Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
3 Haziran 2018 Pazar - 06:42

Kani Beko, ''24 Haziran'da 2. Vahdettin gidecek''

DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Kani Beko, "Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin kaçarak ülkeyi terketmiş ve Cumhuriyet kurulmuştu. 2. Vahdettin de 24 Haziran'da gidecek ve Cumhuriyet'i kuranlar iktidar olacak" dedi.

Kani Beko,  24 Haziran da 2. Vahdettin gidecek

Seçimler için geri sayım sürerken siyasi partilerin seçim çalışmaları da hız kazandı. Milletvekili aday listelerinin de kesinleşerek Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla, siyasi partilerin Milletvekili adayları da saha çalışmalarına başladılar. CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Kani Beko, 1 Haziran Cuma günü Çeşme'ye gelerek, CHP İlçe Başkanlığı, Çeşme Belediyesi, Genel-İş üyesi belediye işçileri ve Çeşme esnafını ziyaret etti. Beko'nun Çeşme esnafını ziyareti sırasında 1. Bölge Milletvekili adaylarından Kazım Umdular da Çeşme'ye gelerek seçim çalışmasına katıldı.

DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Kani Beko, ilk ziyaretini CHP İlçe Örgütü'ne gerçekleştirdi. Ziyarete, Genel-İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevigen, Emekli-Sen Bornova Şube Sekreteri Şerafettin Gümüşkaya ve Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şube Çeşme Baştemsilcisi Uğur Boztepe de katıldı. Ziyaretçileri, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere ve çok sayıda partili karşıladı.

"Seçime tam olarak hazırız"

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, ziyaret nedeniyle yaptığı konuşmada, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasından sonra, muhafazakar seçmenlerin de CHP'ye yönelmeye başladığına dikkat çekerek, "Çeşme'de de hatırı sayılır oranda sağ seçmenin CHP'ye sıcak baktığını görüyoruz. Çeşme, Demokrat Parti'nin kurulduğu bir yer. Çeşme'de, 1946 demokratı dediğimiz aileler var. Onların birçoğu Cumhuriyet'e sahip çıkıyor. Onlarla kucaklaştık. Daha seçim kararı alınmadan, biz sahalara inmiştik. Bundan iki hafta önce de formalarımızı giyerek, 'Sıkıldık' artık 'Tamam' dedik ve sokağa çıktık. Kadınlarımız her zaman en önde ve bizden daha atak bir şekilde seçim çalışması yürütüyorlar. Çeşme'nin kadınları çok cabbar ve Cumhuriyet'e çok sadık. Sandık görevlilerimiz, müşahidlerimiz tamam. Bütün seçim hazırlıklarımızı tamamladık. Milletvekili adaylarımızın vereceği katkı, oy artışını da sağlayacaktır. O nedenle Milletvekili adaylarımıza çok ihtiyacımız var. Bu seçim, Türk demokrasisinin en tarihi, en kritik ve en önemli seçimi. Bu seçimde, emekçi kardeşlerimizi de yanımızda görmek, omuz omuza olmak istiyoruz. Bir işçi lideri olarak sizin de katkınızla işçilerimizle birlikte olursak, karşı tarafı daha da eritiriz" diye konuştu. 

" 7 milyon işsiz var"

DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Kani Beko da yaptığı konuşmada, 24 Haziran seçimlerinin tarihi bir önemi olduğunu vurgulayarak, "Bu seçimler, bir kırılma noktasıdır. Taşeron sistemine, iş cinayetlerine tamamen son vermek için işçiler de bu seçimde gereğini yapacaklardır. Türkiye'de 2 milyona yakın sendikalı işçi var. Ama o işçilerin tamamı toplu sözleşmelerden yararlanamıyorlar. Yarısı asgari ücretle çalışmaya devam ediyor. CHP, 'herkes toplu iş sözleşmesinden faydalanacak' diyerek bu haksızlığa ve eşitsizliğe son vereceğini açıklıyor. İktidar, OHAL ile işçilerin grev haklarını bile engelledi. Cumhurbaşkanı, işverenlerle yaptığı toplantıda, 'OHAL'i sizin için getirdik' dedi. Ama işverenler de OHAL'den şikayetçi. OHAL ilan edildiğinden bu yana 15 bine yakın işletme kapandı. Dolayısıyla bugün Türkiye'de 7 milyon işsiz var. Bugün Türkiye'de 300 bine yakın ataması yapılmayan öğretmen var. Yüze yakını da maalesef intihar etti. Türkiye'de 3 milyona yakın insan aç yatıyor. Açlık, sefalet, işsizlik diz boyu. Ama Muharrem İnce'nin de dediği gibi, Ankara'da 2 milyar dolara yapılmış bir saray var. Ayrıca İstanbul'daki sarayları kullanıyor. Bunlar yetmemiş, şimdi de Marmaris'te 300 odalı bir saray yapıyor. Bunlar bizim verdiğimiz vergilerle yapılıyor" diye anlattı. 

"Tam bir akıl tutulması var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hollanda'ya "Eyyy" diye seslenmesi ve "faşist" demesinden sonra, 2017 yılında Türkiye'ye 106 milyar dolar yatırım yapan Hollanda'nın 2018 yılında yatırım miktarını 6 milyar dolara düşürdüğünü açıklayan Kani Beko, "O altı milyar dolarlık yatırımı da kendi varlıklarını koruyabilmek için yapmışlar. 100 milyarlık yatırımı başka ülkelere kaydırmışlar. Ortadoğu'da 15 ülkeyle ekonomik ve siyasi anlamda, bazılarıyla da askeri anlamda ilişkilerimiz bozuk. Daha önce ürettiklerimizi rahat bir şekilde ihraç edebiliyorduk, ama şimdi ihraç edemiyoruz. Tam bir akıl tutulması var. Biz bu topraklarda ürettiklerimizi kime satacağız? Bir Rus uçağı düşürmüştük. O dönemde ben Rusya'daydım. Rusya Sendikalar Federasyonu'nun genel kurul toplantısı vardı. Rusya ile Türkiye arasında yapılmış 4 yıllık, 54,9 milyar dolarlık anlaşma vardı. Ben oradayken, Putin, o anlaşmayı askıya aldı. Ondan sonra Antalya'da yaşananları biliyorsunuz. Birçok otel satıldı. Ayrıca birçok tarım üreticisi bu krizden etkilendi. En son 'Dünya liderimiz' eline bir domates aldı ve Rusya'ya gitti. 'Bizim domatesimiz, dünyanın en güzel domatesi. Bizden alırsanız iyi olur' dedi. Putin de; 'Biz domatesi alırız, ama sen de bizden S-400 füzelerini alacaksın' dedi. Domates karşılığında füzeleri aldılar. Ayrıca nükleer santral anlaşmaları yaptılar. Böyle bir dış politika anlayışı olur mu?" şeklinde konuştu. 

"Saraydaki Padişahı göndermemiz gerekir"

Cumhuriyet'in ilk yıllarında kurulan birçok işletmenin ve fabrikanın uluslararası sermayeye satıldığını söyleyen Beko, "Bir taraftan 'Eyyy' diyor, bir taraftan da İsrail'e şeker fabrikasını satıyor. 24 Haziran seçimlerinde AKP kazanırsa, başta Sosyal Güvenlik Kurumu olmak üzere, ne kadar kamu malları varsa, tamamını özelleştirecekler. Hiçbir şey kalmayacak. Bankaların büyük bir bölümü uluslararası sermayeye teslim edilmiş durumda. 17-25 Aralık'ta dünya ayağa kalkmıştı. Bana göre Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu o tarihte yaşandı. Bütün bu yaşananlara baktığımızda, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde, koşullar ne olursa olsun, saraydaki padişahı göndermemiz gerekir. Son Padişah Vahdettin, kaçmış ve bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştu. 24 Haziran'da da 2. Vahdettin gidecek, Cumhuriyet'i kuranlar iktidar olacak diye düşünüyorum" dedi. 

"Böyle bir dip dalgası uzun zamandır olmamıştı"

CHP İlçe Örgütü ziyaretinin ardından, CHP İzmir Milletvekili adayı Kani Beko, CHP İlçe Örgütü yöneticileri ve partililerle birlikte Çeşme Belediyesi'ne giderek, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı makamında ziyaret etti. Başkan Dalgıç, Milletvekili Adayı Kani Beko'nun İzmir'i ve emekçileri Meclis'te iyi temsil edeceğine inandıklarını vurgulayarak, "Ben 24 Haziran'da, ilk turda Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum. Böyle bir dip dalgası uzun zamandır olmamıştı. Türk halkının sandıkta iyi bir cevap vereceğine inanıyorum. İlk turda bu işin sonuçlanacağına inananlardan biriyim. Bu dip dalgası bir tokat gibi vurup geçecektir. 24 Haziran'a kadar durmaksızın çalışılması gerek. Herkesin en yakın çevresinden başlayarak çalışmalı. Muharrem İnce, iyi bir rüzgar estirdi. Halkın umudu yükseldi. Parlamenter sistemin tekrar işlev kazanacağına, aydınlık, güzel günlerin geleceğine yürekten inanıyorum. Gelişmişlik, her yeri binalarla donatmak değildir. Alaçatı Belediye Başkanlığı dönemimde beş yıl uğraşarak, 49 dönümlük bir bölgeyi Belediye hizmet alanı olarak ayırmıştık. Bugün plan yapıp göndermişler, 49 alan yeri konut alanına çevirmişler. Tabi hukuki süreci başlatacağız. Her yer bina olmamalı. Her yer betonlaştırılmamalı. Çeşme, yaklaşık 300 kilometrekarelik bir alandır. Kaba bir hesapla sadece 50 kilometrekarelik alanda yapılaşma vardır. Her CHP'li belediye, ranta bulaşmadan, çevreyi koruyarak, coğrafyayı koruyarak, insanların refahını sağlamaya yönelik çalışmalar yapıyor. Devletin kurumları bizlere gölge etmesin yeter. Bölgemizi bozacak imar planları değişikliklerine karşı mücadelemiz sürecek. Son zamanlarda, 'Çeşme betonlaşıyor, sahiller Çin seddi gibi binalarla çevriliyor' diyorlar. Böyle bir şey yok. Aslında uğraşılması gereken; Bakanlığın, Özelleştirme Kurulu'nun ve Varlık Fonu'nun yaptığı planlar. Sanki yerel idare yapıyormuş gibi yerel idare ile uğraşmaya kalkıyorlar. Çeşme'de dört yıldır görev yapıyorum. Bu zamana kadar bir tane bölgeyi imara açmadım. Devam eden planları ıslah ederek çalışıyoruz" diye konuştu.  

"Seçimler hayati önem taşıyor"

DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Kani Beko da, Başkan Dalgıç ile toplu sözleşme döneminde görüştüklerini ve taleplerinin geri çevrilmediğini hatırlatarak, "DİSK Genel Başkanlığı'nda 2 yıl daha görev sürem vardı. Ama Belediye Başkanlarıyla ve İl ve İlçe Başkanlarıyla ve Genel Başkanımızla da görüşerek, ülkenin bulunduğu durumdan kurtarılması için Milletvekili adayı olmaya karar verdim. 24 Haziran seçimleri, ülkenin geleceği açısından hayati önem taşımaktadır. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı ve CHP'nin iktidar olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İşçileri de ziyaret etti

CHP Milletvekili Adayı Kani Beko ve CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Belediye ziyaretinin ardından, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da katılımıyla  Belediye işçilerini ziyarete gittiler. Belediye işçilerine bir konuşma yapan Başkan Dalgıç, DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko'nun her zaman emekçinin yanında olduğunu, şimdi de emekçileri temsil etmek için Milletvekili adayı olduğunu belirterek, "O, sizin içinizden birisi. Haklarınızı her zaman savundu. Şimdi de Meclis'te savunacak" diyerek sözü Kani Beko'ya bıraktı. 

"Sizin için aday oldum"

Bir ömür boyu, işçilerin haklarını savunmak için her yerde mücadele ettiğini vurgulayan Beko, "Derdimiz iş, derdimiz ekmek, çocuklarımızın mutluluğu. Bunun için şimdi de Meclis'te mücadele etmek için yola çıktım. İşsizlere iş, ekmek, aş için bizlere bunları vadedenlerin sözlerini yerine getirmeleri gerekir. CHP seçim bildirgesinde diyor ki; 'şartsız olarak tüm taşeron işçilere kadro vereceğiz'. Bir başka konu, Avrupa'da sendikalaşma oranı yüzde 80-90, Türkiye'de hala yüzde 10. CHP bildirgesinde diyor ki; "Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin tamamı kalkacak, toplu iş sözleşmesinden bütün işçiler faydalanacak'. İşte ben bunların tam olarak uygulanması için aday oldum. Biliyorsunuz AKP hükümeti 'kiralık işçi' diye bir yasa çıkardı. Yasanın çıkarılmasını durduramadık. Ama Anayasa Mahkemesi'ne itirazımızı yaptık. Eğer AKP bu seçimleri de kazanırsa, 6,5 milyon işçi, kiralık işçi olacak. Kiralık işçinin sendikası olmaz. Kiralık işçi 8 aydan fazla çalışamaz. Kiralık işçi, işsizlik fonundan maaş alamaz. Ortaçağ'da köle satar gibi, sizi satmaya çalışacaklar. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? CHP seçim bildirgesinde diyor ki; 'İktidara gelince kiralık işçi yasasını kaldıracağız'. İşte onun için aday oldum. İşte onun için, geleceğiniz için 24 Haziran'da sandığa gidin ve oyunuzu kullanın" şeklinde konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Adayı Kani Beko, Çeşme ziyaretinin son bölümünde de Çeşme çarşısındaki esnafı ziyaret etti. Esnaf ziyareti sırasında CHP İzmir Milletvekili Adayı Kazım Umdular da gelerek, çalışmalara katıldı. İki Milletvekili adayı, esnaf ziyaretinin ardından Çeşme'den ayrıldılar. 

 

 
Suçüstü yakalanan uyuşturucu satıcısı tutuklandı
 
CHP Sahada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oy pusulaları böyle olacak
Milletvekili kesin aday listelerinin ilan edilmesinin ardından, yurt dışında ...
Çeşme CHP seçim çalışmalarına hız verdi
CHP Çeşme İlçe Örgütü ve Kadın Kolları, 24 Haziran seçimleri nedeniyle ...
Çeşmeli CHP'li kadınlardan Karaburun'a seçim çalışması desteği
CHP Çeşme Kadın Kolları, Karaburun ilçesine giderek, Karaburun CHP Kadın ...
 
"Bu düzen değişmeli" diyerek aday oldu
Psikiyatrist Deniz Arık Binbay, "Bu düzende yaşayıp ölmeye mecbur değiliz" ...
Bir "İnce" destek de Çeşme'den
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin "Ateşe bir odun da siz atın" çağrısına ...
Çeşme CHP, seçim çalışmalarına STK'larla başladı
CHP Çeşme İlçe Örgütü, Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek seçim çalışmalarına başladı.
 
CHP'li Ali Yiğit, "Var gücümle çalışmaya devam edeceğim"
CHP'den tekrar aday gösterilmeyen CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, bir ...
Tacettin Bayır, "Gün, sıra beğenmeme günü değildir"
CHP'den İzmir 1. Bölge 6. sıradan aday gösterilen Tacettin Bayır, ""Gün ...
İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayları
Çeşme'nin de içinde bulunduğu İzmir 1. Bölge'nin Milletvekilleri adayları belli oldu.
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri