Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
1 Temmuz 2018 Pazar - 10:48

Soylu'ya bir tepki de İYİ Parti'den

İYİ Parti Çeşme Teşkilatı'na teşekkür ziyaretinde bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tartışma yaratan açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Soylu ya bir tepki de İYİ Parti den

Milletvekili seçildikten sonra gazetecilere ilk demecini Çeşme'de veren Dervişoğlu, bir soru üzerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tartışmalara yola açan, CHP İl Başkanları'nın şehit cenazelerine alınmaması talimatı hakkında, "Son derece maksadı aşan, ayrıştırıcı, düşmanlık içeren ve bir İçişleri Bakanı'na yakışmayacak bir açıklama olarak görüyorum. Kendisini de sorumluluklarını hatırlamaya davet ediyorum" diye konuştu. 

İki günde İzmir'in 14 ilçesine teşekkür ziyaretinde bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Çeşme'deki parti teşkilatı ziyareti sırasında Türkiye gündemi ve seçimler hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Çeşme'de, İYİ Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Certel ve partililer tarafından karşılanan Dervişoğlu, seçimlerdeki çalışmalarından ve desteklerinden dolayı Çeşme'deki parti yöneticilerine ve partililere teşekkür etti. 

"Hiç kimse en iyi ikincilikten bir zafer kupası beklemesin"

Milletvekili seçildikten sonra gazetecilere ilk demecini Çeşme'de veren Dervişoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 24 Haziran seçimlerinde, İYİ Parti olarak çıtayı yüksek tuttuklarını belirten Dervişoğlu, "Hedefimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaktı. Be nedenle, yüzde kaç oy almış olursak olalım, öncelikle Cumhurbaşkanlığı'nı kazanamadığımız için üzgünüz. Yapılan değerlendirmelerde şöyle bir yanılgı var; 24 Haziran'da yeni bir Cumhurbaşkanı seçilmedi. Referandumla yürürlüğe giren yeni Anayasa hayata geçirildi. Türkiye bir rejim değişikliği ile karşı karşıya. Bizim iddiamız vardı; şayet Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanır, parlamentoda da yeterli çoğunluğu elde edersek, Türkiye'yi yeniden denge denetim sistemi güçlendirilmiş parlamenter demokratik rejimle idare edilecek hale dönüştüreceğiz, demiştik. Yani, bu sistem değişikliğini kabullenmediğimizi ifade ederek yola çıktık. Bu zaten, çıtayı yüksek tutmayı gerektiriyor. Çıtayı aşağıda tutsanız, bunu yapamazsınız. Bbu beklentiye de karşılık bulamamanız halinde, diyelim ki, Tayyip Erdoğan yüzde 51 aldı, Meral Akşener de yüzde 49 aldı. O zaman bile bir başarıdan söz edebilmek mümkün değil. Çünkü, en iyi ikincilik diye bir şey yok. Hiç kimse de bu en iyi ikincilikten bir zafer kupası beklemesin. Siyasette, kısa zaman içinde, köprülerin altından çok sular akar. Dolayısıyla, hem İYİ Parti'nin, hem sayın Meral Akşener'in Türk siyasi hayatında önemli işlere imza atacağı kanaatini taşıyorum" şeklinde konuştu.

"Siyasi fanatizme bağlı olarak, istediğimiz oy oranına ulaşamadık"

İzmir'de böyle bir sonuç beklemediklerini de açıklayan Müsavat Dervişoğlu, "İzmir'de, her iki seçim çevresinde, asgari üçer Milletvekili'ni garanti görüyordum. Zaten seçime de öyle başladık. Türkiye yeni bir kutuplaştırma sürecine sokuldu. Siyasi fanatizm devreye girdi. Sadece fanatizmle kalmadı, bazı siyasi partilerin seçmen tabanlarında, siyasi fanteziler hayata geçirildi. Bu sonuca bağlı olarak da, Milletvekilliği seçimlerinde de istediğimiz oy oranına ulaşamadık" diye konuştu.

"Bu seçimin her tarafı hile"

24 Haziran seçimlerinin artık bittiğini vurgulayan Dervişoğlu, "Seçim sonuçlarına bakarak, doğru mu, yanlış mı, hile var mı, yok mu tartışmaları bırakılmalı. Türkiye, seçimde hileyi artık gündeminden çıkarmalı, konuşmamalıdır.  Çünkü, hile tartışmaları içinde, küçük yerleşim alanlarındaki seçmen kitlesi çok olumsuz etkileniyor. Bu iktidarı, Cumhurbaşkanı'nı değiştirmek istese bile, bazı çevrelerin manipülasyonları ile sanki hile yapılacak ve aleyhte oy kullanmış olması halinde dahi, bunlar yerinde kalacak diye düşünce hasıl oluyor. Bunu da maalesef, memleketin aydın geçinenleri yapıyor. Bu tartışmayı Türkiye gündeminden çıkarmıştır.  Biz İYİ Parti olarak, kurulduğumuz andan itibaren, seçim süreci daha dillendirilmemiş iken, seçim güvenliği merkezimizi oluşturduk. Seçimde hile var mı? Bu seçimin her tarafı hile. İttifak senaryoları hile. Bazı siyasi partilere avantaj sağlamak adına gerçekleştirilmiş bir projeydi. Seçimin tarihi hile. Hiç bu kadar kısa zamanda yapılan seçim gördünüz mü?" şeklinde konuştu. 

"Seçimin kaybedeni yok, kaybeden millet"

24 Haziran seçimlerinin kaybedeni olmadığını söyleyen Dervişoğlu, "MHP'nin çok büyük oy kaybedeceği söyleniyordu, kaybetmedi, kazançlı. Ak Parti, daha önce yüzde 50'ye yakın oy almıştı, yüzde 42'ye düştü. Ama Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı. O da kazançlı. HDP'nin barajı geçemeyeceği söyleniyordu, barajı geçti. Kazançlı. İYİ Parti, yeni kurulmuş bir siyasi parti. Kuruluşundan beri ne kadar zorluklarla karşı karşıya kaldığı biliniyor. Seçime girerken ne tür zorlamalara muhatap kılındığı da biliniyor. Ama reel bir değerlendirme yaptığınızda, dün hiçbir şeyi olmayan bir siyasi partinin, bugün parlamentoda grubu ve 43 seçilmiş Milletvekili var. O nedenle İYİ Parti de kazançlı. Peki kim kaybetti? İktidarın uzun zamandan beri yaptığı gibi herkes kazanmış gibi görünüyor, ama millete kaybettiriyor. Değiştirmemiz gereken budur. Buradan ders çıkarılması gerekir" diye kaydetti.

"Biz CHP ile ömür boyu bir koalisyon kurmadık"

Türkiye'nin önünde yerel seçimler olduğunun altını çizen İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, biz onu yaparız. Bizim için fark etmez. Ama biz CHP ile ömür boyu bir koalisyon kurmadık. Biz seçim işbirliği yaptık. Cumhur İttifakı diye tanımlanan, AKP ile MHP'nin içinde bulunduğu siyasi yapıya ittifak diyebilirsiniz. Çünkü tek bir Cumhurbaşkanı adayları vardı. Ama öbür tarafta Millet İttifakı'na dahil olan siyasi partilerin her biri müstakil Cumhurbaşkanı adayı çıkarmıştır. Dolayısıyla onun adını 'işbirliği' olarak değerlendirmek gerekir. Yerel seçimlerde de bütün siyasi partilerin kendilerine ait bir yol haritası olacaktır. Bu da doğaldır. Böyle bir ittifakı zaten hukuken yapamıyorsunuz. Çünkü, 2017 Nisan'ında değişen Anayasa'ya göre Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklik, bir kereye mahsus kullanılmak üzere yapılmıştır. Diyelim ki, yarın Türkiye yeni bir Genel Seçim kararı alırsa, bir daha bu ittifak projesini, hukuken hayata geçirebilmek mümkün değil. Hem yasa, hem de Anayasa buna manidir" diyerek sözlerini tamamladı. 

İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, teşekkür ziyareti ve açıklamalarının ardından, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nu, bir Çeşme hatırası vererek uğurladı.

 

 
Çeşme'de 2 uyuşturucu ticareti zanlısı tutuklandı
 
Kabotaj Bayramı'nın 92. yılı törenle kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan yerel seçim açıklamaları
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlere dair önemli mesajlar verdi.
Beko, "Bana göre seçimde şaibe var!"
CHP İzmir Milletvekili seçilen DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko, CHP ...
Çeşme'nin mahallelerinin seçim sonuçları
24 Haziran seçimlerinde Çeşme'nin 25 mahallesinde kullanılan oyların dökümü şu şekilde gerçekleşti:
 
Teşekkürler İzmir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanlığı ve Genel ...
Çeşme'nin tercihi İnce oldu!
Çeşme, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 11 bin 529 farkla tercihini Muharrem İnce'den yana koydu.
Plaja değil, sandığa koştular!
24 Haziran seçimlerinde Türkiye sandık başına giderken İzmir’in Çeşme ...
 
"Amacımız 81 milyonun huzur içinde yaşaması"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Cesaret edip bizi kendi televizyonlarına ...
İzmir’de tarihi miting!
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir'de düzenlenen mitingde halka buluştu.
Çeşme'de 'İnce' çıkarma!
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bugün 19.00’da Gündoğdu ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri