Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>EKONOMİ
11 Ocak 2018 Perşembe - 11:00

İzmir Ticaret Odası’na resmen aday!

İzmirli tanınmış işadamı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Özgener, hedeflerini ve projeleri ile ilgili bilgiler verdi.

İzmir Ticaret Odası’na resmen aday!

 

Yaklaşık yüzyıllık tarihi ve on binlerce üyesi bulunan İzmir Ticaret Odası (İTO) Nisan ve Mayıs aylarında olağan genel kurula gidecek. 25 yıldan beri kesintisiz mevcut başkan olan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın bir kez daha aday olacağı beklenirken kulislerde ismi başkanlık adaylığı ile geçen İzmir’in tanınmış iş adamı Mahmut Özgener’den açıklama geldi.

Swiss Büyük Efes Otel'de basın mensupları ile bir araya gelen Özgener’in, asırlık İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olduğunu resmen açıkladı. Özgener, açıklamasında İzmir Ticaret Odası ile ilgili vizyon ve hedeflerini açıkladı.

Özgener açıklamasında şunları söyledi: “Tüm bu süreçte bol bol düşünme, farklı sosyal çevrelerden İzmirliler ile konuşma ve duygularımı paylaşma fırsatı buldum. Ve yine bu süreçte yakın dostlarımın çoğu, güzel İzmirimizin bizlere kazandırdığı tüm değerlerin, hizmet olarak geri verilebilmesi için İzmir Ticaret Odası Başkanlık görevinin en etkili yol olacağı fikrinde birleşti. Karşılıklı görüş alışverişleri, İzmir’in geleceği hakkındaki yorumlarımız, önerilerimiz giderek bir adaylık fikrinin ortaya çıkmasını sağladı. Yakın dostlarım ve meslektaşlarım bana bu teklifle ilk kez geldiklerinde hayatımın en önemli kararlarından birinin eşiğinde durduğumu anladım. Bu eşiği aşmamda ve aday olmamda en büyük pay, bana bu teklifi getiren, güven duyan, desteğini ilk andan itibaren esirgemeyen Ticaret Odası mensubu işadamları, meslek komitesi ve meclis üyesi arkadaşlarım”

 

 “İzmir Ticaret Odası olarak her üyemizin yer alacağı, her bileşenimizin katılacağı bir hamleyle kentimizi dünyada konuşulan, övgüyle bahsedilen, tercih edilen bir kent haline getirmeliyiz. Dünyanın önde gelen finans merkezlerinde, sunumlar yaparak İzmir'in potansiyelini anlatacağız. Dünyanın genç, dinamik, açık düşünceli ve yaratıcı projeler arayan önemli girişimcilerine İzmir Ticaret Odası üye kurumlarımızın ulaşmasını ve parlak fikirlerini anlatmasını sağlayacağız. Dünyadaki ticaret Odaları ile üyelerimiz arasında dijital entegrasyonu sağlayacağız. Ayrıca Avrupa Birliği Fonlarından oldukça düşük seviyede faydalanan üyelerimizin bu fonlardan maksimum seviyede fayda sağlaması hususunda öncü çalışmalar başlatacağız.

Uluslararası işbirliklerini arttıracak, dünyanın büyük ticaret merkezlerinde, teknoloji bölgelerinde, dünya ekonomisine yön veren kentlerde ismimizi duyuracağız. Çin'den, Silikon Vadisi'ne kadar ticari ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirecek, önemli Avrupa metropollerinde, Ortadoğu'nun önemli merkezlerinde İzmir'in varlığını ve imajını hissettireceğiz.

İNOVASYON ÜSSÜ HAYATA GEÇECEK
Eşsiz bir insan kaynağımız, yenilikçi beyinlerimiz, inovatif ve cesur gençlerimiz var. Yaratacağımız inovasyon hareketiyle, gençlerimizin insanlığı ve ülkemizi ileri götürecek çalışmalar yapmasını sağlamalıyız. Dünyanın en önemli teknoloji kurumlarıyla işbirliği olanakları yaratacak ve ortak yatırımlarla teknoloji konusunda kentimizi Türkiye'nin merkezi haline getireceğiz. Yaratıcılık ve Ar- ge alanında adı geçen önemli merkezlerden birisi olabilmek için ‘ İnovasyon Üssü ‘ adı altında yenilikçi yatırımları üyelerimizle birlikte hayata geçireceğiz.

YEREL GURME KÖYLERİ PROJESİ
İzmir markasını tüm dünyada arzulanan ve ziyaret edilmek istenen bir kent haline getireceğiz. İç ve dış turizmde payımızı arttırmak adına markamızı yeniden konumlandıracağız. Kemeraltı, Karşıyaka Çarşısı gibi özellikli alanlarımızda üyelerimizin ve ilgili tüm tarafların da görüşlerini alarak birlikte buradaki potansiyeli canlandırma gayretinde olacağız. Ayrıca kentimiz ve bölgemizin en önemli özelliklerinden olan yemek kültürünü tüm yerli ve yabancı turiste tanıtarak ‘ Yerel Gurme Köyleri ‘ kurulması gibi projelerle destek olacağız.

İzmir Ticaret Odası’nın temel yapıtaşları sektör komitelerimiz, o komiteleri oluşturan kişi ve kurumlarımız ve markalarıdır… Her bir meslek gurubumuzun; gelişimi, dünya ile entegrasyonu, sorunlarının ve çözüm önerilerinin oluşturulması ve bunların takibi ile ilgili hep birlikte çalışacağız.

KOBİ’lerimiz sadece İzmir Ticaret Odası’nın değil, ülke ekonomimizin de en önemli kurumları. Onlar başarılı oldukça bir ilerlemeden, gelişimden ve büyümeden ancak bahsedebiliriz. Ekonomimize dinamizm kazandıran onlar. Bu dinamizmi eğitim, finans ve ihracat alanlarında desteklerle pekiştirecek, İzmir’in ve ülkemiz ekonomisinin geleceğe daha umutlu ve güvenle bakmasını sağlayacağız.

Tüm KOBİ üretim atölyelerinin çağın şartlarına uygun bir şekilde, altyapı ve lojistik problemlerini çözerek Atölye Kentler oluşturacağız.

Ara eleman sıkıntısını çözmek için yüksekokullar ile işbirliği yapacak Üniversitemizin bu konuda etkin rol almasını sağlayacağız.

Kentin en önemli ekonomik kuruluşu olarak, kurumlar arası, dernekler arası, bireyler arası sinerjinin artması için çaba göstereceğiz. Yerel Yönetimler, Kamu Kurumları, Üniversitelerimiz, SİAD’lar, sektörel dernek ve odalar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı odalarımız  ve özel sektör temsilcilerimizi her fırsatta bir araya getirecek ve doğan sinerjinin toplumun tüm katmanlarına yayılmasını sağlayacağız.

İletişim atölyeleri, sektör çalıştayları, teknolojik gelişmelerin tanıtımları, uluslararası konferanslar, uluslararası önemli kentlerin ticari kurumların sunumlarıyla, sinerjik etkinlikler düzenlemediğimiz tek bir hafta bile kalmayacak.

İzmir'in işsiz genç nüfusu maalesef Türkiye ortalamasının üstünde... İzmir Ticaret Odası olarak meslek seçimi konusunda danışmanlık, farklı boyutlardaki staj programları, gençlerimizin kendisini gösterebileceği proje bazlı girişimler yaratmamız şart.

İzmir Ticaret Odası bünyesinde, gençlerimizin öğrencilik hayatlarıyla senkronize bir şekilde ilerleyecek sertifika programlarına yer vereceğiz.

Üniversitemiz, sadece İzmir’in değil, tüm bölgenin ve ülkenin ekonomisine yön verecek öğrenciler yetiştirecek. Onları dalının en iyi öğretim görevlileriyle ve uzmanlarla bir araya getireceğiz. Buradan uluslararası akademi dünyasında ses getirecek çalışmaların üretilmesini sağlayacak ve destekçisi olacağız.

İzmir Ticaret Odası olarak sadece kentimize değil, tüm Türkiye'ye hizmet verecek veri bankaları kuracağız. Her üye kurumumuz, bilgiye İzmir Ticaret Odası bünyesindeki bilişim uzmanlarının desteğiyle rahatlıkla ulaşacak. İzmir'in ticari ve ekonomik hayattaki büyük deneyimi veri haline dönüştürülerek  özel yayınlar haline getirilecek.

SPOR ATILIMI
İzmir her zaman genç ve dinamik bir kent oldu. İzmir Ticaret Odası olarak, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan biri sporu ve spor yoluyla eğitimi tüm kent halkına yaşatabilmek için bir dizi proje gerçekleştireceğiz.

İzmir'in insan kalitesi, gençlerine sunduğu yaşam standardı, iklimi, doğası, insanımızın çalışkan ve sebatkar yapısı devletlerin "spor" konusunda aradığı ama bulamadığı temel özellikler.

Doğru yaklaşımlarla hareket edildiği takdirde İzmir'in dünya spor endüstrisi haritasında adını duyurmaması için hiçbir neden yok. Tek branşta değil, her sporda atılım yapılabilmesi adına uluslararası uzmanların, ülkemizin en iyi spor kurumlarının, kulüplerimizin eşliğinde orta ve uzun vadeli stratejik planlar oluşturarak, üyelerimizin spor ekonomisinden daha fazla pay almasının önünü açacağız.

İzmir'in yetenekli insanları tarih boyunca Ege ve dünya kültürüne yön verdiler. Gençlerimizin ilham almaları ve dünya sanat sahnesinde kendilerine yer bulabilmeleri için düzenlenen uluslararası festivallere destek verecek, yeni projelerle de dünyanın önemli isimlerini kentimizde konuk edeceğiz.

Tüm bu projeler ilk bakışta zor gibi görünebilir. Ancak bu bir ekip işi, takım işi, diyalogla, görüş alışverişleriyle büyük bir potansiyeli harekete geçirme işidir… Ben ve takım arkadaşlarım, üyelerimizin teveccühü ve onayıyla görev aldığımız takdirde, tek bir kişinin görüş ve direktifleriyle değil, birlikte üretilen sinerji ile yöneteceğimiz bir kurum yaratacağız. İzmir Ticaret Odası’nı sadece ben ve ekip arkadaşlarım değil, elbette tüm üyelerimizle beraber yöneteceğiz, başarılara birlikte ulaşacağız.

İzmir Ticaret Odası’nın kuruluş amaçları doğrultusunda üyelerine ve kente mükemmeliyetçi bir bakış açısıyla hizmet üreten bir kurum olması için elimizden geleni yapacağız.

Şu an sadece örnek olarak verdiğim bu projeler, aslında henüz ilk adımlarımız. Üyelerimiz ve seçilecek olan Meclis Üyelerimiz bizi göreve layık gördükleri takdirde, her zaman bu büyük potansiyeli açığa çıkartmak adına yeni projelerle de karşınızda olacağız.

Değişim için gereken adımları cesurca atacağız,

Gelişim için gereken tüm koşulları yaratmak için çalışacağız,

Tüm hedeflerimizi birlikte, yan yana, büyük bir sinerjiyle başaracağız,

Üyelerimizle  Geleceği Birlikte Yaratacağız"

MAHMUT ÖZGENER KİMDİR?
Ege Tütün İhracatçıları Birliği eski Başkanı Esin Özgener’in oğlu ve İzmir eski belediye başkanlarından Osman Kibar’ın torunu olan Mahmut Özgener, ortaokulu İzmir Saint Joseph'de, liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama bölümünden mezun oldu. 1987'den bu yana tütün sektöründe çalışan Özgener, Altay Spor Kulübü’ne dört ayrı dönem başkanlık yaptı.

2004-2006 arasında Türkiye Futbol Federasyonu üyeliğine seçilen Mahmut Özgener, 5 Temmuz 2008 tarihinde TFF başkanı Hasan Doğan'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi ile 6 Temmuz 2008’de vekaleten başkanlığa getirildi; 19 Ağustos’da da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçildi. Bu görevi 3.5 yıl yapan Özgener ve bir daha aday olmayan Özgener, evli ve iki çocuk babası.

 

 
“Günümüzde Gazetecilik Yapmak Mangal Gibi Yürek Gerektiriyor”
 
Çalışan gazetecilere pastalı kutlama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IF Wedding’ten İzmir’e dev katkı
Türkiye’nin en büyük gelinlik, damatlık ve abiye fuarı olan IF Wedding ...
İZBAN 2017'yi rekorlarla kapattı
İzmir’in kuzey-güney aksında çok önemli bir toplu taşıma hizmeti veren ...
İş Dünyası İzmir Limanları'na sahip çıktı
Türkiye’nin en önemli işadamı örgütlerinden olan Ege Sanayicileri ve İşadamları ...
 
“Gıda enflasyonu en çok fakiri vuruyor”
İzmir Ticaret Borsası Arge Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Övül Sökeli, gıda ...
En mutlu süt üreticileri İzmir’de
Türkiye’deki yem fiyatları son 3 yılda yüzde 57, süt fiyatları ise sadece ...
Ege İhracatçılardan tarihi rekor
EİB, Kasım ayında 1 milyar 182 milyon dolarlık ihracatla 78 yıllık tarihinin ...
 
"Turizmde Türkiye ve Yunanistan ortak pazar yaratabilir''
İTO Meclis toplantısına katılan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Papoulia, ...
Ucuz Et Satışı Sektörü zorluyor…
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Et ve Süt Kurumu ...
Tüketicilere ‘12 ay indirim’ uyarısı
TükoDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Tonguç, yıl boyu indirim ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri