Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
3 Haziran 2018 Pazar - 18:41

Tezkan’dan çarpıcı açıklamalar

İyi Parti İzmir 1. Bölge 3. Sıra Milletvekilli Adayı gazeteci-yazar Mehmet Tezkan, seçim çalışmaları kapsamında Çeşme’de çalışmalarda bulundu.

Tezkan’dan çarpıcı açıklamalar

Alaçatı pazarını ve Çeşme çarşısını ekip arkadaşları ile birlikte gezen Tezkan, sokağın nabzını tuttu. Çeşmelilerle kucaklaşan İyi Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Tezkan, “Türkiye’yi uçurumun kenarından döndürmek için sahaya çıktım ve elimi taşın altına koydum” dedi.

İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci ve beraberindeki partililer ile Alaçatı’daki Peremere Otel’de bir araya gelen Tezkan, gazetecilerle birlikte seçim sürecini de değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Mehmet Tezkan, gazeteci-yazar kimliğini hala üzerinden atamadığını belirterek, “Benim her zaman kendimi ifade edebileceğim bir mecram vardı. Günde en az iki, bazen de üç yazı yazıyordum. Haftada altı gün boyunca aralıksız olarak seslenebileceğim bir kitle vardı. Televizyonda düzenli olarak program yapıyordum. Bu nedenlerden dolayı ben zaten kendimi her zaman politikanın içinde görüyordum. Bu nedenle de aktif politikaya pek sıcak bakmıyordum. Fakat geldiğimiz son noktada, yaklaşan bu seçimin her şeyden farklı bir seçim olduğunu düşünüyorum” dedi.

Başkanlık sisteminin kabul edilmesi halinde ülkede yargı ve hukuktan söz edilmesinin mümkün olmayacağının da altını çizen Tezkan, milletvekili adayı olmasının sebebini de şu sözlerle açıkladı; “Hukukun olmadığı bir ülkede hiçbir şey yapamazsınız. Tüm bunları düşününce masanın öbür tarafına da geçmem gerektiği kanısına vardım. Türkiye uçurumun kenarında ve benim de milletvekili adayı olmamın tek sebebi bu.”

“Akşener’in adaylığı çok önemli”

İyi Parti Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in adaylığının son derece önemli olduğunun altını çizen Tezkan, “Meral Akşener, sıfırdan gelerek bu günkü konumuna ulaştı. Kendisi tabandan başlayıp tavana doğru çıkan yeni bir hareket başlattı. Deyimi yerindeyse bir şeyin üzerine oturmadı, bir şeyi inşa etti. Bu inşayı da ülke kadınlarını ön plana çıkararak yaptı. Bu aşamalardan geçerek aday olan Meral Akşener’in adaylığı bu nedenle çok önemli” dedi. Ülke olarak cinsiyetçi tabularımızı hala yıkamadığımızı ifade eden Tezkan, “Türkiye seçime giderken bir kadın adayın olması, özellikle kadınlar için önemli diye düşünüyorum. Örneğin bugün üniversite öğrencilerine baktığımda kız öğrenci sayısının, erkek öğrenci sayısına oranla çok daha fazla olduğunu görüyorum. Ama durum iş hayatında kendine yer bulma noktasına gelince bu oran tam tersine dönüyor. Ülke olarak bizler hala ne yazık ki bu cinsiyetçi tabularımızı yıkamadık. Ne kadar çok kadın iş gücüne katılırsa bu ülkeyi o kadar ileriye taşırız” dedi.

Kendisinin İzmir Milletvekili Adaylığına da değinen Mehmet Tezkan, “Ben 4 kuşak İstanbulluyum. Neden İzmir’den aday gösterildiğim sorusunu parti yönetimimize ben de sordum. Onlar da ‘Senin bu söylediklerinin İzmir’de karşılığı çok var. Sen onlarla çok daha iyi diyalog kurabilirsin’ dediler. Bir de yaptıkları bir araştırma neticesine göre benim bu bölgedeki tanınırlık-bilinirlik oranım %38 civarındaymış. O nedenle beni İzmir’de istemişler” dedi. Aslında bu konuda çekincelerinin de olduğunu ifade eden Tezkan, “İstanbullu biri olarak İzmir’den aday gösterilmiş olmam tepki de çekebilirdi. İzmir bölgesi İzmirli olmayan bir kişiyi istemeyebilir. Buna hakları da vardır. Ama İzmirliler eğer şunu derlerse, ‘Bu adamı buraya koymuşlar ama ben bu adamla aynı düşünüyorum’ Bu çok daha sağlıklı bir yaklaşım olur. Çünkü ben bu düşünceleri temsilen, aklımdaki projeleri hayata geçirmek için Ankara’ya gideceğim” dedi.

 

 
CHP Sahada
 
Bu kez Whats App’ta karşı karşıya geldiler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Sahada
CHP Çeşme ilçe örgütü 24 Haziran seçimleri öncesinde saha çalışmalarına devam ediyor.
Kani Beko, ''24 Haziran'da 2. Vahdettin gidecek''
DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Kani ...
Oy pusulaları böyle olacak
Milletvekili kesin aday listelerinin ilan edilmesinin ardından, yurt dışında ...
 
Çeşme CHP seçim çalışmalarına hız verdi
CHP Çeşme İlçe Örgütü ve Kadın Kolları, 24 Haziran seçimleri nedeniyle ...
Çeşmeli CHP'li kadınlardan Karaburun'a seçim çalışması desteği
CHP Çeşme Kadın Kolları, Karaburun ilçesine giderek, Karaburun CHP Kadın ...
"Bu düzen değişmeli" diyerek aday oldu
Psikiyatrist Deniz Arık Binbay, "Bu düzende yaşayıp ölmeye mecbur değiliz" ...
 
Bir "İnce" destek de Çeşme'den
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin "Ateşe bir odun da siz atın" çağrısına ...
Çeşme CHP, seçim çalışmalarına STK'larla başladı
CHP Çeşme İlçe Örgütü, Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek seçim çalışmalarına başladı.
CHP'li Ali Yiğit, "Var gücümle çalışmaya devam edeceğim"
CHP'den tekrar aday gösterilmeyen CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, bir ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri