Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
8 Kasım 2017 Çarşamba - 11:47

Organ bağışında İzmir farkı

1000 bağışçı hedefine 5 günde ulaşıldı.

Organ bağışında İzmir farkı

Toplumda organ bağışını özendirmek amacıyla 2007 yılında "İçten Bir Bağış" kampanyasını başlatarak geniş kitlelere ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez başka bir gönüllü kampanyanın destekçisi oldu. Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun öncülüğünde başlatılan ve 1000 bağışçıya ulaşmayı hedefleyen kampanya, İzmir farkıyla hedefe ulaştı. 3 yılda sadece 567 bağışçı bulabildiklerini söyleyen Tekelioğlu, İzmir'de belediyelerin desteğiyle 5 gün içinde hedefledikleri 1000 rakamına ulaştıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise çıtayı daha da yükselterek, İzmir'de 5 bin bağışçıya ulaşılabileceğini dile getirdi.

İzmir'in belediye başkanları, organ bağışı konusunda da elbirliği yaptı, "Yeni Hayat" kampanyasındaki 1000 bağışçı hedefine İzmir'de ulaşıldı. Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu öncülüğünde Türkiye genelinde düzenlenen kampanyaya başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanı bağışçı olarak katıldı. 2013 yılındaki bir kampanyada organlarını bağışlayan Başkan Kocaoğlu, bu kez bağışçı formunu yenileyerek "Yeni Hayat" kampanyasının da "1000. bağışçısı" oldu.

Kampanyanın hedefe ulaşması nedeniyle düzenlenen basın toplantısına, kampanyaya destek veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar , Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Çiğli Belediye Başkanı Yardımcısı Vezir Aslan'ın yanı sıra, organ nakli olan eski devlet bakanlarından Yaşar Okuyan ile sanatçı Ege de katıldı.

Cesaret, umut ve medeniyetin başkenti

Organ bağışı bekleyen insanların trajedisini, babasının rahatsızlığı nedeniyle bir ay boyunca refakatçi olarak kaldığı hastanede öğrendiğini dile getiren Tuluhan Tekelioğlu, şunları kaydetti: "Bu süreçte çocuğunun bir yudum su bile içmesi yasak olduğu için musluklarına kilit vuran anneler gördüm. Organ yetmezliği işte böyle bir şey.. 2014 yılında Yeni Hayat belgeselini çektik. Kahramanız 3,5 yaşındaki Hasan Hüseyin Karakuş'tu. Yeni Hayat birçok insana dokundu. Ardından kampanyamızı başlattık. Ancak 3 yılda sadece 567 organ bağışçısı bulabildik. Geçtiğimiz Cuma günü buraya geldim. İzmir'i sona bırakmıştım. Çünkü İzmir cesaretin başkenti. İzmir medeniyetin başkenti. İzmir umudun başkenti. Bu kentte değerli belediye başkanlarımız kalplerini, gönüllerini ortaya koydular. Her defasında bir sürprizle karşılaştım. Örneğin hafta sonu Göztepe maçında çok güzel bir pankartla karşılaştım. Böylece kalan 433 kişiye İzmir'de ulaştık. 1000 hedefini İzmir'de yakaladık. Sayın Aziz Başkanıma da duyarlılığı nedeniyle çok teşekkür ederim."

Hedef 5 bin olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "bir candan bir cana nefes verme" olarak tanımladığı organ bağışının önemini hatırlattı. 3 yılda 567 organ bağışı alınan kampanyada, İzmir'de sadece 5 gün içinde 433 bağışla toplamda 1000'e ulaşılmasının gurur verici olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, İzmir olarak bu işin çıtasını daha da yükseltmeleri gerektiğini vurguladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, kısa vadede 3 bin, uzun vadede ise 5  bin rakamının hedeflenmesi gerektiğini belirterek, "Tüm Türkiye'de organ bağışı konusunda bir farkındalık yaratalım. Bağışlarımızı çoğaltalım. Tuluhan Hanım'a böyle ulvi bir çaba içinde olduğu için tüm organ bekleyen insanlar adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu ve toplantıya katılan belediye başkanları, toplantının ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve 1000 hedefine ulaşılması nedeniyle Konak Belediyesi tarafından döktürülen lokmayı vatandaşlara dağıttı.  

 
Gardırop otobüs
 
Dalgıç, ''Ses getirecek projeler üretin''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gardırop otobüs
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kıyafet ihtiyacı olan aileler için tasarladığı ...
İzmir "Ata"sı için yürüyecek
İzmirliler, "10 Kasım'a kadar değil, 'son kasıma kadar' birlikteyiz" diyerek Ata'sı için yürüyecek.
“İşçiler üniversitenin öznesidir”
Ege Üniversitesi yönetiminin bütçe yetersizliğini gerekçe göstererek yapacağı ...
 
"Atatürk’e dönmeliyiz"
Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Metin Öney, “Eğitim sisteminde ...
Seferihisar Mandalina Şenliği’ne Hazırlanıyor
Dünyanın en iyi satsuma cinsi mandalinasının yetiştiği topraklar olan ...
Akdeniz'in yıldızı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yaş ortalamasıyla "Akdeniz'in en genç ...
 
Güneş panelleri çoğalıyor, İzmir kazanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes Arıtması ve ESHOT atölyelerinden ...
METİN KALKAVAN: "ÜLKEMİZİN DENİZ GÜCÜNÜ KURUYORUZ"
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Yönetim ...
Gülbahçe'de taş ocağı tepkisi
Gülbahçe, Yaşam Şenliği’nde haykırdı: "Taş ocağı istemiyoruz"
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri