Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>YEREL
24 Ocak 2020 Cuma - 17:00

“Uğur Mumcu’nun mücadelesi bize ışık oldu!”

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun anma töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “ Mumcu’nun karanlık güçlerle mücadelesi bizlere ışık oldu” dedi.

“Uğur Mumcu’nun mücadelesi bize ışık oldu!”

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 27’inci yılı için düzenlenen anma törenine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, meclis üyeleri ve ilçede bulunan STK temsilcileri katıldı. Anma törenine ayrıca İzmir’de yeni seçilen bazı ilçe başkanları da yer aldı.

Çeşme CHP İlçe Örgütü’nün ev sahipliğinde düzenlenen anma töreni Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yürüyüş ile başladı.  Uğur Mumcu Parkı’nda tamamlanan yürüyüş sonunda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Uğur Mumcu’nun kendileri için bir ışık olduğuna vurgu yaparak, “ Bugün adalet ve demokrasi mücadelesinin bir neferi olan özgür, tarafsız, bağımsız, araştırmacı gazeteciliğin sembolü olan Uğur Mumcu’nun bizden koparılışının 27. Yıldönümünde kendisini anmak için bir aradayız. O her zaman Atatürk İlke ve Devrimlerini savundu. O her zaman Cumhuriyeti, tam bağımsız Türkiye’yi savundu. Savunmakla da kalmadı, bunun için kalemi ile mücadele verdi. Düşünceleriyle, öğretileriyle tam bağımsız bir Türkiye için korkusuzca mücadele etti. Onun bu mücadelesi birilerini çok rahatsız etti. O dönemki karanlık odaklar, gerici odaklar ve onun bu mücadelesinden rahatsız olanlar Mumcu’yu bizden kopardılar. Ancak bizler onun düşüncelerini, korkusuz düşüncelerini ve mücadelesini yolumuza rehber edindik. O mücadele yolumuza ışık oldu. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Muammer Aksoy ve Kubilay gibi devrimci ve domokratlar, her zaman bizim mücadelemizde güç oldular, ışık oldular. O dönemin zihniyeti nasıl ki, suikastlerle, saldırılarla aydın insanlarımızı biden ayırdılarsa, bugün de aynı zihniyet, aynı karanlık odaklar özgür, tarafsız, bağımsız gazetecilere halkın doğru haber almasını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsız Cumhuriyete bağlı, Atatürkçü Düşünceye bağlı, Kemalizm’e bağlı Laik bir Cumhuriyet’ten rahatsız olanlar bugün yine aynı mücadeleyi veren aydınlarımızı mahkemeler eliyle hapis cezalarına mahkum ediyorlar” dedi.

Yücel, Sözcü Gazetesi davasına da vurgu yaparak, “  Sözcü ve Cumhuriyet Gazetesi ile yazarları, sadece ve sadece özgür, tarafsız ve bağımsız gazetecilik yaptıkları için mahkum oldular. Uğur Mumcu ve onun gibi şehit olan aydınlar, 15 Temmuz darbe girişimini yapan hainleri 25-30 yıl önce gördüler ve uyardılar. O dönem dikkate alınsalardı bugün bunları yaşamayacaktık. Ülkemizi ay6dınlığa çıkarmak için, Attatürkçü değerlerden kopmamak ve koparmamak için onların mücadelesine devam edeceğiz. Kendilerini saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları ise Uğur Mumcu’nun halkın gerçeklere ulaşması için canını feda eden bir gazeteci olduğunu söyleyerek, “ Uğur Mumcu yaptığı araştırmalar ve yazdığı yazılarla, karanlık güçleri ve onun şer odaklarını ortaya çıkardığı için haince, alçakça katledildi. Güçlü ve saygın karakteri ile hepimizin örnek aldığı Mumcu, Cumhuriyetin ve Kemalist Devrimlerin karşı karşıya olduğu tehlikeleri tek tek ortaya çıkararak bu karanlık güçlerin hedefi haline geldi. O korkmadan, kalemini satmadan Atatürk Devrimleri için mücadele veren bir aydın gazeteciydi. Bugün sahibinin sesi olanları, sahiplerine yaranmak için  kırk takla atanları, omurgasız basın soytarılarını hepimiz ibret ve utançla izliyoruz. Uğur Mumcu, bu satık kalemlerin düştükleri durumu yıllar öncesinden tespit etmiş, ‘Haklıdan yana değil güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe dönerler, fırıldak olurlar’ sözü ile bugünleri görmüştür. O Kemalist devrimlerin nefesi, halkın sesiydi. O kimseye boyun eğmedi. Mumcu ve diğer demokrasi şehitlerimizin değerleri bizlere ışık olmaya devam edecektir. Bizler Kemalist Devrimlerin ışığında, Laik tam bağımsız Türkiye için mücadele ederken Uğur Mumcu gibilerin ışığından ayrılmayacağız” şeklinde konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise Uğur Mumcu’nun Kemalist Devrimlerin yılmaz savunucusu olduğunu dile getirerek, “ Emperyalizme karşı dünya tarihinin en önemli mücadelelerinden birini vermiş olan bu toplum aydınlanma yolunda maalesef onlarca canını, aydınını kaybetti. Bizlere bu süreçte umut veren, mücadele gücümüzü diri tutan Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ışığında aydınlık yarınları kurmak kararlılığımızdır. Bizi bu yolda engellemeye çalışanlara ve her türlü karanlık eylemlere imza atanlara, içimize yerleştirdikleri kirli yapılanmalara inat yılmayacağız, yorulmayacağız, yolumuzdan da dönmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Oran, Atatürk’ün gösterdiği yolda yürümeye devam edeceklerini söyleyerek, “ Bizler Atatürkçüyüz, Kemalistiz, Antiemperyalistiz. Biz tam bağımsız laik ve demokratik Türkiye’den yanayız. Gericilerin, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların baş düşmanıyız. Uğur Mumcu’nun dediği gibi; İsterlerse vurup, parçalasınlar bizi…Bizler biliyoruz ki, her parçamızdan bizim gibileri aşacaklar mutlaka çıkacaktır. Bu topraklarda Kubilay’lar, Nazım’lar bitmez. Deniz’ler tükenmez, UĞUR’lar ölmez” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çeşme Belediye Tiyatrosu’nun gerçekleştirdiği Uğur Mumcu’yu anlatan gösteri ise büyük alkış topladı. Anma töreninin sonunda ise Uğur Mumcu anıtına kırmızı karanfiller bırakıldı.

Tören sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve beraberindeki heyet CHP Çeşme İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Etiketler:
 
Başkan Oran’dan anlamlı karne hediyesi
 
Deniz Yücel’den Çeşme örgütüne ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran’dan anlamlı karne hediyesi
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran karnesini getiren öğrencilere M. ...
Uğur Mumcu Çeşme’de anılacak
CHP Çeşme İlçe Örgütü, 27 yıl önce bombalı bir suikast sonucu katledilen ...
“Ben bu kirli oyunun içinde olmam!”
Çeşme Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yaklaşan Olağan Kongresi için önce ...
 
Hırsızlık çetesine suçüstü!
Alaçatı Port bölgesinde bir otelin atölye ve depo olarak kullanıldığı ...
Alaçatı Ot Festivali'nde hediyelik standı olmayacak
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan Alaçatı ...
Olaylı derbide Polis müdahale etti, pazar tezgahları yıkıldı!
Çeşme Belediyespor ile Alaçatıspor arasında oynanan derbi maça saha dışında ...
 
Alaçatı'da dut ağacı kış ortasında meyve verdi
Alaçatı Mahallesi'ndeki bir evin bahçesinde bulunan dut ağacının kış ortasında ...
Emniyet Müdürü Alev, Afganistan'a gidiyor
Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev, geçici görevle Afganistan'a gidecek. 
Çeşme Emniyet Müdürlüğü'nün araç filosu bağışlarla güçlendi
Çeşme Emniyet Müdürlüğü'nün araç filosu bağışlarla artarken, bağışlarla ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri