalan Ayten Çolak, bir aydır burada olduğunu belirterek, "Doktorumuz olsun, hemşireler olsun, bize o kadar yakın ve sıcak davranıyorlar ki, adeta hepsi akrabam oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ben böyle bir hastane ilişkisi, böyle bir güzellik görmedim.  İstanbul'da yaşıyorum. Bu şekilde bir hizmet, bu şekilde temizlik görmek bizi çok memnun etti" dedi.

Cengiz Çolak da hastalarına titizlikle bakıldığını ve kendilerine de çok yakınlık gösterildiğini ifade ederek, "Kayınpederim felç geçirince, eşimle birlikte bir ay önce İstanbul'dan geldik. Hastamıza bakılmasından da, bize gösterdikleri yakınlıktan da çok memnunuz. Bütün personel, hemşire ve doktorlardan Allah razı olsun. Bizlere çok iyi davranıyorlar" diyerek memnuniyetini belirtti.

17 aydır hastanede yatan Ayşe Değirmenci'nin hasta yakını Huriye Tan da yaptığı açıklamada, "Başhekimizden, doktorumuzdan, hemşirelerimizden ve hasta bakıcılarımızdan çok memnunuz. Bizi burada çok iyi ağırlıyorlar. Hastam, Seferihisar'da 16 ay yatmıştı. Oradan Çeşme'ye getirdiler. Burası otel gibi. Hiç sıkıntı yaşamıyoruz" diye konuştu. 

 
İzmir Berlin Turizm Fuarı'nda
 
Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler, "Diyaliz ve Kan Grupları" hakkında bilgilendirildi
Çeşme Devlet Hastanesi, sağlık hizmetinin yanında, toplumun sağlık konusunda ...
Hasta memnuniyeti yüzde 100'e vardı
Çeşme Devlet Hastanesi'nde, yatan hasta memnuniyeti yüzde 99'lara varırken, ...
Tabipler, ‘Türk adı silinemez’ dedi
Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) bağlı İzmir Tabip Odası Türk adının kimsenin silemeyeceğini söyledi.
 
Hastanenin bir eksiği daha giderildi
Özellikle Astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıklarının teşhis ve tedavi ...
Kışla nasıl başa çıkarız?
Uzmanlar, kış aylarında bağışıklık sistemimizin düzgün çalışmasının çok ...
Bir yılda 324 bin 449 kişi muayene oldu
Çeşme Devlet Hastanesi'nde, 2017 yılı içinde 324 bin 449 kişiye sağlık hizmeti verildiği açıklandı.
 
Lazer göz ameliyatında "Çiziksiz" teknoloji
Sağlık teknolojilerindeki gelişmeler hız tanımıyor. Göze uygulanan lazer ...
Çeşme'de, bebekler üşümeyecek
Çeşme Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Çeşme Halk Eğitim Merkezi ...
Çalışanlarının da Çeşmelilerin de yeni yıllarını kutladı
Çeşme Devlet Hastanesi'nin güleryüzlü Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, sağlık ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri