Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>EKONOMİ
1 Nisan 2017 Cumartesi - 09:02

TÜRSAB davası turizmi baltalar

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, TÜRSAB’ın 1618 sayılı kanunu kullanarak yasakçı zihniyet yerine acenteleri ve kendilerini yenilemesi gerektiğini savundu.

TÜRSAB davası turizmi baltalar

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, TÜRSAB’ın 1618 sayılı kanunu kullanarak booking.com kapattırması ile yasakçı zihniyet yerine acenteleri ve kendilerini yenilemesi gerektiğini savundu.

Türkiye’deki faaliyetleri için tedbiren durdurma kararı alınmasını sağlayan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB), gözünü Trivago ve Tripadvisor’a da dikti.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, TÜRSAB’ın 1618 sayılı kanunu kullanarak yasakçı zihniyet yerine acenteleri ve kendilerini yenilemesi gerektiğini savundu.

ETİK Başkanı Mehmet İşler, 1618  sayılı 1618 sayılı seyahat acentaları birliği kanunu  arkasına alan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) beyhude mücadeleler vererek Türk turizmini zarara sokmaması gerektiğini aktardı. 

Booking.com kapatma kararında en büyük gerekçe olarak, online şirketin vergi vermemesi nedeniyle etkili olduğunu kaydeden İşler, “Seyahat şirketleri burada biz vergi kaybı veriyor, dünyada online pazarı oluştu son tüketici buna güveniyor. TÜRSAB 1618 sayılı kanun maddesini arkasına alarak sadece yasakçı zihniyetle davranması doğru değil. Çağın koşullarına teknolojiye adapte olmuyorsan sadece yasakçı zihniyetle davranırsan bu sonuç vermez. Çünkü sonuçta başka şirket o boşluğu dolduracak, bu boşluğu sürekli mahkemeler açarak dolduramazsın hep tüketici ve türk turizmi kaybeder. Beyhude mücadeleler hem tüketiciye hem de Türk Turizmi kaybedecek. Biz dünya ile online ve entegre olmalıyız seyahat acenteleri olarak günü koşullarına uymalıyız, yoksa yasakçı zihniyetle beyhude mücadeleler vermiş oluruz. TÜRSAB kendini güncellemelidir. 1618 sayılı yasayı kullanıp yasakçı zihniyet doğru bir hareket değil” dedi.

Seyahat acentelerinin tüketici de güven eksikliği yarattığına da parantez açan İşler, “Booking.com tüketiciye güven yarattığı için bu kadar büyüdü.  Tüketici güveniyor. Tüketici, otelle gidiyor seyahat acentesi batmış muhatabı yok booking com güven yarattı. Acentelerin batmalarına karşı ve son tüketiciyi mağdur etmelerine karşı tedbirlerin olması lazım. Acenteyi tercih etmiyor diye booking.com com dava edemezsin, Onun yerine sende birer platform oluşturarak rekabetçi mücadele etmelidir.  Acenteler da kendilerini güncellemeli” önerisinde bulundu.

Dava 2015 yılında açıldı


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, online rezervasyon portalı Booking.com'un Hollanda menşeli olması nedeniyle Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması kararına yönelik, "Bunlarla hiç alakası yok. Bu dava 2015 yılında açıldı. O zaman Türkiye ile Hollanda'nın ilişkileri lale gibiydi" dedi. Gürcün, Booking.com'un, Türkiye'de, Türk vatandaşlarına Türkiye sahillerindeki otelleri (rezervasyon) satmaya başladığını ifade ederek, "Mahkemeye bu nedenle başvurduk. (Mahkeme) Haksız rekabet nedeniyle Booking.com'un faaliyetlerini durdurma kararı aldı" dedi.


Bookıng.com'dan açıklama


Öte yandan konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Booking.com karara karşı olduğunu ve temyize götüreceğini belirtti.
Açıklamada, 'Bir elektronik ticaret ve teknoloji şirketi olarak, Türk müşterilerin tüm dünyadan konaklama karşılaştırma ve rezervasyonları yapmalarını şeffaf ve kolay bir platformda sunarak pazarda sağlıklı bir rekabetin oluşmasına katkıda bulunuyoruz' denildi. Ayrıca, Booking.com'un 13.000 Türk işletmesinin müşterilerine konaklama hizmeti sunmasına yardımcı olunduğu da belirtildi.

 

 

 
Nisan’da “sanat keyfi” başkadır
 
Anketimize katıldınız mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"İzmir'i uçurun"
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı M. İlker Aycı’yı ...
23 yıl önce, 23 yıl sonra..
Dünyanın en büyük üç doğaltaş fuarından biri olan Marble’ı ziyaret eden ...
İtalya’dan Ege'ye açık çek
23. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) 79 firmayla ...
 
"İşimiz zor ama umutsuz değiliz"
ABD'de Miami Fort Lauderdale’de Seatrade Cruise Global’de sektörün en ...
O bankalardan kredi alan herkese tazminat ödenecek
Milyonlarca kişinin beklediği emsal karar çıktı. Kartel oluşturan 12 büyük ...
EGİKAD, İstihdam turunda
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve ...
 
"İzmir'i uçurun!"
Sunexpress CEO’su Jens Bischof ile görüşen İzmir Ticaret Odası Yönetim ...
EİB ihracatını Tarım ürünleri aşağı çekti
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) 2017 yılı Şubat ayında 846 milyon 200 bin ...
CHP Milletvekilleri, İTO’yu ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Zekeriya Temizel, Aytun ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri