Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
6 Nisan 2017 Perşembe - 16:44

Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal oldu

Çeşme Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu’nda oy çokluğu ile Ömer Önal, YürütmeKurulu Başkanı oldu.

Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal oldu

Bir hafta önce yapılması gereken ancak çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Genel Kurul’da başkanlığa aday olduğunu açıklayan bir önceki Başkan Hakan Kerman ise adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Blok liste olarak belirlenen YürütmeKurulunda ise Berna Güler, Arda Gönül, Suzan Çırağ, Sebahat Poshor, Sedat Mutlu, Veysel Ayhan, Sabise Suna Tamer, Rasim Özgül ve İsmail Porsuk yer aldı.

Olağan Genel Kurulda bir konuşma gerçekleştiren Çeşme Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Önal, bugüne kadar olan tecrübelerini Kent Konseyi Başkanı  olarak Çeşme için aktaracağını beşirterek,“ Çeşmeli bir kitapçı olarak ilçemizde birçok ünlü yazarı ağırladık. 2010 yıında ilki düzenlenen ve bugün 8. kez düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali’nin isim babalarından birisi olarak karşınızdayım. 6 Yıl boyunca bu festivalde aktif olarak çalıştım. 2012 yılında ise Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği’nin kurduk. Burada festivaller düzenleyerek ilçe etkinliklerine katkı sağladık. Üç yıldır Çeşme Kent Konseyi üyeliğimi şu  anda devam ettiriyorum. Bugün burada Kent Konseyi Başkanı olarak sizlerleyim. Ben, Çeşmemize daha iyi hizmet etmek adına bu göreve talip oldum. Çeşme, dünya’nın cenneti. Bu cğrafyada yaşayanlar çok şanslı insanlar. Bizler de bunun değerini bilerek ilçemize hep beraber sahip çıkmalıyız. Yerel yönetimle, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle,  gençlerimizl, eğitimcilerimizle, esnaflarımızla, üniversitemizle bir araya gelip projeler üretmeliyiz. Bunu Çeşme için yapmalıyız. Bunları gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz. Kent Konseyi, partiler üzeri bir kurumdur. Bugüne kadar olan deneyimlerimi Kent Konseyi Başkanı olarak, kimseyi ötekeliştermeden  var gücümle çalışacağım ve sizleri mahcup etmeyeceğim” dedi.

Genel Kurul öncesi davetlilere seslenen Hakan Kerman ise salonda bulunanlara teşekkür ederek, “ Geçen hafta sürpriz bir şekilde 2.5 yıl birlikte çalıştığımız Ömer Önal’ın aday olduğunu öğrendim. Eğer bunu kendisinden öğrenmiş olsaydım emin olun ki, adaylıktan çekilirdim. O benim büyüğümdür ve gereğini yapardım. Ben Çeşmeliyim ve burası için iyi işler yapmak için uğraştım. 2.5 yıldır da Yürütme Kurulumuz ile beraber güzel işlere imza atmaya çalıştık. Kimileri tarafından takdir, kimileri tarafından da tenkit edildik. Yapamadığımız Gençlik ve Engelli Meclisi oldu. Buradan Semra Çetinsoy’dan da özür diliyorum. Maalesef bir baskıya yenik düştüm ve geri çekilmesini istedim. Eminim ki Çeşme Kent Konseyi bundan sonraki süreçte Engelli ve Gençlik Meclisini hayata geçirecektir. Kent Konseyi gönüllülük esası ile çalışan bir sistem. İzmir’deki Kent Konseyleri seçimlerinde hiçbir şekilde hemşehri dernekleri davet edilmiyor. Konfederasyon ve federayon düzeyinde STK’lar bu seçimlere davet ediliyor. İlk seçimimizde bu tenkit konusu olmuştu. Biz, Çeşme’de ne kadar STK varsa davet ettik. Şu anda FETÖ/PDY davasından yargılanmakta olan Gürsoy ailesinin kurmuş olduğu dernek bile şu anda davetliler arasında. Sırf laf olmasın diye bunu yaptık. Buraya politika ve siyaseti bulaştırmamak için çaba sarfettik. Kent Konseyi bir çatı ve bu çatı altında herkes olacak. Çünkü bu kurum siyaset ve politika yapılacak bir yer değil. Siyasi baskının uygulanacağı bir yer de değil. Şu anda 2007’de CHP’ye üye olan ben, yine bir CHP üyesi olan Ömer Önal karşısında yarışır hale geldim. Ben, ne Ak Parti ile ne de MHP ile hareket etmedim. Ben bu değilim. Sırf bu sebeplerden dolayı başta Yürütme Kurulu olmak üzere hepinizden özür dileyerek bu seçimde olmadığımı söylüyorum. Eminim ki bu kadro çok daha güzel işlere imza atacaktır. Vicdanım rahat olarak hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
‘Kadın İstihdamında Dünya Ortalamasının Altındayız’
 
Beklenen Festival başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kadın İstihdamında Dünya Ortalamasının Altındayız’
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği 'Emekçi Kadın Akademisi' ...
Bu kez NATO’ya takıldılar
Çeşme'den Yunanistan’ın Sakız (Khios) adasına yasa dışı yollarla geçmeye ...
İzmir turizmi alarm veriyor!
Turizm’de İzmir’de yılın ilk iki ayına göre yüzde 18’lik bir düşüş gerçekleşti. İzmir’e ...
 
Festival başlıyor!
Dünyada bir turizm markası haline gelen Alaçatı, kendisi gibi markalaşmış ...
"Gönül rahatlığıyla için"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin su satış ...
Konak’tan 3 yıl değerlendirmesi
Göreve gelmesinin üçüncü yılını Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen ...
 
Kaçak Göçmenlere Dost Ablukası!
Çeşme’den yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen sığınmacılar TCSG Dost engeline takıldı.
Son anda kurtarıldılar!
İzmir’in Çeşme ilçesi’nde gerçekleştirilen operasyonda, 60 kaçak göçmen son anda kurtarıldı.
Referandum için Paskalya turlarını iptal ettiler
Çeşme merkezli faaliyet gösteren Ertürk Lines, Paskalya nedeniyle düzenleyecekleri ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri