Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>BÖLGE
10 Kasım 2017 Cuma - 14:48

O'nu hiçbir şey yıpratamaz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde, Çeşme'de törenlerle anıldı.

O nu hiçbir şey yıpratamaz

Çeşme'deki resmi törenler, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Resmi törene, Çeşme Kaymakamlığı'na vekalet eden İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Resmi tören, Çeşme Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Çeşme Beşme Belediyesi, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve özel kurum ve kuruluşların çelenklerini Atatürk Anıtı'na sunmaları ile başladı. Saat 09.05'te ise tüm Türkiye'de olduğu gibi Çeşme'de de hayat durdu. İki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi tören sona erdi. 

"Her zamankinden fazla özlemle, saygıyla anıyoruz"

Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, şöyle dedi; 

"Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 79. ölüm yılında özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük önderlerinden birisidir. Ömrünün büyük bir kısmı cephelerde geçmiş, Cumhuriyet'i kurduktan sonra da ülkemizin insan haklarıyla, sanatıyla, kültürü ile uygar ülkeler seviyesine yükselmesi için mücadele etmiş büyük bir liderdir. Maalesef son dönemlerde gösterdiği yoldan ciddi sapmalar görülüyor. Onu her zamankinden fazla özlemle, saygıyla anıyor ve arıyoruz. Atatürk sevgisini herkes kalbinde, içinde hissetmelidir." 

Çakabey'de özel anma programı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi'nin hazırladığı özel anma programı, Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Anma programına, İlçe protokolü, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldılar. 

Özel anma programının açılışında bir konuşma yapan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Çınar, "Mustafa Kemal'imiz, Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek, ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanmış, askeri zaferini, kurduğu Cumhuriyet ve yaşama geçirdiği devrimlerle taçlandırmıştır" dedi. 

"O'nu yıllar tüketemez, olaylar yıpratamaz"

Atatürk'ün inançlarını, yaptıklarını, ideallerini her şart ve durumda, okulda ve yaşanılan her yerde, Cumhuriyet'in özgür bir bireyi olma onur ve gururuyla yaşatacaklarını vurgulayan Çınar, "Hayallerini, hedeflerini; hedeflerimiz olarak belirledik. O hedefe vicdanımızın sesiyle, birey olmanın özgüveniyle, bilimin ışığında, yolunda ve yönünde, yılmadan, yıkılmadan, ısrarla ve inatla yürüyoruz. Yürümeye de devam edeceğiz. İnsanlar çeşit çeşit ölebilirler. Ölmeden evvel ölebilirler, sayılı yıllarını bitirdikleri için ölebilirler. Fakat bir insan vardır ki, O'nu yıllar tüketemez, olaylar yıpratamaz. Herkese boyun eğdiren ecel, onun manevi varlığına dokunamaz. Gözlerimizin önündeki ışıklı yüzü henüz solmamıştır. Vatan üstündeki yiğit sesi, her taraftan işitilmektedir. Bizim için Mustafa Kemal adı, gönüllerimizde dalgalanan bir bayrak, damarlarımızda vuran bir nabız, içimizde açan bir tomurcuk, bir doğup bir daha batmayan güneştir. Yeryüzünde tek bir şey kaybolmaz; ulus için yaşayanlar, ulusu yaşadıkça yaşarlar. Atatürk bunun için yaşıyor. Büyük önder, iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın" diye konuştu. 

Başkan Dalgıç, "O an"da gözyaşlarını tutamadı

Açılış konuşmasının ardından ise duygusal anlar yaşatan ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın gözyaşlarını tutamadığı "O an" adlı tiyatral gösteri gerçekleştirildi. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Metin Cesur ve Tarih Öğretmeni Ali Oprukçu danışmanlığında, tarihi kaynaklardan derlenen tiyatral gösterinin ara metinlerini ve diyaloglarını ise Özhan Bakadur, Mustafa Kemal Atatürk'ün hatıralarına dayanarak yazdı. Atatürk'ü yeniden anlamak üzere okul öğrencileri tarafından sahnelenen gösteri, izleyenlerden büyük alkış alırken, gösteri sırasında Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti.

 

Yarışma ödülleri dağıtıldı

Tiyatral gösterinin ardından, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokullararası Resim Yarışması'nda Zeynep Sude Ekel, Ortaokullararası Şiir Yarışması'nda Eylül Akyıldız, Liselerarası Afiş Yarışması'nda Özge Demirel ve Liselerarası Kompozisyon Yarışması'nda Rabia Küçükkara birinci olarak, ödüllerini Çeşme Kaymakam Vekili, İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen'den aldılar. 

Sahneye çıkarak kutladılar

Özel anma töreni, koronun ve tüm salonun coşkuyla söylediği İzmir Marşı ile sona erdi. Törenin sona ermesinin ardından protokol üyeleri sahneye çıkarak, programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri kutladılar. Protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Çınar'a, da özel anma programının başarılı bir şekilde hazırlanıp sunulması nedeniyle teşekkür ettiler. 

 

 
Zamanın durduğu an…
 
Aydınlık yolumuz Atatürk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zamanın durduğu an…
Türk ulusunun önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümünde İzmir'de adeta hayat durdu.
Şimdi bir başka güzel
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk bölümü geçtiğimiz Aralık ayında hizmete ...
İZSU’ya Japon partner
Olası bir depremde İzmir'deki su ve kanalizasyon sisteminin zarar görmesini ...
 
Fatih Terim'in damatları Alaçatı'yı terkediyor !
Terim'in damatları Bahçekapılı ve Çetin, Alaçatı'daki Beeves Steak House ...
Özel Çocuklara Bisiklet Sevinci Yaşattılar
Alaçatı'da Avrasya Lokantası'nı işleten Mustafa Dumanlıdağ, Çeşme Özel ...
Dalgıç, ''Ses getirecek projeler üretin''
Yarımada Kent Konseyleri temsilcileri, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin ...
 
Organ bağışında İzmir farkı
1000 bağışçı hedefine 5 günde ulaşıldı.
Gardırop otobüs
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kıyafet ihtiyacı olan aileler için tasarladığı ...
İzmir "Ata"sı için yürüyecek
İzmirliler, "10 Kasım'a kadar değil, 'son kasıma kadar' birlikteyiz" diyerek Ata'sı için yürüyecek.
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri