Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
6 Şubat 2018 Salı - 12:47

Japon Turistler ‘Zeytin Rotası ile Çeşme’ye gelecekler

İzmir Ticaret Odası, İzmir’e daha fazla Japon turist gelmesini sağlamak amacıyla, Japonya Seyahat Acenteleri Birliği sürdürdüğü temaslar neticesinde Japon turistler Çeşme ve Alaçatı’ya gelecekler.

Japon Turistler ‘Zeytin Rotası ile Çeşme’ye gelecekler

Japonya Seyahat Acenteleri Birliği – JATA Başkan Yardımcısı Jungo Kikuma ve beraberindeki heyetin İzmir ziyaretinden 22 gün sonra, Japon Seyahat acenteleri İzmir’e gelerek zeytin konsepti dahilinde İzmir Ticaret Odası tarafından İzmir kent merkezi ve çevresinde ekonomik, turistik ve kültürel aktiviteleri teşvik etmek için konuklara önerilen yeni turizm rotalarını ve alternatif turizm olanaklarını inceledi.

Hankyu Travel International Okyanus Aşırı Ülkeler Satış Departmanı Temsilcisi Yazawa Tomoya, “İşbirliğimizi arttırarak zeytin rotasını da turlarımızın içine dahil etmeyi istiyoruz” dedi.

İzmir Ticaret Odası, Japonya Seyahat Acenteleri Birliği temsilcilerini ikinci kez İzmir’de ağırladı. İki gün boyunca İzmir’de incelemelerde bulunan heyet, Kordon, Agora, Havra Sokağı, Başdurak Camii ve El Sanatları Çarşısı Kızlarağası Hanı, Konak Meydanı ve civarı, Saat Kulesi, Çeşme, Alaçatı, Levent Köstem Zeytinyağı Müzesi, anıt zeytin ağaçları ve Urla’da bulunan bağlar ile Urla Şarapçılık’ı ziyaret etti.

Ziyaret programı kapsamında İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya katılan Japon seyahat acenteleri, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İZFAŞ Murahhas Azası ve İZTAV Genel Sekreteri Gül Şener, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cüneyt Güleç, Cüneyt Altınkapı, Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Yavuz, 41. Turizm, Seyahat Acentaları ve Oto Kiralama Grubu Meclis Üyesi Cem Çandarlı, 43. Konaklama Grubu Meclis Üyesi Deniz Özkardeş ve turizm sektörü temsilcileri ile biraraya geldi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Japon seyahat acentelerine, İzmir’e turist getirmeleri çağrısı yaparak, “Japonlar turizmde seçici ve yüksek kalite arayışları, kültür ve gurme turizmine yakınlıkları ile biliniyorlar. İşte tüm aradıklarınızı bulabileceğiniz, en doğru yer, İzmir” dedi. Japon seyahat acentelerinin ‘Zeytin Rotası’ ile İzmir’e turist getirmeleri konusunda işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Demirtaş, “Ama asıl büyük resim agroturizm” diye konuştu.

BÜYÜK RESİM AGROTURİZM…

15 Ocak’ta İzmir’e gelen ve İzmir Ticaret Odasını ziyaret eden JATA Başkan Yardımcısı Jungo Kikuma’nın ‘İzmir’e rota açıyoruz, düzenli turlara başlıyoruz’ sözünü hatırlatan Demirtaş, “Japonya’dan gelen konuklarımız Sayın Kikuma’nın sözünü tuttuğunu gösteriyor. Bizler zaten Japonları  çalışkanlıkları ve güleryüzlü olmalarıyla tanıyoruz. Aynı zamanda tüm dünyada Japonlar turizmde seçici ve yüksek kalite arayışları, kültür ve gurme turizmine yakınlıkları ile biliniyorlar. İşte tüm aradıklarınızı bulabileceğiniz, en doğru yerde, İzmir’desiniz. 15 Ocak’ta kentimize gelen Japon turizmcilerin özel bir konsepti vardı; zeytin. İzmir, 30 Avrupa kenti arasından seçildi. Bu nedenle halihazırda oluşturulmuş ‘Zeytin Rotası’ üzerinden ürünler geliştirmelerini sağlayıp onlarla işbirliği yapmak  ve kentimizdeki ekonomik, turistik ve kültürel aktiviteleri geliştirmek istiyoruz. Ama büyük resim agroturizm. Bunun içinde meyve var, zeytin var, üzüm var, şarap var. Sağlıklı yaşam var. İzmir kent merkezinde konaklayıp Çeşme yarımadası, Urla, Bergama, Efes ile kombineli turlar yapmak mümkün” dedi.

İzmir Ticaret Odası üyesi turizmciler ile Japon turizmcilerin işbirliği yapmalarını hedeflediklerini söyleyen Demirtaş, “Bu işbirliğinin sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. JATA yakın ilişkilerimiz olan bir kurum. Oda olarak iki kez JATA’nın düzenlediğini Turizm Fuarlarına katıldık. 2018’de JATA Turizm Fuarı’na katılacağız” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİNİZİ BEKLİYORUZ…

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin çok eski tarihlere dayandığını hatırlatan Hankyu Travel International Okyanus Aşırı Ülkeler Satış Departmanı Temsilcisi Yazawa Tomoya ise, “Bizler çok sayıda Japon turisti Türkiye’ye çektik. Ancak yaşanan olumsuzluklar nedeniyle rakamlar düştü. Bundan sonra Türkiye’ye gelen Japon turist sayısını arttırmak için çalışacağız. Daha önce rotalarımızda yer alan Pamukkale ve Efes’i tekrar ziyaret ettik. Zeytin rotasını da turlarımızın içine dahil etmeyi istiyoruz. İzmir ile ilgili bilmediğimiz şeyler olabilir bunları öğrenip Japonya’da aktarmak istiyoruz. İşbirliğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

ZEYTİN ROTASI NEDİR?

İzmir Ticaret Odası tarafından geliştirilen ve hedef kitle Japon seyahat severlere ürün pazarlayacak olan Japon Seyahat Acentaları Birliği ve Japon turizmcilerin beğenisine sunulan “Zeytin Rotası”, Selçuk’tan Karaburun’a uzanan Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada İzmir projesinde yer alan “Zeytin Yolu” konumlandırması üzerinde bulunmaktadır. Bu kapsamda, İzmir Ticaret Odası tarafından tematik tur alternatiflerinden biri İzmir kent merkezi, Çeşme-Alaçatı-Urla aksı ve gastronomi, zeytin, sağlıklı beslenme ve şarapçılık seçkileri üzerinden geliştirilmiş olan Zeytin Rotası’dır. Geliştirilen tur, Japonya’da Avrupa’nın 30 zeytin kenti arasında seçilen İzmir’in, kültürel ve ekonomik aktivitelerini teşvik edecek bir çözüm önerisi olarak hayat bulmaktadır.

 

 
“Yüzülebilir Körfez” için uluslararası ihale
 
Zeytin ve zeytinyağını tanıtacak projeye ret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir araya geliyorlar
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sakız (Chios) Adası Kiralık Odalar ...
"Çeşme turizminin olmazsa olmazı termal"
Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir, gelen misafirlerinin tümünün termal ...
Online Rezervasyon Sistemi cesme.com.tr hizmete girdi
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), uzun süredir üzerinde çalıştığı ...
 
İzmir EMİTT'TEN ödülle döndü
İstanbul’da gerçekleştirilen, 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve ...
“2018 Çeşme’nin altın yılı olacak”
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, EMİTT Fuarı’nın ...
EMITT Fuarı Çeşmeli turizmciye umut verdi
EMITT Turizm Fuarı'ndaki Çeşme standına olan yoğun ilgi, Çeşmeli turizmciye ...
 
Çeşme, EMITT’de de farkını hissettirdi
Aralık ayında Fuar İzmir’de açılan Travel Turkey Turizm Fuarı’nda açtığı ...
BOOT DÜSSELDORF’TA TÜRKİYE RÜZGÂRI
Yaklaşık 250 bin ziyaretçisi ve 2 bin civarında firmanın katılımı ile ...
"Come Surf Turkey"
Türk deniz turizmi ve su sporları sektörü, her yıl 90 ülkeden 2 bine yakın ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri