Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2018 Perşembe - 21:21

İzmir’de tarihi miting!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir'de düzenlenen mitingde halka buluştu.

İzmir’de tarihi miting!

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, tarihi kalabalığa seslendi.

Gündoğdu Meydanı’nda saat 19.30'da başlayan "Büyük İzmir Mitingi"nde halka seslenen İnce, sahnede Hasan Tahsin'in kenti, direnişin kenti ilk kurşunun kenti güzel İzmir diyerek konuşmasına başladı. 


 

İnce'nin açıklamalarından satır başları:

Dün İzmirli bir şehidimiz vardı. Başta dünkü şehidimiz ve bütün şehitlerimiz için hepinizi bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.
Ruhları şad olsun vatanımız onlara minnettardır.
Bu 49.günüm. 49. günde 105. mitingimiz 
günlerdir konuşuyorum ama bu medya vermemekte ısrarlı. hele hele bir trt var trt parayı bizden alıyor Tayyip Erdoğan’ın borazanlığını yapıyor. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti’nde bir seçimin kaybedeni olmayacak. Benim cumhurbaşkanlığımda 81 milyon kazanacak. kaybeden sadece anket şirketleri olacak. Tayyip Erdoğan bile kaybetmeyecek. Benim cumhurbaşkanlığımda dolar düşecek faiz düşecek. Emekli cumhurbaşkanında maaşı yükselecek. Her iktidarın makbul insanları vardır. İlk kez bu seçimden sonra 81 milyon makul insan olacak. Buradan annelere söz veriyorum. Sizin çocuklarınızı iyi eğiteceğiz. Onlara matematik öğreteceğiz. Üniversiteye gittiğinde tarikat yurduna muhtaç olmayacak. Tarımda dışa bağımlı olmayacağız. İşe alımda liyakat esas olacak.

2002’de Erdoğan iktidara geldiğinde bir gösteriş yaptı. Milletvekillerinin lojmanlarını sattı kendi de gitti bir apartman dairesinde oturdu. Herkes helal olsun dedi. Sonra ne yaptı, gitti bir saray yaptırdı, orada oturmaya başladı

Erdoğan Rizelidir ama ondan bile utandı. Neden mi Rize’nin çayını bıraktı gitti beyaz çay içmeye başladı. Yanında hiç kimse kalmadı. Erdoğan’ın 16 yılda dost kaldığı hiç kimse kalmadı. O artık yorgun, kibirli, insanlara tepeden bakan bir insan.

Bir yandan yorgun bir insan bir yanda da taze kan var. O artık hayalleri olmayan bir adam. 2002’de ‘adalet, kalkınma’ diyordu. Artık bunları demiyor ekonomi diyemiyor benim karşıma televizyonlara çıkamıyor. Erdoğan’ın çıraklığı fena değildi ama ustalığı rezalet. Bir insan kendine usta der de çırak dediği birinin karşısına çıkamaz mı?. O çakma usta. Yüreğin mi yok? Çık karşıma.

Son günlerde Tarzan zorda olunca hani doktorlar der ya ‘çocukluğuna inmek lazım’ diye, benim çocukluğuma kadar iniyorlar. Yakında 2. Dünya Savaşı’nı da İnce çıkardı diyecekler. ‘Bay Muharrem’ diyor, ‘Menderes asıldığında neredeydin?’ diyor. Yahu ben hayatta değildim. Şimdi diploması yok diyorlar ya ben merak ediyorum acaba onun ortaokul diploması var mı? Son günlerde bir dedikodu uyduruyorlar; Muharrem İnce seçilince yardımları kesecekmişim. Hangi yardımları? 1-Doğum yardımları 2-gebelik yardımı 3-Dul maaşı 4- Muhtaç asker ailesi yardımı 5-Şartlı eğitim yardımı

Her şey hazır, zımba gibi bir ekip var, yakında açıklayacağım. Bakanlar Kurulu’nu sadece CHP’den yapmayacağım. Bakanlar Kurulu’nda her partiden insan olacak. Orada CHP’li olacak, ülkücü olacak, HDP’li olacak, İYİ Partili olacak, AKP’li de olacak. Türkiye’yi birleştireceğiz, Türkiye’yi kucaklayacağız. Ekibimle aylardır çalışıyorum. Erdoğan kendisine saray hazırlıkları yaparken ben Türkiye’yi yönetme hazırlıkları yapıyorum.

İnternet mi yok? Yani paraları çalıyorsun, sandıkta oyları çalıyorsun, sınavda soruları çalıyorsun, TRT’den hakkımı çalıyorsun, özel televizyonlara yayınlatmıyorsun, internet de yok, Allah belanızı versin ben siz daha ne diyeyim!

Beni eleştirecek gazeteler arıyorum adam gibi bir medya arıyorum.

Erdoğan, Türkiye’nin en büyük medya patronudur. O manşetleri atan adam ben manşetlerle kavga ede ede gelen adamım.

Açık yüreklilikle söylüyorum biz Sünniler Alevilere haksızlık yaptık. Aleviler vergi veriyor mu? Veriyor. Askere gidiyor mu? Gidiyor.ama diyanet işleri başkanlığı imamlara maaş veriyor. Biz sünnilere hizmet ediyor alevilere etmiyor. Cem evlerinin statüsünü ibadethane olarak 100 gün içinde düzenleyeceğiz söz. ilkeli bir siyaset yapacağız. Karşımızdakine başörtülü mü diye bakmayacağız. Alevi mi diye bakmayacağız. İnsan diyerek bakacağız. Kamuda yükselme için  devlet burada özel kurallar koyacak. Herkes bilecek bu kuralları. 

İşinin ehli mi diye bakacağız. Ama partizanlık yaptıysan gideceksin. Söz verdim yapacağım. 100 gün içinde 3600 ek göstergeyi getireceğim.

Avrupa birliğiyle ilgili hızlı bir kampanya başlatacağım.Dünyadaki 200 devletin 50si büyük devlettir. bu büyük devletin büyükelçileri benimle görüşmek istedi. Onlara anlattım. Faiz artınca herşeyin değeri düşüyor. Benim cumhurbaşkanlığımda faiz düşecek hep birlikte zenginleşeceğiz. Cumhuriyet kurulmadan önce Atatürk İzmir İktisat Kongresini İzmir'de topladı. Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda yeniden İzmir'de İktisat Kongresini toplayacağım

Meydanlar doluysa iyi demektir, balkonlar doluysa daha iyi demektir, çatılar doluysa kazandın demektir.
Üniversiteleri böldüler, tekrar birleştireceğiz. Okullar için zorunlu bağış artık olmayacak. Hiçbir sınavdan ücret alınmayacak. TC çocuklarına bedava sınav yapamıyorsa o dükkanı kapat gitsin.
Üniversite öğrencilerine 500 TL 19 Mayıs Gençlik Bursu, 500 TL cumhuriyet bursu vereceğiz. Öğretmenlere 24 Kasım’da 1 maaş ikramiye vereceğiz.
Karadenizli kardeşim, sana İzmir’den sesleniyorum; fındık 15 TL olacak. Asgari ücret 2200 TL, en düşük emekli maaşı 1500 TL olacak, mazot çiftçiye 3 TL olacak.

Şimdi size ilk 500 gün içinde yapacaklarımızı anlatacağım. Yargıda seçim ve yükselme ilkeleri ne olacak. Objektif kriteri koyacağız.
Güçler ayrılığını netleştireceğiz.
100 gün içinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz.
100 gün içinde girişimcilik merkezleri kuracağız.
Tekstil, moda, tasarım akademisi açacağız. Biri Denizli’de biri İstanbul’da üçüncüsünün yerini henüz belirlemedik. Bunu marka için yapacağız. Gençler bunu sizinle birlikte yapacağız.
Eğitim, siyasetin toplum mühendisliği aracı olmaktan çıkarılacak. Yeni bir sınav sistemi olacak, ama herkesin kabul ettiği bir sistem.
Yurt sorununu kökünden çözeceğiz.
Engelliler için yaşam merkezi açacağız. Bu sarayperest var ya sarayperest! Marmaris’te yazlık saray yaptırıyor. Marmaris’teki yazlık sarayı engellilere tahsis edeceğim.
Çalışanların örgütlenmeleri önündeki bütün engelleri kaldıracağız.
Aile sigortasını hayata geçireceğiz.
Sanatçıların güçlü bir şekilde örgütlenmelerini sağlayacağız.
Sporun temel alanlarında üniversite ligi kuracağız! Balıkesir’de yaşayan insanlar Balıkesir Üniversitesi’nin futbol takımına sahip çıkacak, kendini ait hissedecek, vatandaşla üniversite arasında bağ kuracağız.

Meydanlarda benim 30 sene önce yazdığım şiiri konuşuyor, ekonomiyi konuşamıyor. Soğan kuru dolar kurunu geçti, kuru soğan 7 TL, biber 8 TL, hıyar 4 TL. Tüketen alamıyor, üretene gitmiyor. Faiz lobisi vardı, şimdi de soğan lobisi var.

Erdoğan 30 miting yaptı, sen 105 miting yaptın, enerjiyi nasıl buluyorsun diye soruyorlar. İşte şundan buluyorum (elindeki kağıdı gösteriyor.) 3. sınıf öğrencisi Deniz Acar, şiir yarışmasında kazandığı 1 gram altını Muharrem İnce sana gönderiyorum diye bana göndermiş. Enerjim bu, bu çocuğa karşı sorumluluğum var benim.

Benim cumhurbaşkanlığımda kalite ve girişim sözünü duyacaksınız. Yol yaptı, yol çöküyor. Hastane yaptı, hemşire yok. Yeni dünyada elinizdeki telefonların hiçbirini kullanmayacaksınız. Artık kuantum telefonlar gelecek. 16 yeni meslek gelecek. Şu anda ilkokulda okuyan çocukların önemli bir kesimi bugün hiç olmayan mesleklerde çalışacak. Sanayimizin 4’te 1’i atıl, tarım alanlarımız atıl, denizlerimiz atıl. Ne balıkçılık gelişmiş, ne denizden ulaşım gelişmiş. Erdoğan vatandaşa kemer sıktırıyor, kendisi Saray’da yaşıyor. Benim dönemimde millet değil devlet kemer sıkacak!

Bu seçimin farkını özet geçeceğim. Bu seçim eskinin son seçimi, yeninin ilk seçimi. İzmir, bir büyük değişime, Türkiye’yi normalleştirmeye, Türkiye’yi barıştırmaya hazır mıyız? 3B demeye hazır mıyız İzmir? Barışacağız, hemen barışacağız. Büyüyeceğiz, hızla büyüyeceğiz. Bölüşeceğiz, adil bölüşeceğiz. Birlikte başaracağız.

Pazar günü oyunu kullandın ne yapacaksın? Okulda bekleyeceksin, sonra seçim kurulunun önüne gideceksin. Ben de Yüksek Seçim Kurulu’nun önüne gideceğim. Merak etmeyin, birlikte başaracağız!”

 

 

 
Dalyan’a İmar izni!
 
"Amacımız 81 milyonun huzur içinde yaşaması"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 'İnce' çıkarma!
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bugün 19.00’da Gündoğdu ...
Kılıçdaroğlu İzmir’de
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sabah sivil toplum örgütleri, muhtarlar ...
“Ya demokrasiden ya dikta yönetiminden yana oy kullanacağız”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale’de STK temsilcileri ve ...
 
“AKP zorda, 90'ların simgesi Tansu Çiller’den medet umuyorlar”
CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı Muharrem İnce, Kahramanmaraş’ta ...
Afiş yırtmaya CHP'den sert tepki
Seçimlere günler kala, CHP'nin billboardlara astığı Muharrem İnce afişlerinden ...
CHP'den Gündoğdu için "İnce" hazırlık
CHP Çeşme İlçe Örgütü, 21 Haziran tarihinde İzmir Gündoğdu Meydanı'nda ...
 
Kılıçdaroğlu: Ortadoğu'ya barış getireceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sincan ve Etimesgut'ta STK üyeleri ...
Bayramlaşmada "İnce" mesajlar
CHP Çeşme İlçe Örgütü, partilileri ve Çeşme halkıyla bayramlaştı. Bayramlaşma ...
İnce: Kimsesiz çocukları devlet kadrosuna alacağız
İstanbul'un Beykoz ilçesinde halkla buluşan CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri