Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
26 Ocak 2018 Cuma - 10:28

EMITT Fuarı Çeşmeli turizmciye umut verdi

EMITT Turizm Fuarı'ndaki Çeşme standına olan yoğun ilgi, Çeşmeli turizmciye 2018 yılı sezonu için umut verdi.

EMITT Fuarı Çeşmeli turizmciye umut verdi

Çeşme Belediyesi öncülüğünde hazırlanan, ÇEŞTOB, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Alaçatı Turizm Derneği'nin destek verdiği, Çeşme'nin özelliklerinin öne çıkarıldığı özgün dekoruyla dikkatleri üzerine Çeşme standı, fuarın ilk günü ziyaretçi akınına uğradı. Fuar ziyaretçileri, caz müziği eşliğinde verilen kokteylde de Çeşme standını hınca hınç doldurdular. Kokteylde ziyaretçileri, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri ve otel yetkilileri ağırladılar. Çeşme'de geçmiş dönemde görev yapan eski Emniyet Müdürü Hakan Becel de kokteyl boyunca Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve meslektaşı İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer ile sohbet etti. 

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel ve turistik otellerin yetkililer, fuar süresince Çeşme standının ziyaretçileri ile yakından ilgilenirken, Çeşme ve turistik oteller hakkında bilgi verdiler. Ziyaretçilere çok sayıda tanıtıcı broşür de dağıtıldı. 

"2018 iyi bir yıl olacak"

EMITT fuarı ve 2018 turizmi beklentileri hakkında açıklamada bulunan ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, EMITT fuarının Çeşme turizmi için çok önem taşıdığını belirterek, "EMITT, iç turizm için önemli bir fuar. Çeşme olarak geçtiğimiz yıl yedi turizm fuarına katıldık. Her turizm fuarına katılmaya özen gösteriyoruz. Ayrıca yurt dışında, Almanya, Hollanda, İngiltere, İran gibi ülkelerde açılan turizm fuarlarına da katılarak Çeşme'yi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu tanıtımlarla, her geçen sene, Çeşme turizminde artış kaydediliyor. O nedenle fuarları yakından takip ederek, katılıyoruz. En önemli fuarlardan birisi olan EMITT, her yıl üstüne koyarak büyüyor. Bizim tek dileğimiz, 2018'in 2017 yılından daha iyi bir yıl olması ve yaşanan sıkıntılardan en az etkilenmesi. Türkiye'nin riskli ülke olarak görülmemesi beklentisi içindeyiz. İngiltere'de yüzde 40 artış gözlerken, Almanya, Hollanda ve Rusya pazarında da önemli artış gözlemliyoruz. 2014-2015 yıllarında yaşadığımız turizm rakamlarını yakalamayı bekliyoruz. 2018 sezonunu sabırsızlıkla bekliyoruz. 2018, iyi bir yıl olacak" diye konuştu. 

"Yurt dışında ilgi çok yoğun"

Yurt dışında açılan fuarlarda Çeşme'ye yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Veysi Öncel, "Özellikle İngiltere ve Hollanda fuarlarında ilgi çok büyüktü. Turistlerin Türkiye alışkanlıkları var. Bu alışkanlıklarından dolayı Çeşme'den vazgeçemiyorlar. Türkiye'ye gelemedikleri için çok üzgünlerdi. Bu yıl rotalarını Türkiye'ye çevirdiklerini gördük. 2018'in diğer yıllardan çok daha iyi olacağını umut ediyoruz. Çeşme için 2017 yılı iyiydi. Ama 2018'in çok daha iyi olacağı beklentisi içindeyiz" dedi.

"Alaçatı Ot Festivali için rezervasyonlar yüzde 70'e ulaştı"

Sömestr tatili nedeniyle açık olan otellerdeki doluluk oranının yüzde 80'i bulduğunu açıklayan ÇEŞTOB Başkanı Öncel, "Bu dolulukla, 'Çeşme'de turizm iki ay' diyenlere iyi bir cevap vermiş oluyoruz. Sevgililer Günü'nde yine otellerimiz ilgi çok büyük. Arkasından da Alaçatı Ot Festivali geliyor. Alaçatı Festivali nedeniyle yaptığımız rezervasyonlar şimdiden yüzde 70'e ulaştı. Alaçatı Ot Festivali ile birlikte sezon da başlamış olacak. Çeşme turizminin eskisinden çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Çeşme'nin geleceği açık"

Çeşme standının özgünlüğünün de dikkatleri çektiğini vurgulayan Öncel, "Standımız, bir firma tarafından özel olarak dekore edildi. Çeşme Belediyemizin büyük katkısı ile stant hazırlandı. Bizler de ÇEŞTOB, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Alaçatı Turizm Derneği olarak katkı koyduk. Çeşme'deki bu birlik ve beraberlik, son derece güzel. Bütün amacımız, Çeşme'yi ileriye taşımak. Çeşme turizmini en üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Termal tedavi merkezimiz de açıldıktan sonra, yeni ve büyük tesislerin de Çeşme turizmine katılması ile, Çeşme adından çok daha fazla söz ettirecek. Çeşme'nin geleceği açık" diyerek sözlerini tamamladı.

 

 
Çeşme, EMITT’de de farkını hissettirdi
 
“Çeşme bu talana izin vermeyecek!!”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme, EMITT’de de farkını hissettirdi
Aralık ayında Fuar İzmir’de açılan Travel Turkey Turizm Fuarı’nda açtığı ...
BOOT DÜSSELDORF’TA TÜRKİYE RÜZGÂRI
Yaklaşık 250 bin ziyaretçisi ve 2 bin civarında firmanın katılımı ile ...
"Come Surf Turkey"
Türk deniz turizmi ve su sporları sektörü, her yıl 90 ülkeden 2 bine yakın ...
 
Çeşme EMITT'e hazırlanıyor
Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu Akdeniz ...
İZMİR, HOLLANDA VAKANTIEBEURS TURİZM FUARI’NDA
İzmir, Hollanda’nın Utrecht kentinde 48’incisi gerçekleştirilen Vakantiebeurs ...
Hollanda'da Çeşme'yi tanıtıyorlar
Hollanda'daki Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı'nda açılan Çeşme standına ilgi yüksek oldu.
 
Çeşme Turizmi 2017'yi artışla kapattı!
2017 yılının bitmesiyle, Çeşme'nin istatistik rakamları da ortaya çıkmaya ...
Çeşme turizmine batık müjdesi
İzmir Valiliği, 2004 yılında Çeşme açıklarında batan Monem gemisinin olduğu ...
Evliliğe ilk adım
Osman Bilen ve Ezgi Kandemir, evliliğe giden yolda ilk adımı atarak nişanlandılar.
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri