Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SAĞLIK
31 Ocak 2017 Salı - 09:39

Kansere karşı mucize ikili

Araştırmalar gösteriyor ki; kanser hikayelerinin neredeyse yüzde 30’u yanlış beslenme ile gelişiyor. Kanser riskini azaltmak ve sağlıklı yaşamak için doğru besinlerin gücünden yararlanmak gerekiyor. Kansere karşı korunmak için mucize ikili sayılan besinlere beslenme planınızda sıklıkla yer verin.

Kansere karşı mucize ikili

Uzm. Dyt. Nilay Keçeci Arpacı “4 Şubat Dünya Kanser Günü” öncesinde kanserden korunmaya yardımcı olan besin karışımları hakkında bilgi verdi.

Ceviz-bal ikilisi ile kanserojen etkileri yok edin

Kansere karşı doğal besinlerin gücü bilinen bir gerçektir. Doğal besinleri birlikte tüketerek de kanser riski daha da azaltılabilir. Birlikte tüketilmesi önerilen mucize ikililerin başında ceviz ve bal gelir. Ceviz, yüksek antioksidan etkisi ile kanseri önleyen besinlerin başında yer alır. Cevizi kaynağı bilinen doğal bir bal ile tüketmek kansere karşı önleyici etkisini artırır. Her gün istenirse ara öğün olarak 2-3 ceviz ve 1 tatlı kaşığı bal tüketmek, kanserojen maddelerin etkisinin vücuttan uzaklaşması sağlayarak kanser oluşumunun önlenmesine yardımcıdır.

Kanserle mücadele için tahin -pekmez

İçerdiği birçok vitaminler ve mineraller göz önünde bulundurulduğunda tahin ve pekmezin birlikte tüketilmesi doku ve organların daha iyi çalışmasına ve kanserojen maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Özellikle tahinin DNA hasarını önleyen yapısıyla kanserle mücadele eden bir besin olduğu bilinmektedir. Yüksek ısılarda işlem görmeyen tekniklerle üretilmiş tahin ve pekmezin tercih edilmesi daha sağlıklıdır. Gün ışığına maruz bırakılmamaları ve açıldıktan sonra buzdolabında saklanmaları önerilir.

Sütünüzü tarçınla için kanseri önleyin!

Sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi gereken süt; protein, karbonhidrat, kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko, A-B-D-E ve K vitaminleri ile kanserin önlenmesine yardımcı olur.

İçeriğindeki vitaminler ile mide, meme, kolon ve yumurtalık kanserine yakalanma riskini azaltmaktadır. İçerdiği E vitamini ile hücrelere zarar veren maddelere karşı savaşır ve bu maddeleri etkisiz hale getirmektedir. Tarçın ile birlikte tüketildiğinde organların korunması ve kronik hastalıkların önlenmesinde yardımcı olabileceği gibi iştah kontrolünün yapılmasında da etkilidir. En güçlü antioksidanlar biri olan tarçın, vücudu serbest radikallerin zararlarından korur. Yapılan bazı araştırmalar tarçının kanser hücrelerine karşı toksik etki göstererek ölmelerini sağladığını gösteriyor.

Badem ve yoğurt hücreleri sağlıkla besler

Badem kansere karşı önleyici olan yağlı tohumların başında gelir. Özellikle antioksidan etkisi ile birlikte hücrelerin sağlığını koruyan ve kanserojen maddelerin vücuttan uzaklaşmasını sağlayan badem ve yoğurt birlikte tüketildiğinde bu etkisini katlamaktadır. Badem ve yoğurt ikilisi hücreleri sağlıkla besler. Yoğurt hücrelerin düzenli beslenmesini sağlarken özellikle besleyici etkisi ile de kanseri önlemede bademe yardımcı olan besinlerin başında gelir.

Haftada 3-4 kez balık-salata tüketmek gerekiyor

Balığın içinde bulunan omega 3 ve 6 yağ asitlerinin kanser riskinin gelişmesini önlemede önemli bir rolü bulunmaktadır. Omega 3 ve 6 yağ asitlerinden zengin balıklar tercih ederek haftada 2-3 kez tüketmek kansere karşı koruyucu özellik sağlar. Balığın salata ile birlikte tüketilmesi kanserojen maddelerin vücuttan uzaklaşmasına ve hücrelerin kontrollü olarak çalışmalarına yardımcı olur. Anemi riskini ortadan kaldırır ve demir emilimi için birebirdir. Salata malzemesi olarak kullanılan sebzelerde var olan molibden, demir, kalsiyum ve A, C, E vitaminleri kansere karşı önleyici etki göstermektedir. Marul, kıvırcık, salatalık, maydanoz, tere, nane, roka, biber, limon gibi sebzeler ile yapılan salataları günde 2-3 porsiyon olacak şekilde tüketebilirsiniz.

 
Buz pistine İzmir damgası
 
5 G'ye geçiş, 2020'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuğunuzu kış hastalıklarından koruyun
Yılın en soğuk döneminin yaşandığı bu aylarda çocuklarda kış hastalıklarına ...
Tedavi edilmeyen varis ölüme yol açabiliyor
Özel Tınaztepe Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Koordinatörü Prof. Dr. ...
Alzheimer ve Yaşam Paneli düzenlendi
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Konak Rotary Kulübü ve Türkiye Alzheimer ...
 
Baş ağrısının çaresi ne?
Küçükten büyüğe, gençten yaşlıya herkesin zaman zaman baş ağrısı şikayeti ...
Çocukları siber tehditlere karşı nasıl koruruz?
Okullar yarı yıl tatiline giriyor. Yeni nesil artık boş zamanının önemli ...
Sağlıklı kilo için 7 ipucu
Uzmanlar, çoğu zaman, aynı anlamda kullanılan ideal kilo ve sağlıklı kilo ...
 
Yedire yedire zayıflatıyor
Dr. Gürkan Kubilay, Ötekiadam Yayınları’ndan çıkan Yemişim Diyetini isimli ...
Soğuk havalarda en etkili 10 bitki çayı
Ilık çayların boğaza iyi geldiğini belirten uzmanlar, “İçilen çayın içeriği ...
Gribe karşı yeşil yapraklı bitki
Uzmanlar, güçlü ve etkili bir bağışıklık sistemine sahip olmanın birinci ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri