Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
5 Nisan 2017 Çarşamba - 07:58

Konak’tan 3 yıl değerlendirmesi

Göreve gelmesinin üçüncü yılını Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısıyla değerlendiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yatırımlardan, statlara, vergi eleştirisinden, referanduma kadar çeşitli konularda açıklama yaptı.

Konak’tan 3 yıl değerlendirmesi

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve geldiği 4 Nisan 2014 tarihinden bu yana kültür ve spor merkezleri, semt evleri gibi sosyal donatılara yaklaşık 64 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Kemeraltı'nın bir cazibe merkezi olması için de çalıştıklarını belirten Başkan Pekdaş, "O bölgede tarihi canlandırmak ve turisti çekmek için eski dokuyu günyüzüne çıkarmayı hedefliyoruz. TARKEM ile birlikte burada güzel işlere imza atacağız" dedi. Göztepe Stadı'nın yapımı konusuna da değinen Başkan Pekdaş, "Kentimizde 15 bin kişilik küçük statlar kadar 60-80 bin kişilik büyük statlara da ihtiyaç var ve biz bu konularda gereken desteği her zaman veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Göreve gelmesinin üçüncü yılını Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısıyla değerlendiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yatırımlardan, statlara, vergi eleştirisinden referanduma kadar çeşitli konularda açıklama yaptı. Göreve geldiği günden itibaren yapacakları işleri 3 gruba ayırdıklarını vurgulayan Pekdaş, "Bunlardan biri belediyenin kendi içindeki işleyişine yönelikti. İkincisi ise ilçemizdeki düzenlemeler ve sonuncusu vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar oldu. Bunlardan ilk grupta yer alan kendi içimizdeki sorunlar kapsamında taşeronda ücret adaletsizliğini giderdik ve yeni hizmet binamızın planlamasını yaptık. Yenişehir, Gürçeşme, Ballıkuyu ve Kadifekale olarak bilinen tarihi bölgenin tam ortasında 7 bin metrekarelik bir alanı yeni hizmet binası olarak belirledik. Eski kervan köprüsünün bulunduğu Kemer istasyonuna yakın alandaki hizmet binamız için bir yarışma düzenledik. Şimdi uygulama projeleri çiziliyor ardından önümüzdeki süreçte temelini atacağız. Halen kullandığımız binalardan biri de vatandaşa sorup bir kültür merkezi yapmak istiyoruz" dedi.

"Sosyal alanlara 64 milyon TL" 

İlçenin sosyal tesislerle donatılması ve vatandaşların daha kaliteli zaman geçirmesi için semt merkezleri, spor alanları, kültür tesisleri gibi projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Sema Pekdaş tüm bu yatırımlar sayesinde yaşam kalitesinin de yükseldiğini kaydetti. Başkan Pekdaş, "Tüm bu yatırımlara 3 yılda 64 milyon liralık yatırım yaptık. Kamulaştırma çalışmaları içinse 25 milyon lira harcadık. Diğer yandan vatandaşlara kenti tanıtmak ve onların bu kenti benimsemesi için kent turları düzenledik. Kent merkezlerinde hobi ve meslek edindirme kursları düzenledik. Kadınlarımız için spor alanları kiraladık veya yenilerini yaptık. Gültepede önümüzdeki ay açık ve kapalı spor tesislerini de hayata geçiriyoruz. TOKİ'den Eşrefpaşa'dan satın aldığımız Jandarma alanını Eşrefpaşa Pazar Yeri olarak da kullanılacak çok programlı bir kültür merkezi yapacağız. Tepecik'e de Roman Kültür Merkezi kazandıracağız. İstiklal İlkokulu restorasyon projesi de hazır. Ege Mahall'esi, Gültepe ve Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm çalışmaları da yakında başlıyor. Gültepe'deki 13 mahallesinin röntgenin çekip binaları, alanları tek tek değerlendirdik" ifadelerini kullandı. 

"Kemeraltı cazibe merkezi olacak"

Kemeraltı bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması gerektiğini de açıklayan Başkan Pekdaş, "Bu kapsamda bölge için çalışan TARKEM'e destek veriyoruz. O bölgede bazı binaların restorasyonuna başladık. Amacımız o aks üzerindeki eski yapıları restore ederek bir cazibe merkezi yaratmak ve turistleri buraya çekmek. Aktardığımız kendi kaynağımızın yanında Valilik fonundan beklediğimiz kaynaklar geldikçe bunları Kemeraltı'ndaki projelere aktaracağız" dedi. 

"4 verip 1 alıyoruz"

Valiliğe bağlı Yatırım İzleme birimine yönelik eleştirisini de seslendiren Pekdaş, "Konaklı vatandaşlarımın belediyeye yatırdığı emlak vergilerinden 19 milyon liralık kısmını Valiliğin Tabiat Varlıkları Koruma Fonu'na verdik fakat geriye sadece 2 milyon 750 bin TL alabildik. Yani neredeyse 4 verip 1 geri aldık. Eğer o paraları ben verdiysem geri almayı beklemek benim görevim. Öncelik sıralamasına göre o parayı ödeyen kurum olarak bana geri vermesini bekliyorum. Böylece kentsel cazibe merkezleri oluşturabiliriz" diye konuştu. 

"Statlar kentliyle bütünleşmeli"

Göztepe Stadı konusundaki görüşlerini de ifade eden Başkan Sema Pekdaş, kent merkezindeki statların olması gerektiğini kaydetti. Pekdaş şöyle konuştu: "Kent merkezlerine yapılan statlar kendini semtten soyutlamamalıdır. Kentimizde 15 bin kişilik küçük statlar kadar 60-80 bin kişilik büyük statlara da ihtiyaç var ve biz bu konularda gereken desteği her zaman veriyoruz. Çünkü hedeflerimizi büyük tutmak zorundayız. Vatandaşlarımız da gelip bu statlarda dilediğince sporlarını yapmalı ve bulundukları ilçeyle bu tesisleri bütünleştirmeli, hayatın içine katmalıyız" dedi.

"İzmir'de yüzde 70'in üstü"

Pekdaş 16 Nisan'daki referanduma ilişkin açıklamalarda bulunurken net bir mesaj verdi. İzmir'de ve Türkiye'de hayır için oran veren Pekdaş, "Ben bu referandumu önemsiyorum. Bir kadın yurttaş olarak önemsiyorum. Kadınların bu ülkede özgür bireyler olmaları açısından parlamenter demokrasinin önemli oluğunu biliyorum. Önerilen sistemin demokrasiden uzak bir sistem olduğunu, Türkiye'nin cumhuriyetle birlikte bir aydınlanma projesi olarak hayata geçirdiği laiklik, demokrasi, çağdaş uygarlık düzeyinde var olma prensiplerinin yok edileceğine inanıyorum. Parlamenter demokrasinin iyileştirilmesine olan inancım gereğiyle cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bize uygun olmadığını düşünüyorum. En temel ahlak kuralı yalan söylememek, yeminine bağlı kalmaktır. Vali cumhurbaşkanına bağlı, il başkanı cumhurbaşkanına bağlı. Böyle bir sistem olamaz. Ahlaka aykırı bir durumu yasa haline getiremezsiniz. Bu sistemin geçmemesinden yanayım. Elimden geldiğince, gücüm yettiğince anlatmaya çalışıyorum. Umuyorum hayır en yüksek şekilde çıkacak. Ben iyimserim sanıyordum ama ‘hayır' önde. İzmir'de yüzde 70'in üzerinde Türkiye'de yüzde 58 gibi bir oran bekliyorum" ifadelerini kullandı. 

 
Programı belli oldu
 
"Gönül rahatlığıyla için"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçak Göçmenlere Dost Ablukası!
Çeşme’den yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen sığınmacılar TCSG Dost engeline takıldı.
Son anda kurtarıldılar!
İzmir’in Çeşme ilçesi’nde gerçekleştirilen operasyonda, 60 kaçak göçmen son anda kurtarıldı.
Referandum için Paskalya turlarını iptal ettiler
Çeşme merkezli faaliyet gösteren Ertürk Lines, Paskalya nedeniyle düzenleyecekleri ...
 
“Yüzülebilir Körfez”e bir adım daha
Körfez’deki sığlaşmanın önüne geçmek ve İzmirliler’e “yüzülebilir bir ...
Elektrikli otobüsler hizmette
Bir dizel araca göre yüzde 87 oranında yakıt tasarrufu sağlayan, eğimli ...
Manisa'da korkutan Deprem...
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bu sabah meydana gelen deprem korkuttu.
 
Dünya Bankası’ndan İzmir’e büyük jest
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin finansal başarısı, uluslararası alanda ...
Yarın başlıyor!
Türk turistlere büyük kolaylık sağlayan kapı vizesi uygulamasının 1 Nisan ...
Dümene kadınlar geçiyor
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Deniz Ticaret Odası işbirliği ile yeni projeleri hayata geçirecek.
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri