Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
7 Kasım 2017 Salı - 15:08

"Atatürk’e dönmeliyiz"

Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Metin Öney, “Eğitim sisteminde Atatürk dönemine dönülmesi gerekiyor. Daha iyisini yapacağım diyerek çok daha kötüsüne dönüştürüldü" dedi.

 Atatürk’e dönmeliyiz

Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Smart Otel’de basın açıklaması gerçekleştirdi.  Toplantıda 2009 yılında faaliyete geçen birliğin süreç içinde gerçekleştirdiği programlar hakkında bilgi verildi.

Toplantıda söz alan Şube Başkanı Metin Öney, “3 gün sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü, 10 Kasım… İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı afişte ‘10 Kasım’a kadar değil son Kasım’a kadar’ yazıyor. Ben bunu çok beğendim. Bu cümleyi fevkalade beğendiğimi belirtmek istiyorum. Biz Türk Parlamenterler Birliği olarak Ata’mızı seveni seveceğiz. Onun içindir ki onun ilke ve ülküleriyle beraber olacağız. Onu rahmet anıyor ve arıyoruz. Atatürk’e zaman zaman yapılan çirkin saldırılar bizim sevgimizi azaltmayacak” dedi.

BİZ TARAFIZ

Öney geçmişte farklı siyasi partilerde görev yapmalarına rağmen birlik çatısı altında başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade ederken, “Biz farklı partilerden arkadaşlarız. Bu kadar farklı partilerden geldiğimiz halde 2009’dan bu yana faaliyetlerin tamamını ittifakla yaptık. Bu nasıl olduk? Ana ilkelerde ittifak ettik. Ana ilkelerde biz tarafız. Ben ortadayım demeyi kabul etmiyoruz. Bekçi ile hırsız arasında, yangınla itfaiye, ilaçla mikrop arasında tarafsızlık olmaz. Birini seçeceksiniz. Değilseniz karşı taraftansınız. Biz tarafız. Atatürk’ten, üniter ve ulus devletten, laik cumhuriyetten, tam bağımsızlıktan, anti emperyalizmden, din ve vicdan özgürlüğünden, başkent Ankara’dan, Türkçe resmi dilden yana tarafız. Gerisi teferruat kalıyor. Teferruat kaldığı için biz farklı partilerden gelen arkadaşlar 8 senedir ittifakla pek çok çalışmaya imza atmış oluyoruz” diye konuştu.

Bir etkinliğimiz 5 bin kişiye ulaşıyor

Öney, “Genelde vekillik bitince her şey bitiyor. Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum. Her şey bitince torunlarla uğraşmak başlıyor. Vekillik, bakanlık bitti bizler öyle düşünmedik. Bildiklerimizi, birikimlerimizi mezara götürmeyelim yurttaşlarla paylaşalım dedik. Sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Anayasa çalışmaları ilk başladığında ilk basın toplantısını biz yaptık. Bu yanlış dedik. İlk tepkiyi biz gösterdik. Duyurmamıza rağmen kamuoyunda yeterli ilgiyi göremiyoruz.  Türkiye’nin polemiklere ihtiyacı olmadığını düşündük.  İlk etkinliğimizde ‘aramızdaki bir arkadaş 10 kişiye haber verecek’ dedik. Böyle bir zincirlemeyle internetten 700 arkadaşa mesaj gönderiyoruz. Facebook arkadaşları da dikkate alındığında her bir etkinliğimiz 5 bine yakın kişiye ulaşıyor. 60’dan faza konuyu ve konuşmacıyı ağırladık. Hiçbir parti ve sivil toplum örgütü böyle bir çalışma yapmadı” dedi.

“Tüm ilçeleri dolaştık”

“16 Nisan referandumunu biz çok önemsedik” diyerek sözlerine devam eden Öney, “Hala siyasi partiler bile anlayamadı. Partimiz iktidara gelince diyorlar. Arkadaş partiniz iktidara gelmeyecek. Partilerin iktidarı bitiyor. Kim iktidara gelecek? Cumhurbaşkanı. Partiniz yüzde kaç oy alırsa alsın hükümet kuracak mı? Hayır. Burhan Özfatura’yla beraber tüm ilçeleri dolaştık. Bu işin tehlikelerini ifade etmeye çalıştık. Parlamenterler birliği olarak bu konuda da tavır sergiledik. Partilerin iktidarı söz konusu değildir diyerek anlatmaya çalıştık. Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmak gerekir” açıklamasında bulundu.  

Atatürk’e dönülmesi gerekiyor

Eğitim’de yaşanan sıkıntılara değinen Öney, “Enkaz deniyor ama ilerleyen süreçte moloz devralınacak. Eğitim sisteminde Atatürk dönemine dönülmesi gerekiyor. Daha iyisini yapacağım diyerek çok daha kötüsüne dönüştürdü. 2002’den bu yana 6 bakan değişti. 4 artı 4 ne oldu? Ondan önceki ne oldu?” ifadelerini kullandı. 

 
Seferihisar Mandalina Şenliği’ne Hazırlanıyor
 
“İşçiler üniversitenin öznesidir”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar Mandalina Şenliği’ne Hazırlanıyor
Dünyanın en iyi satsuma cinsi mandalinasının yetiştiği topraklar olan ...
Akdeniz'in yıldızı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yaş ortalamasıyla "Akdeniz'in en genç ...
Güneş panelleri çoğalıyor, İzmir kazanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes Arıtması ve ESHOT atölyelerinden ...
 
METİN KALKAVAN: "ÜLKEMİZİN DENİZ GÜCÜNÜ KURUYORUZ"
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Yönetim ...
Gülbahçe'de taş ocağı tepkisi
Gülbahçe, Yaşam Şenliği’nde haykırdı: "Taş ocağı istemiyoruz"
30 İlçenin zabıtaları Karabağlar'da toplandı
İzmir’deki 30 ilçe zabıta müdürü ve çalışanları Karabağlar Belediyesi ...
 
En çok boyozu yiyen kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ...
Uyar yeniden Yarımada Belediye Birliği Başkanı
Yarımada Belediyeler Birliği Başkanlığı görevine Urla Belediye Başkanı ...
İzmir'in yeni video kanalı: İzmirTube
Dünyanın en çok kullanılan video paylaşım platformu YouTube’da artık İzmir’in ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri