Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2018 Perşembe - 19:43

Beko, "Bana göre seçimde şaibe var!"

CHP İzmir Milletvekili seçilen DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko, CHP Çeşme İlçe Örgütü ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Beko,  Bana göre seçimde şaibe var!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Doğuyu iyi bilen biriyim, MHP'ye o bölgeden 2,5 milyon oy çıkması mümkün değil. Bana göre seçimde şaibe var" dedi.CHP İzmir Milletvekili seçilen DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko, CHP Çeşme İlçe Örgütü ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a teşekkür ziyaretinde bulundu. 

Beko, 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili seçilmesinin ardından Çeşme'deki ilk ziyaretini CHP Çeşme İlçe Örgütü'ne yaptı. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'yu, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer karşıladı.  CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Beko'ya, 24 Haziran seçimlerinde Çeşme'de meydana gelen oy dağılımı hakkında bilgi verdi. Oran, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 65, Milletvekilliği seçiminde ise yüzde 53 oy oranı ile CHP'nin Çeşme'de en güçlü parti olma özelliğini koruduğunu açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 24 Haziran seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmenin ardından, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran ile birlikte Çeşme Belediyesi'ne giderek, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı makamında ziyaret etti. 

"MHP'ye doğudan 2,5 milyon oy çıkması mümkün değil"

Başkan Dalgıç'ı ziyaretinde, 24 Haziran'daki seçimlerinde, CHP İlçe Örgütü ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte gösterdiği destekten dolayı teşekkür eden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Her ne kadar bu mücadeleyi azimle, kararlı bir şekilde verdiysek de,  karşılığını alamadık. 24 Haziran'da demokratik bir seçim olmadı. OHAL koşullarında yapılan seçimlerde, bütün Bakanlıklar ve AKP'li birçok Belediye Başkanları, AKP'nin militanları gibi çalıştılar. Normal bir seçim olmadı. Benim ziyaret ettiğim birçok bölgede bunlar yaşandı. Dolayısıyla, seçim sonuçlarına baktığımızda da bana göre seçimde şaibe var. Ben doğu bölgesine en çok giden sendikacılardan biriyim. Oranın yapısını iyi bilenlerden biriyim. MHP'ye 2,5 milyona yakın oy çıkması, bana göre mümkün değil. O bölgede, bir; korucular var, iki; polisler var, üç; ordu var, bir de aşiretler var. Tamamını toplasanız, 500 binden fazla oy alamazsınız" diye konuştu. 

"Kırgınlıkları bırakıp, yerel seçimlere hazırlanmamız gerekir"

Seçimlerin öyle ya da böyle bittiğini söyleyen İzmir Milletvekili Beko, "Önümüzde yerel seçimler var. Parti içi kırgınlıkları bir kenara bırakmamız gerekir. Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı şimdiden mutlaka yapmamız gerekir. Demokratik kitle örgütleri ile, meslek odaları ile, siyasi parti temsilcilerimizle, sendikalarımızla, muhtarlarla, halkımızla görüşerek, konuşarak, önümüzdeki yerel seçimlere hazırlık yapmamız gerekir" dedi.

24 Haziran seçimleri öncesinde, Çeşme'yi de ziyaret ederek, parti yöneticileri ve partililerle birlikte sokak sokak dolaştıklarını vurgulayan Beko, "İşçileri, esnafı, vatandaşları ziyaret ettik. Yaptığınız katkılardan dolayı başta İlçe Başkanımız Ekrem Oran'a ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı. 

"Rejim değişikliği, maalesef bu seçimin sonucunda başladı"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi;  "Demokrasiye inanıyorsak, seçim sonuçlarını kabul etmemiz gerekir. Demek ki, daha çok çalışmamız gerekiyor. 24 Haziran'da yapılan rejim değişikliğiydi. Rejim değişikliği, maalesef bu seçimin sonucunda başladı. Şimdi önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimler de gerçekten önemli. Yerel seçimlere odaklanmamız gerekiyor. Parti içindeki kıpırdanmaların zamanı değil. Çok fazla umutlandığımız bir seçimdi. Seçimin ikinci tura kalacağı beklentisi içindeydik. Olmadı. Şimdi yerel seçimler için hazırlanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, söyleşinin ardından CHP İzmir Milletvekili seçilen Kani Beko'ya bir Çeşme hatırası verdi. 

 

 

 
ÇEŞTOB yöneticilerinden nezaket ziyaretleri
 
Çeşme’de Korsan taşımacılığa karşı uyarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'nin mahallelerinin seçim sonuçları
24 Haziran seçimlerinde Çeşme'nin 25 mahallesinde kullanılan oyların dökümü şu şekilde gerçekleşti:
Teşekkürler İzmir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanlığı ve Genel ...
Çeşme'nin tercihi İnce oldu!
Çeşme, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 11 bin 529 farkla tercihini Muharrem İnce'den yana koydu.
 
Plaja değil, sandığa koştular!
24 Haziran seçimlerinde Türkiye sandık başına giderken İzmir’in Çeşme ...
"Amacımız 81 milyonun huzur içinde yaşaması"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Cesaret edip bizi kendi televizyonlarına ...
İzmir’de tarihi miting!
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir'de düzenlenen mitingde halka buluştu.
 
Çeşme'de 'İnce' çıkarma!
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bugün 19.00’da Gündoğdu ...
Kılıçdaroğlu İzmir’de
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sabah sivil toplum örgütleri, muhtarlar ...
“Ya demokrasiden ya dikta yönetiminden yana oy kullanacağız”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale’de STK temsilcileri ve ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri