Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SAĞLIK
16 Ocak 2018 Salı - 11:52

Kışla nasıl başa çıkarız?

Uzmanlar, kış aylarında bağışıklık sistemimizin düzgün çalışmasının çok önemli vurgulayarak, bağışıklık sistemini güçlü tutmanın 8 yolunu açıkladılar.

Kışla nasıl başa çıkarız?

Bağışıklık sistemimiz vücudumuzu pek çok etkenden koruyan muhteşem bir sistemdir. Ancak bazen şiddetli bir enfeksiyon, bazen salgın yapan bir virüs, bazen de günlük hayatımızı olumsuz yönde etkileyen durumlar bağışıklık sistemimizin düzgün çalışmasına engel olabilir. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemimizin düzgün çalışması çok önemlidir. Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Doç İsmet Tamer, kış aylarında hastalıklardan korunmanın ve bağışıklık sistemini güçlü tutmanın yollarını anlattı.

Yoğun stres, uykusuzluk ve dengesiz beslenme bağışıklık sistemini doğrudan zayıflatıyor. Soğuk kış günlerinde hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak her zamankinden daha zor. Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Doç İsmet Tamer, 8 maddede bağışıklık sistemimizi korumanın sırlarını paylaşıyor.

  • Yeterli ve kaliteli uyuyun: Oda sıcaklığı 18-22°C arasında, iyi havalandırılmış, yeşil yapraklı bitki bulunmayan bir odada, terletmeyen çarşaflar serilmiş esnek ve omurganıza destek olan bir yatakta konforlu bir şekilde uyuyabilirsiniz. Uyku, vücudunuzun kendini onardığı, yenilediği ve bağışıklık sisteminizin güçlendiği bir süreçtir.

  • Omega-3’ten zengin beslenin: Sağlıklı yağlardan Omega-3 bağışıklık sisteminizin düzgün çalışması için çok önemlidir. Haftada en az 3-4 kez tüketeceğiniz ve kış boyunca ülkemizde bolca bulunan balıklar, en önemli Omega-3 kaynaklarındandır.

  • Hareketsiz kalmayın: Hastalıklardan korunmada egzersizin önemini zaten biliyoruz. Ama son zamanlarda gerçekleştirilen çalışmalar günaşırı açık havada yapılan tempolu yürüyüşlerin ve diğer günlerde yapılan kuvvet egzersizlerinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, özellikle kış aylarında yakalanılan hastalıklara karşı direnci artırdığını gösteriyor.

  • Stresinizi kontrol altında tutun: Stres, başta kalp ve sindirim sistemi olmak üzere tüm vücudumuzu olumsuz yönde etkiler. Az miktarda stresin bağışıklığı güçlendirebileceği iddia edilse de depresif moda sokacak derecede duygusal stres, bağışıklığımızı zayıf düşürebilir. İyi uyku, sağlıklı beslenme, düzenli bir hayat stresi azaltır, düzenli spor yapmak ise endorfin denen mutluluk hormonunu artırarak stresle daha iyi baş etmemizi sağlar.

  • Sigaradan kurtulun: Sigara ve diğer tütün ürünleri, içerdikleri yüzlerce kimyasal madde nedeniyle vücudumuzun neredeyse tüm sistemlerini olumsuz etkiler. Özellikle solunum yolları, kış boyunca mikroplara karşı savunmasız hale gelir, kış enfeksiyonları sigara içenlerde daha uzun sürer, daha zor iyileşir!

  • Sağlıklı beslenin: Dengeli bir beslenmede özellikle proteinlerden ve bazı vitamin ve minerallerden zengin beslenmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir. A, C ve E vitaminleri kandaki beyaz hücrelerin sayısının artıp mikroplara karşı güçlerini artırır, anti-oksidan özellikleri ile hücrelerimizi zararlı maddelerden korur, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan maddelerin üretimini destekler. Kış aylarında güçlü kalabilmek için demir ve çinkonun da düzenli tüketilmesi gerekir. Muz, süt ürünleri, yumurta, havuç, marul, turunçgiller ve kabuklu kuruyemişlerden kararında tüketerek, neredeyse tüm bu besinleri almak mümkündür. Eğer yeterince alamadığınızı düşünüyorsanız bir uzmana danışarak besin takviyelerinden destek alabilirsiniz.

  • Bol sıvı tüketin: Günde en az 8 ila 10 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Kış aylarında bol su tüketmek cildinizi kurumaktan korur, bağırsaklarınızın düzgün çalışmasına, dolaşım ve bağışıklık sisteminizin de etkili bir şekilde görevlerini yerine getirmesine yardımcı olur. Sıvı ihtiyacınızı karşılamaya destek olmak için taze bitki çaylarından özellikle ıhlamur, adaçayı, ekinezya ve kuşburnunu tercih edin. Yeşil çay, antioksidan etki açısından siyah çaydan daha faydalıdır.

  • 8-El yıkamayı önemseyin: Gün içinde ellerimiz her yere temas ediyor. Enfeksiyonlardan korunmak için sık sık ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyin. Sabunlu su ile bir dakika süre ile ovuşturarak el yıkamak, mikropların %99’undan fazlasını temizler.

 
Karşıyaka, Nazım Hikmet’i andı
 
İzmir'in projesi dünya vitrinine çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir yılda 324 bin 449 kişi muayene oldu
Çeşme Devlet Hastanesi'nde, 2017 yılı içinde 324 bin 449 kişiye sağlık hizmeti verildiği açıklandı.
Lazer göz ameliyatında "Çiziksiz" teknoloji
Sağlık teknolojilerindeki gelişmeler hız tanımıyor. Göze uygulanan lazer ...
Çeşme'de, bebekler üşümeyecek
Çeşme Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Çeşme Halk Eğitim Merkezi ...
 
Çalışanlarının da Çeşmelilerin de yeni yıllarını kutladı
Çeşme Devlet Hastanesi'nin güleryüzlü Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, sağlık ...
Marina Çalışanlarına İlk Yardım Eğitimi
IC Çeşme Marina çalışanlarına sertifikalı ilk yardım eğitimleri veriliyor.
Başhekim Birol, Anestezi Teknisyenlerinin günlerini kutladı
Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Atıl Birol, Anestezi Günü nedeniyle, ...
 
Kış hastalıklarında en iyi ilaç istirahat
Kış günlerinde sıklıkla karşılaşılan nezle ve grip gibi üst solunum yolu ...
DEÜ’DE HASTA YAKINLARININ KONAKLAMA SORUNU BİTİYOR
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) sağlık yerleşkesinde, hayırseverlerin desteğiyle ...
Kış aylarının sağlık deposu: Ayva
Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Ayva A, ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri