Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SPOR
12 Şubat 2017 Pazar - 11:14

Onlar Çeşme'nin gururu

Çeşme Belediyespor, Çeşme sahasında top koşturmuş eski futbolcuları için özel tören düzenleyerek kendilerini onurlandırdı.

Onlar Çeşme nin gururu

Çeşme Belediyespor, İzmirspor karşılaşması öncesinde özel bir tören düzenleyerek, Çeşmespor'da 2 yıl ve üzeri forma giymiş, 50 yaş üzeri 65 oyuncusuna onur belgesi ve plaket verdi. Özel törende bir yandan sevinç yaşanırken, Çeşmespor'un eski sporcularından Tokmak Hasan'ın (Hasan Tekin Çelebi) aynı saatlerdeki cenaze töreninin hüznü yaşandı. Tokmak Hasan, yıllarca top koşturduğu ve çok sevdiği Çeşmespor'un kendisi için hazırladığı onur belgesi ve plaketini alamadı. 

Çeşmespor'un en eski sporcusu: Ferdi Kabak

Çeşmespor'un çok yaşlı eski futbolcularından bazıları, Çeşme Belediyesi görevlileri tarafından evlerinden alınarak getirildi. Evinden alınarak törene getirilen Çeşmespor'un en yaşlı eski sporcusu 84 yaşındaki Ferdi Kabak'ın oldukça duygulandığı gözlendi. Ferdi Kabak, 1948 - 1959 yılları arasında Çeşmespor'da oynadığını belirterek, ayağının çıkması sonucunda futbolu bırakmak zorunda kaldığını anlattı. 

"İyi ki varsınız"

Çeşme'nin gururu olan eski futbolcular için düzenlenen vefa töreninde bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, "Eski futbolcu ağabeylerimin hepsini yakından tanıyorum. İyi ki varlar, iyi ki buradalar. Ama bir yandan da hüzün duyuyoruz. Aramızdan ayrılan Tokmak Hasan'ın acısını da yaşıyoruz. Onunla güzel yıllar geçirmiştim. Ruhu şadolsun, mekanı cennet olsun. Bu vefa törenini düzenlediği için Çeşme Belediyespor yöneticilerine ve Çeşme'nin gururu olan sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tokmak Hasan hüznü

Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün de yaptığı konuşmada, Çeşmespor'a emeği geçmiş eski futbolcuları bir arada gördüğü için çok duygulandığını vurgulayarak, "Ama ne yazık ki, bizi üzen bir olay da dün gerçekleşti. Tokmak Hasan lakabıyla tanınan Hasan Tekin Çelebi ağabeyimizi maalesef kaybettik. Onun kederli ailesine ve Çeşme Belediyespor camiasına başsağlığı diliyorum. Ruhu şadolsun" dedi. 

Çeşme Belediyespor'un yönetimine seçildikleri günden beri bugünü hayal ettiklerini belirten Gün, "Çeşitli defalar ertelemek zorunda kaldık. Sahamızın iyileştirilmesi gerekiyordu. Daha sonra da hava şartları gibi nedenlerle ertelenen bu güzel ve önemli töreni bugün gerçekleştiriyoruz. Sizlere Çeşme Belediyespor'un ulaştığı nokta hakkında da bilgi vermek istiyorum. Kulübümüz futbolun yanında birçok branşta faaliyet gösteriyor. Ayrıca çok başarılı alt yapı çalışmalarımız var. Futbol A takımında da, mücadele eden, iddialı bir takım yaratmaya çalıştık. Bu sene belirlediğimiz bir hedefimiz var. O hedefe ulaşmak için sezon sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sizleri her zaman yanımızda görmek, sizlerle birlikte olmak, fikirlerinizden yararlanmak isteriz. Çeşme Belediyespor'un futbol sahasının yapımında, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın bizlere çok büyük yardımları oldu. Sahamızın yenilenmesi, çevresinin düzenlenmesi, tamamen Çeşme Belediyesi tarafından yapıldı. Bu nedenle Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç olmak üzere, belediyemizin bütün birimlerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

O isimler

Konuşmaların ardından 65 eski sporcuya onur belgesi ve plaket verildi. Onur belgesi ve plaket verilen eski futbolcuların isimleri şöyle:

Nuri Ertan, Hasan Tütüncüoğlu, Necdet Uzgan, Aydın Cengiz, Mehmet Özgül, Ferdi Kabak, Güngör Taylan, Süleyman Öğüt, Kaya Tanzan, Fuat Albayrak, Nejat Albayrak, Nuri Tarhan, Gündüz Dönmez, Önder Mersin, Hasip Gün, Coşkun Kalkan, Osman Şakar, Armağan Küçükkara, Mehmet Çağlayık, Yılmaz Durmaz İleri, Kenan Akada, Mehmet Vardarlı, Saim Vardarlı, Mehmet Erküçük, Nail Barutçu, Hüseyin Akyıl, Arif Çilek, Tufan Çınar, Güngör Yamaner, Haldun Devrim, Lütfü Devrim, Atilla Erdinç, Celil Altan, Ergun Mütevellioğlu, Çelebi Kabadayı, Mehmet Dinçer, Ömer Tütüncüoğlu, Halim Oranlı, Kadri Karataş, Şakir Ziya Yılmaz, Latif Çelebi, Necmi Özkan, Hasan Gören, Hüseyin Aykın, Kubilay Tütüncü, Halil Çam, Hasan Erküçük, Kaya Gören, Serdar Yamaner, Yavuz Selim Yılmaz, Süleyman Uluşan, Hasan Gökseloğlu, Hüseyin Kerman, Mehmet Mübalaoğlu, Rasim Özgül, Ahmet Zeki Yılmaz, Hayri Kızılkaya, Hasan Türkay, Yılmaz Yüksel, Hüseyin Taşkıran, Mustafa Özen, Mustafa Altan, Ali Civan, Doğan Kadayıfçı.

Törende, Çeşme Belediyespor'a katkılarından dolayı, Hasan Tütüncüoğlu, Nuri Büyükateş, Nihat Gürbüz, Özgür Erciyas, Nurettin Sipahican, Sadık Öktener, Altan Kılıç, Eylül Tekden, Murat Onar, Deniz Ahilik, Yıldıray Göcük, Ali Gencer, Hüseyin Taşkıran, Suat Cangöz, Ekrem Oran, İsa Atagöz ve Denizhan Güzel'e de teşekkür belgesi verildi. 

 

 
Şimşek, Çeşme'de çarpıldı
 
İKTAD kent kültürüne katkı koyacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek, Çeşme'de çarpıldı
Çeşme Belediyespor, kendi sahasında konuk ettiği İzmirspor'u 2-0 yenerek, ...
Eski sporculara vefa
Çeşme Belediyespor, eski sporcularını onurlandıracak.
Aferin gençler!
İzmir’e 3 madalya ile döndüler.
 
Çeşmeli Satranççı Buca'da birinci oldu
Çeşme Belediyespor'un başarılı satranç sporcularından Egehan Yıldız, Buca ...
Yelkencilerin Kış Kupası heyecanı sona erdi
Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından 2017 yılının ilk ulusal turnuvası ...
Şehit Fethi Sekin için yarıştılar
Urla Cumhuriyet Meydanında verilen magazin startının ardından “Şehit Fethi ...
 
Yenilse de Play Off hedefi sapmadı
Çeşme Belediyespor, ligin 19'uncu haftasında Torbalıspor'a 4-1 yenilerek ...
İzmir’in “Su altı perileri” havuzda fırtına estirdi
Büyükşehir Belediyesi’nden bir kupa daha geldi.
Yelken'de Kupa Heyecanı Devam Ediyor...
Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Çeşme’de düzenlenen yılın ilk ulusal ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri