Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
8 Aralık 2017 Cuma - 12:09

Travel Turkey'de Çeşme damgası!

Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Çeşme, açtığı özgün stantla, 11. Travel Turkey turizm fuarına damga vurdu.

Travel Turkey de Çeşme damgası!

Granit taş döşemeleriyle oluşturulan sokak görüntüsü, plajlarının ince kumu, dünyanın önemli sörf beldelerinden birisi olmasının vurgulanması, 9 durak 9 deneyim projesinin ahşap yön levhaları ile simgeleşmesi, tarihi Rum evlerinin ahşap panjurları ile dekore edilen ve Çeşme'ye özgü kokulu limon ve mandalini ve Alaçatı'nın meşhur turşusunun ikram edildiği Çeşme stantı, Travel Turkey turizm fuarına farklılığı ile damga vururken, ziyaretçilerin ve medyanın da en çok ilgi gösterdiği stant oldu.

Alaçatı Turizm Derneği, Jazz Orkestrası ise gün boyu sergiledikleri canlı performans ile ziyaretçilere müzik keyfi yaşattılar.

Ekrem Demirtaş ziyaret etti

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme stantının ziyaretçilerini karşılayarak, Çeşme'yi tanıttılar. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da Çeşme stantını ziyaret ederek, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile bir süre söyleşti. Başta Bodrum olmak üzere çeşitli turistik ilçelerin belediye başkanları da Çeşme standını ziyaret ederek, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile sohbet ettiler.

Kokteyle yoğun ilgi

Fuarın ilk gününden yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Çeşme stantında saat 16.00'da gerçekleştirilen kokteylde ise izdiham yaşandı. Çeşme standının kokteyline, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Belediyesi Meclis Üyeleri, Türkiye Küçük Otelleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri ve çok sayıda fuar ziyaretçisi katıldı.

 

Komşunun ziyaretine karşılık verdiler

Öte yandan Çeşme standının karşısında yer alan Sakız Adası standındaki Sakız Adası Turizmden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, Sakız Belediyesi Turizm ofisi sorumlusu Rena Pagoudi Damigou, Sakız Adası Homeros Kiralık Odalar, Daireler ve Yazlık Evler Derneği Başkanı Dimitris Kytrilakis de Çeşme standını ziyaret ettiler. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de Sakız Adası standını ziyaret ederek 2018 yılında iyi bir sezon geçirmelerini dilediler.

Çeşme stantını ziyaret eden, Uzakdoğu'dan gelen ve yöresel giysiler giymiş iki genç kız ise ilgi odağı oldu. Genç turistler, Başkan Dalgıç ve ÇEŞTOB Başkanı Öncel ile de bir süre sohbet ettiler. 

"Çeşme'ye ilgi yüksek"

Çeşme standının kokteyline katılan Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, kokteylin ardından kısa bir açıklama yaparak, Travel Turkey'de fuar ziyaretçileriyle Çeşme standında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çeşme standına olan ilgi ve alakanın yüksek olduğunu görüyoruz. Çeşme standı, hem görsel olarak, hem de katılım olarak ilgi çekiyor. Umuyorum ki, bu yoğun ilgi, yazın Çeşme'ye müşteri olarak yansır. Travel Turkey turizm fuarının, Çeşmemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

"Alışılmış stantların dışına çıktık"

Çok sayıda televizyon kanalının ve gazetecinin ilgisi ile karşılaşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de turizmde sıkıntıların yaşandığı 2015-2016 ve 2017 yıllarında, Çeşme'nin sıkıntılardan en az etkilendiğini vurgulayarak, "Bütün veriler, geceleme sayıları bunu göstermektedir. İzmir'in sembolleşmiş fuar alanında açılan Travel Turkey turizm fuarında da Çeşme olarak yerimizi aldık. Güzel ve farklı bir stant ile fuar ziyaretçilerinin karşısına çıktık. Alışılmış stantların dışına çıkarak Çeşme'nin farklı yönlerini öne çıkarmaya çalıştık. Standa Çeşme'nin sokağını, plajlarının incecik kumunu, tarihi evlerinin panjurlarını, kapılarını, Çeşme'nin bol çekirdekli, kendine özgü aroması olan mandalinini, limonunu getirerek farklı bir stant gerçekleştirdik. Gelen ziyaretçilerimizin de yoğun ilgisini ve beğenisini gördük. Turizmin gözbebeği Çeşmemizi 2018 sezonuna hazırlıyoruz. Ocak ayında İstanbul'daki EMITT fuarı ve ardından da yurt dışındaki turizm fuarlarına da Çeşme olarak katılacağız" diye konuştu. 

"Konaklama sayısı olarak bakıldığında Çeşme'de turizm 6-7 ay"

Çeşme'nin Türkiye'nin önemli destinasyonlarından birisi olduğunun altını çizen Başkan Dalgıç, "Biz korumacı bir turizm anlayışı ile hareket ediyoruz. Her şey dahil sisteminin dışında bir turizm yapmaya çalışıyoruz. Çeşme, kışın nüfusunun normale dönmesi, yazın ise çok yüksek nüfusa çıkmaya alışkın. Yerel idare olarak da, esnaf olarak da, sokaktaki vatandaş olarak da buna alışkınız. Çeşme turizmini ikiye ayırmak gerekir. Yazlıkçılar da bir yerel turizm hareketidir. Bütün sayfiye evlerinin dolduğu dönem de yerel turizm hareketliliğidir. Bunu ayrı bir yere koyup, turizme konaklama anlamında baktığımızda, otel, butik otel, pansiyonlardaki konaklama sayısı incelendiğinde, Çeşme'deki turizminin 6-7 aya yayıldığını görürüz. Çeşme'de turizm, Nisan ayı gibi başlıyor, Ekim ayı sonuna kadar sürüyor. Kasım ayının ilk haftasında da ciddi bir bisiklet yarışı yapıyoruz. Bu yıl, Türkiye'nin her yerinden gelen 1300 kişiye yakın kişi yarışlara katıldı. Onların Çeşme'ye gelen yakınlarını da hesaba katarsak, önemli sayıda bir kişi Çeşme'nin ekonomisine katkı sağladı. Çeşme turizmine sadece sayfiyeciler olarak bakmamak gerekir. Konaklama rakamları önemli" şeklinde konuştu. 

"Turizmin desteklenmesi şart"

Turizm sektörünün içinde birçok sektörü barındırdığına dikkat çeken Başkan Dalgıç, "Turizm, her şeyden önce ciddi bir istihdam sağlamaktadır. Tarım da turizmin bir parçasıdır. Turizmde önemli olan tanıtımdır. Turizm, maalesef son dönemlerde erozyona uğradı. Ama toparlanır. Biraz sancılı da olacaktır. Destinasyon, başka yapılara kaymaya başladığı zaman, geri getirmek kolay olmayacaktır. Bu konuda herkese görev düşüyor. Sağduyulu davranmak gerekiyor. Hem Turizm Bakanlığımıza, hem hükümetimize çok iş düşüyor. Uzun süredir darbe alan sektörde, bazı kanalları kullanmak gerekir. Bu kadar istihdam sıkıntısı yaşanan ülkemizde, otellerimiz sigorta primleri konusunda desteklenebilir, ulaşım ile ilgili alınan vergilerde düzenleme yapılabilir, sahillerde alınan işgaliyeler ötelenebilir. Hızlı bir toparlanma için bir takım önlemlerin alınması şart" diyerek sözlerini tamamladı. 

"Standımız birinciliği alacak"

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel de bir açıklama yaparak, Çeşme'nin turizmde her yıl üzerine koyan ve misafir sayısının arttığı bir turizm kenti olduğunu söyledi. Çeşmelilerin birlik ve beraberlik içinde çok çalıştığını vurgulayan Öncel, 

"Bütün sivil toplum örgütleri, Kaymakamlık, Belediye, hepimiz birlik içinde gayret sarf ediyoruz. Her yıl gelen misafirimizin üzerine yüzde 15, yüzde 20 koyarak yükseliyoruz. Bu yıl, alışılmışın dışında, özellikle Belediye Başkanımızın da büyük katkısı ile, Çeşme'ye özgü, narenciyesi, limonu, ekmeği, zeytinyağı, kavunu ile Çeşme'yi anlatmaya çalıştık. Standımız çok ilgi gördü. Sanıyorum, bu fuardaki stantlar arasında birinciliği alacağız. Aynı standı, İstanbul EMITT fuarında da uygulayacağız. Acentelerle, tur operatörleri ile ve gelen konuklarla birebir ilgilenip, Çeşme'ye kendilerini davet ediyoruz. 2018 yılının 2017 yılından çok daha iyi ve dolu geçmesi için çok yoğun çalışıyoruz" dedi. 

"Çeşme'ye gelin, Çeşme'nin tadına varın"

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de yaptığı açıklamada, 2017 yılını yarı mutlu, yarı mutsuz atlattıklarını ifade ederek, "2018 yılından çok umutluyuz. Çeşme Belediyemizin bu fuarda açtığı Çeşme standına, Çeşme esnafı adına katkı koymaya geldik. Nisan ayından başlayarak Kasım ayına kadar yayılan etkinliklerle, Çeşme'de turizm yelpazesi iyice açılıyor. Turizm fuarlarının da katkılarıyla Çeşme'ye gelecek misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Aralarında çok sayıda butik otelin de olduğu Odamıza bağlı 1.800 esnafımız, turizmin her alanında katkı sağlıyor. Umuyorum ki, 2018 yılı Çeşme esnafımız için de iyi bir yıl olur. Biz herkese, 'Çeşme'ye gelin, Çeşme'nin tadına varın' diyoruz" diye görüşlerini dile getirdi. 

 

 
Travel Turkey'de Çeşme'ye yoğun ilgi
 
Lezzet ve sanat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Travel Turkey'de Çeşme'ye yoğun ilgi
Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir'de ...
Yarın başlıyor!
3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi Travel Turkey İzmir ile eşzamanlı ...
Jeotermal arama ihalesine çıkılıyor
Aralarında Çeşme'nin de bulunduğu, İzmir'in birçok ilçesinde, jeotermal ...
 
İzmir'de kış lastiği zorunluluğu yok
İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bir yazılı açıklama yaparak, İzmir'de ...
İzmir aydınlığa koşuyor
İzmirli kadınlar, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin ...
"Kadınlarımız haklarına sahip çıkmalı"
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın ...
 
Travel Turkey'de UNESCO çıkarması
Türkiye’nin ve dünyanın turizm değerlerini buluşturan Travel Turkey İzmir ...
İzmir farkı
TÜİK verilerine göre İzmir, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ...
Dalgıç'tan anlamlı ziyaret !
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Çeşme ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri