Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
30 Ocak 2020 Perşembe - 19:07

“Vahşi Kentleşmeye karşı durmalıyız”

Çeşme Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu, Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Seçimsiz Olağan Genel Kurulda davetlilere seslenen Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, vahşi şehirleşme vurgusu yaptı.

“Vahşi Kentleşmeye karşı durmalıyız”

Önal, Çeşme Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgi vererek sözlerine başlarken birlik ve beraberlik altında çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi. Önal, Çeşme Kent Konseyi’nin çalışmalara 2014 yılında başladığını belirterek,“ 2014 yılında kentin ortak aklı ile hayata geçen Çeşme Kent Konseyi, kentin ve doğal yaşamın birikmiş sorunlarının giderilmesinin adına, bugün de çalışmalarına devam etmektedir. Yasal mevzuatlardaki haklarımızı bilen ve bunların geliştirilmesi adına çalışan bizler bu bilincin farkına varmak zorundayız. Kent Konseyleri görevleri arasında yer alan ve ancak kentlilerin sahiplenmesi ile hayat bulacak olan bugünkü koşullar,  demokrasinin beşiği olan yerel yönetimler, merkezi iktidar ve sermayenin kıskacı altına alınmaktadır. Bunu aşmanın yolu ise demokratik katılım ile yönetilen kentler yaratmaktır. Mahallelerimizden başlayan katılım, kentin sorunlarında en önemli çözümlerden biridir” dedi.

Önal, Kent Konseyi’nin önümüzdeki dönem de örgütlenme çalışmalarına devam edeceğini belirterek, “ Kent dışından dayatılan sömürü odaklı ideoloji yerine insanca şehirciliğe giden bir yol çizmek, akıllı ideolojinin, kentli ideolojisinin görevi olmalıdır. Kent Konseyleri, vahşi kentleşmeye uyum sağlamak veya tepkisel güç olmak yerine aktif bir bütünleşmeyi görev edinmelidir. Kentliler olarak, “Biz kentimize sahip çıkacak mıyız, yoksa seçimden seçime oy kullanarak görevimi yaptım mı?” diyeceğiz. Kentleri çok katlı apartman ve otopark olarak düşünenler inşaatı bir sanayi kolu olarak görüyorlar. Bizlere dayatılan ideoloji ‘Yaşananlar normaldir. Başka da seçenek yoktur’ diyor. Bizler, dayatılana değil, kendi eylemlerimizi gerçekleştirdiğimizde güzel günler gelecektir.Bizler bu kente karşı yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz. Bunun için de  bu kentin doğal ve kültürel zenginliklerini korumak adına birlikte olmalıyız. Her gün yoksullaşan yurttaşlar olarak kentlerimizin demokratik ortam içinde ortak hareket etmeliyiz. Gelin Çeşme’yi hep birlikte yönetelim” diyerek sözlerini tamamladı.

Çeşme Kent Konseyi Olağan Genel Kurul’da söz alan Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler ise Kadın Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgi vererek, “ Bizim gurubumuz birbirine sevgi ve saygı ile bağlı olarak çalışmalarını yürütüyor. Kadınların yasal hakları konusunda hiçbir sıkıntımız yok! Ulusal ve Uluslararası sözleşmelere imza koyarak kadınlarımızı ve aileyi koruyor ama kadınlar sürekli cinsiyetlerinden dolayı katliama uğruyor. Kanunları yapmakla, sözleşmeleri imzalamakla iş birmiyor. Bunların uygulanmasını sağlamak zorundayız. Şu anda ülkemizdeki cinsiyet yapısı ataerkil bir yapı ile gidiyor. Bize uygulama lazım. Bunun da hayata geçirebilmesi için kadınların haklarını bilmesi gerekiyor. ‘Biz eşit temsil istiyoruz’ diyebilmeliler. Biz, Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak çalışmalarımızı üç ana dalda toplamayı ilke edindik. Kadınların ekonomik özgürlükleri bunların en önemlisiydi. Bu bağlamda Çeşme Kadın Girişim Kooperatifini hayata geçirerek bu sorunu çözmeye çalıştık. Şu anda 86 üye ile ciddi paralar kazanan bir kadın gurubumuz var. İkinci amacımız ise kadınlarımızın hakları konusunda oldu. Bunun için de Kadının İnsan Hakları eğitim projemiz 16 ana başlıkla hayata geçti. 10 Ocak’ta 5. Gurubunu ağırlıyoruz. Ayrıca ‘Kadın için Liderlik’ programına da devam ediyoruz. Kadınlarımız için hayata geçirdiğimiz İletişin Eğitimi programı da bu yıl 5. Yılında.” diyerek gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çeşme Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Suzan Çırağ ise yaptığı konuşmada, “ Bugünün küçükleri, yarının büyükleri sloganı ile başladığımız çalışmalarda Atatürk’ün bize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir şenlik havasında 5 yıldır gerekleştiriyoruz. Burada belediyemizin çok büyük desteği var. Okullarımıza yardımlar yaparak, çocuklarımızı bilgisayar veya tabletlerden kurtarmaya çalışıyoruz. Ayrıca her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlediğimiz Balo’muzu Cumhuriyet Meydanı’nda halkın katılımı ile yapıyoruz” diyerek görüşlerini dile ge

Etiketler:
 
CHP Çeşme Kadın Kolları Kongresi yapıldı
 
Yarımada 'rant adası' olmayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Çeşme Projesi ortaya çıktı. Araplara mı veriliyor?
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın acele kamulaştırma kararı aldığı Urla ve ...
Ekrem Oran’dan yardım çağrısı
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Elazığ ve Malatya depremleri sonrası ...
Çeşme Kent Konseyi Genel Kurulu yapılıyor
Kuruluşundan bugüne kadar birçok etkinliğe imza atana Çeşme Kent Konseyi ...
 
“Uğur Mumcu’nun mücadelesi bize ışık oldu!”
Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun anma töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı ...
Başkan Oran’dan anlamlı karne hediyesi
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran karnesini getiren öğrencilere M. ...
Uğur Mumcu Çeşme’de anılacak
CHP Çeşme İlçe Örgütü, 27 yıl önce bombalı bir suikast sonucu katledilen ...
 
“Ben bu kirli oyunun içinde olmam!”
Çeşme Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yaklaşan Olağan Kongresi için önce ...
Hırsızlık çetesine suçüstü!
Alaçatı Port bölgesinde bir otelin atölye ve depo olarak kullanıldığı ...
Alaçatı Ot Festivali'nde hediyelik standı olmayacak
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan Alaçatı ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri