Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>BÖLGE
5 Aralık 2017 Salı - 10:25

Travel Turkey'de UNESCO çıkarması

Türkiye’nin ve dünyanın turizm değerlerini buluşturan Travel Turkey İzmir 11’nci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor, kültürel miraslar fuar çatısı altında bir kez daha hatırlanıyor.

Travel Turkey de UNESCO çıkarması

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenecek 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi için geri sayım başladı. Türk ve dünya turizminin yanı sıra kültürel ve doğal güzelliklerin ön plana çıkarıldığı fuar bu yıl bütün insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen, kültürel ve doğal varlıkları dünyaya tanıtmak, toplumda koruma bilinci oluşturmak ve yaşatmak amacıyla kurulan UNESCO’nun dünya miras listesine de çifte vurgu yapıyor. 

2017 yılı itibariyle UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kayıtlı 35 karma (kültürel/doğal) varlıktan biri olan Göreme Milli Parkı ve Kapadokya’yı bünyesinde barındıran Nevşehir’in partner il olmasının yanı sıra, UNESCO tarafından 2018’in “Troia Yılı” ilan edilmesi, fuarın kültürel çeşitliliğini de ön plana çıkaracak. 

UNESCO’nun şapka çıkardığı şehir 
Bünyesinde Göreme Milli Parkı ve dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Kapadokya ile her yıl ortalama bir milyon yerli yabancı turist ağırlayan Nevşehir, hem köklü tarihi hem de muhteşem doğasıyla İzmir’den dünyaya açılacak. Masalsı görüntüsü ve eşsiz doğasıyla dünyanın en büyüleyici atmosferlerinden birine sahip Nevşehir, insanlık tarihi boyunca çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmasıyla tüm dikkatleri üzerine çekecek. Bu sayede bölgedeki turizm alternatifleri profesyonellere tanıtılarak uluslararası anlaşmaların yapılıp bölge turizmine katkı sağlanması hedefleniyor. 

İçinde yüzlerce tarihi eser ve mucize bir doğayı barındırdığı için sınırları Kültür ve Turizm Bakanlığı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından korunarak asırlardır duruşunu hiç bozmadan canlı siluetler gibi görünen peribacaları, yürürken huzura büründüren vadileri, vadilerin birbirinden ayırdığı yüksek düzlükleri, platoları ve tepelerinden oluşan coğrafyasının sunduğu görsel şölenin yanı sıra medeniyetlerin hikâyeleriyle UNESCO’nun bile şapka çıkardığı bir miras olan Göreme Milli Parkı, tüm bu güzellikleri ile fuara renk katacak. 
Ayrıca, bu bölgede yer alan Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, Karain Güvercinlikleri, Karlık Kilisesi, Yeşilöz Theodoro Kilisesi ve Soğanlı Arkeolojik Alanı da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunuyor. 

Sürdürülebilir turizm algısı kültürel mirastan besleniyor 
Günümüz turizminde sürdürülebilir turizm hareketlerine ivme katan bir güç olarak ele alınan etkinlikler kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması nedeniyle ilan edilen ‘2018 Troia Yılı’nın tanıtımı için, Travel Turkey İzmir’de etkinlikler düzenlenecek. 

Dünya kültürlerini birleştiren ve en çok referans verilen kültürel miras alanı olarak kabul edilen Troia Antik Kenti, turizm anlamında Türkiye ve özellikle Anadolu’nun kültürel mirasını ön plana çıkarıyor. Bu duruma değinen TÜRSAB yetkilileri, Troia 2018’in ülkemizin kültürel zenginliğini vurgulayarak tanıtılması durumunda turizm anlamında Türkiye’nin dünyada önünün açılabileceğine vurgu yapıyor. 



“Troia Yılı” Türkiye’nin stratejik aracı olabilir 
Bölgesel ve küresel olumsuzlukların gölgesinde kalan Türkiye turizminin canlandırılması, ziyaretçi sayılarında önemli bir artış sağlanması ve ülke imajının güçlendirilmesine büyük bir katkı sağlayan Travel Turkey İzmir kapsamında yer alacak etkinlikler ile Troia’nın Anadolu ile bağının dünya kamuyona yaygınlaştırılması, Troia’nın marka değeri ile Çanakkale bölgesinin stratejik bir turizm destinasyonu haline gelmesi, bölgenin sunduğu kültürel ve turistik değerlerin bilinirliğinin artırılması ve küresel ölçekte bir turizm atılımı gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. 



Eski dünyanın kültürel gelişmelerini anlamada temel kabul edilen ve 150 yılı aşkındır süregelen Troia kazı çalışmaları, dünya genelinde birçok ülkenin temel eğitim müfredatında yer alan İlyada ve Odesa destanları ile Troia sadece eğitim, edebiyat ve tarihle değil aynı zamanda kültür, sanat ve spor alanlarında tüm dünyada karşılığı olan evrensel bir marka değeri olarak kabul görüyor. Bu kapsamda “Uluslararası Troia Yılı” algısının Türkiye Turizminin eskisinden daha güçlü günlerine geçişinde önemli bir stratejik iletişim aracı olması bekleniyor.

 
İzmir farkı
 
"Kadınlarımız haklarına sahip çıkmalı"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir farkı
TÜİK verilerine göre İzmir, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ...
Dalgıç'tan anlamlı ziyaret !
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Çeşme ...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nden kınama
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, belediye başkanlarının ...
 
Çeşme Kent Konseyi Reisdere’de toplanıyor.
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, mahalle toplantılarının ikincisini ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Ankara'ya mesaj
Kocaoğlu, "Biz dokunduk böyle oldu, şimdi sıra Tarım Bakanlığı'nda" dedi.
Belediye Başkanına silahlı saldırı!
Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce silahlı saldırıya uğradı. ...
 
Cafer Yarkent'e veda
Türkiye'de gazeteciliğin bilgisayar ortamına aktarılmasında önemli rolü ...
Turizmciler direkt uçuş istiyor
Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir'i hub (aktarma merkezi) ilan ederek ...
Yeni yıl eğlencesinin adresi Boyalık Beach Hotel
Çeşme’de tatilin en gözde adresi Boyalık Beach Hotel, yılbaşında konuklarını ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri