Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2018 Çarşamba - 09:16

Çeşme CHP, seçim çalışmalarına STK'larla başladı

CHP Çeşme İlçe Örgütü, Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek seçim çalışmalarına başladı.

Çeşme CHP, seçim çalışmalarına STK larla başladı

CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran ve Yönetim Kurulu üyeleri ile CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, Sivil Toplum Kuruluşları'nı ziyaret ederek, 24 Haziran seçimleri çalışmalarını başlattılar.

İlk ziyaret şoför esnafına

CHP'li yöneticiler, ilk olarak Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret ettiler. CHP'lileri, Oda Başkanı Hakkı Kocakara ve Yönetim Kurulu üyeleri karşılayarak, ağırladılar. Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, STK'ların da seçimle göreve geldiklerini vurgulayarak, "Seçimin de, sandığın da önemini çok iyi biliyoruz. Demokrasi, vazgeçilmezimizdir. Seçim, bir hizmet yarışıdır. Herkes aday olabilir. Ama bu hizmet yarışı, eşit şartlarda, demokratik olmalı ve seçim bittikten sonra da hiçbir kin, nefret olmadan herkes birbirinin yüzüne bakabilmelidir. Onun için biz, bu hizmet yarışında, Çeşme'deki bütün STK'ları ziyaret edelim, onlarla kucaklaşalım ve hepsinden de demokrasiye sahip çıkmalarını isteyelim, dedik" diyerek ziyaretlerinin amacını anlattı.

Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara da, CHP'li yöneticilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Bizler de şoför esnafımızın haklarını korumakla mükellefiz. Bizlerin de zaman zaman bazı istekleri oldu. Biz, yerel yönetimimizden memnunuz. Bizlere kapıları her zaman açık oldu. Ama İzmir'de, Çeşme otobüsleri durağı ile ilgili sorun bir türlü çözülemedi. Sizlerden de bu konuda yardım bekliyoruz. 24 Haziran seçimlerinde de başarılar diliyoruz. Benzin zamları da şoför esnafının belini büküyor. Şimdi zamları ÖTV'den düşmeye başladılar. Ama bu düşme seçimlere kadar mı olacak? Seçimlerden sonra da devam edecek mi?" diyerek sorunlarını dile getirdi. 

Esnaf Odası'nı da ziyaret ettiler

CHP'li yöneticiler, ikinci ziyaretlerini Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na gerçekleştirdiler. CHP'li yöneticileri, Oda Başkanı Osman Köfüncü karşıladı. Ziyaretlerinin amacını açıklayan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, "Sandıklardan çıkmış yönetimler olarak, bundan sonra da sandıklar olsun, demokrasi ülkemizde devam etsin diyerek, 24 Haziran seçimlerinin önemini de dikkate alarak, sizler gibi sandıktan çıkmış, atanmamış ve demokrasiye inanan sivil toplum örgütlerini ziyaret etme kararı aldık. Öncelikle de odalarımızı ziyaret ediyoruz" dedi. 

"Bu gidişe 'Dur' demenin gerektiğini düşünüyoruz"

24 Haziran'da çok önemli bir seçim olduğunun altını çizen CHP İlçe Başkanı Oran, "Demokrasi mi, tek adam yönetimi mi? Adalet mi, yoksa iki dudağın arasından çıkan kararlar mı? Ülkemiz buna karar verecek. Siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun, demokrasiden yana olan insanların bir şekilde buluşması gerektiğine inanıyoruz. Esnafımızın durumu ortada. Her ne kadar toz pembe bir tablo çizilse de, kapanan mekan sayısı, borçlarını yapılandıran esnaf sayısı, Bağ-Kur'unu ödeyemediği için sağlık desteği alamayan esnafın durumu ortada. Keredi kartlarını, senetlerini, çeklerini ödeyemeyen insanların sayısı giderek artıyor. Artık bu gidişe 'Dur' demenin gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizin uçurumdan aşağıya doğru indiğini, dövizdeki durdurulamayan artışı da görüyoruz. Artık yönetemez duruma gelen bu hükümeti, esnaflarımızın da desteğini alarak değiştirmenin şart olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"Tüm İlçe Başkanlarına dosya vereceğiz"

2014 yılında seçildikten sonra CHP'li yöneticileri Esnaf Odası'nda görmekten duyduğu memnuniyeti belirten Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Biz, 1864 üyesi, pasiflerle beraber 2 bin 20 üyesi olan, aileleri ile birlikte Çeşme nüfusunun dörtte birini oluşturan 10 bin kişiyi temsil ediyoruz. Biz Oda yönetimi olarak, siyasetten uzak duruyoruz. Oda yönetimine seçilmeden önce ben de siyaset yaptım. Ama Oda Başkanı seçildikten sonra üyesi olduğum hiçbir parti yok. Ben, Ahilik'in verdiği terbiye ile buradayım. Dün de Ak Parti İlçe Teşkilatı ziyaretimize geldiler. Sizlere de başarılar diliyorum. İşin siyasi kısmına girmem. Ama esnafın yaşadığı sorunlarla ilgili ortak paydada buluşuyoruz. Odamıza, tüm siyasi partilerden Milletvekilerinin de gelmesini bekliyoruz. Esnaf teşkilatımızın, esnafımızın sorunlarını ve dosyalarımızı, ancak sizlerin kanalınızla ve Milletvekillerinin kanalıyla ulaştırmak durumundayız. Kaymakamımızla, seçilmiş Belediye Başkanımızla yakın çalışıyoruz. Ben, yasaların bana verdiği çizgi çerçevesinde hareket ederim. Kimseyi kimseden ayırt etmeyen bir oda profilimiz var. Çeşme için uğraş veren bir teşkilatız. Tüm siyasi parti ilçe başkanlarına esnafımızın sorunlarını içeren dosya verme niyetindeyiz. Tüm siyasetçilere eşit uzaklıktayız" şeklinde konuştu. 

CHP'li yöneticiler, üçüncü ziyaretlerini ise Çeşme Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Levent Baykal'a yaptılar.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından da Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev'i ziyaret eden CHP'li yöneticiler, Çeşme'de göreve başlamasından dolayı başarı dilerken, yakın zaman önce babasını kaybetmesinden dolayı da başsağlığı dilediler. 

CHP Çeşme İlçe Örgütü'nün STK ziyaretlerinin devam edeceği öğrenildi. ?

 
CHP'li Ali Yiğit, "Var gücümle çalışmaya devam edeceğim"
 
Esnaflar sicil işlemlerini Çeşme'de yaptırabilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Ali Yiğit, "Var gücümle çalışmaya devam edeceğim"
CHP'den tekrar aday gösterilmeyen CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, bir ...
Tacettin Bayır, "Gün, sıra beğenmeme günü değildir"
CHP'den İzmir 1. Bölge 6. sıradan aday gösterilen Tacettin Bayır, ""Gün ...
İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayları
Çeşme'nin de içinde bulunduğu İzmir 1. Bölge'nin Milletvekilleri adayları belli oldu.
 
CHP'nin İzmir Milletvekili Adayları belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi, Milletvekili adaylarını açıklarken, Çeşme'nin ...
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayları belli oldu
Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için geri sayım sürerken siyasi ...
İzmir programları belli oldu!
İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı Akşener’in 22 Haziran’da İzmir’de program ...
 
ADD'ye nezaket ziyareti
Ak Parti Çeşme İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne nezaket ziyaretinde bulundu.
Muharrem İnce, Zübeyde Ana’yı ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Anneler Günü’nde, ...
CHP'li Oran, “Sıkılmak ne kelime, millet sizden bıktı!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Gençlik Kolları Kongresi’nde söylediği "Sevgili ...
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri