Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
11 Ocak 2018 Perşembe - 11:27

Çalışan gazetecilere pastalı kutlama

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çeşme'deki yerel basın emekçilerine pasta ikram edilerek günleri kutlandı.

Çalışan gazetecilere pastalı kutlama

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Pir Sultan Abdal Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk ve Çeşme Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Çeşme'deki yerel basın emekçilerine pasta ikram ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günlerini kutladılar.

" Basın üzerinde ciddi tehditler var"

Kutlama toplantısında bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, zor koşullar içinde çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün bayram havasında kutlamanın günümüz koşullarında mümkün olmadığını vurgulayarak, "1961 yılında, gazete patronlarının gazetecilere verilen hakları yerine getirmemek adına yayın yapmamasına rağmen, birleşen gazete emekçilerinin gazete çıkarmaya kadar giden eylemiyle ortaya çıkan bir gündür. Günümüz koşullarında, uzun bir süredir, işi gazetecilik olmayan, devletle çıkar ilişkileri içerisinde olan sermaye gruplarının  basını ele geçirmesiyle birlikte, maalesef artık özgür basından söz etmek mümkün değil. Çalışan gazete emekçilerinin sadece düşüncelerini yazdıkları için yıllarca cezaevlerinde tutulmaları, polis kordonları içinde dövülerek öldürülmeleri, faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin olduğu bir süreç içinde, Çeşme'deki yerel basın emekçileri gazetecilik yapmaya çalışıyor. Yaptığınız kolay bir iş değil. Ama bu ülke hepimizin. Bu ülkede tam bir bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün olduğu bir yapıyı hep birlikte kuracağız. Bunun için mücadele ediyorsunuz. Mücadelenizi takdirle karşılıyorum. Günümüz Türkiye'sinde yaşanan süreç, gerçekten zor. Ulusal basın üzerinde ciddi tehditler var. Sadece yazar arkadaşlarımız değil, gazete emekçileri, hatta matbaada çalışan emekçiler bile bu baskılar altında çalışıyorlar. Günümüzde gazetecileri yazılarının sansürlenmesini, tutuklanarak içeri atılmasını kabullenmek mümkün değil. Basın emekçilerinin yazılarını özgürce yazabildiği bir Türkiye'de yaşayabilmek umuduyla gününüzü kutluyorum" diye konuştu. 

" Gazeteciler en zor dönemlerden birini yaşıyorlar"

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal da yaptığı konuşmada, basının özgür olması, demokratik toplum olmanın da kaçınılmaz bir gereği olduğunu belirterek, "Basının, doğru, tarafsız ve ilkeli haber verme misyonunu yerine getirebilmesi, kamuoyunu hiçbir baskı altında kalmayacak şekilde bilgilendirebilmesi için kendi iradesiyle doğru bilgiler ışığında karar verebilmesinin ve gerekli yasal prosedür ile tam bağımsızlığının sağlanması gerekir. Günümüzde bu meslek ne yazık ki çok zor şartlar altında gerçekleştiriliyor. Gazeteciler en zor dönemlerden birini yaşıyorlar. İşsiz kalan gazeteciler, ceza evinde yatan gazeteciler, sansüre karşı işini yapmaya çalışan gazeteciler bile var. Haliyle gazetecilerin içinde bulunduğu bu durum bir takım sıkıntıları da beraberinde sürüklüyor. Çeşitli yollarla haber ve ifade özgürlüğü baskı altına alınmaya, egemen anlayışın çıkarlarına hizmet eder hale getirilmeye çalışılmaktadır. Basın tekelleştirilmekte, siyasi ve ekonomik gücü elinde bulundurulanlar, basını kendi propagandalarını yapmak için bir araç olarak kullanmaktadırlar. Hükümetin anayasal bir zorunluluk temelinde ele alması gereken basın özgürlüğü kalmamıştır. Birçok gazeteciye, sadece işlerini yaptıkları için suçlu ilan edilerek, günlüklerine el konulup, operasyonlar düzenlenmiştir. Ancak, basının toplumsal yaşam için taşıdığı önemin daha fazla zarar görmemesi için basın-siyaset ilişkisindeki çatışmalar hukuki yollardan çözülmeli, basın gruplarının tekelleştirilmesine son verilmeli; Türk basını, bilgi verme ve kamuoyu oluşturma görevlerini baskı altında kalmadan yerine getirebilmelidir" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından, yerel basın çalışanları için yaptırılan pasta hep birlikte kesildi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşmeli gazetecilere bir de akşam yemeği vererek, sorunlarını dinledi. 

 
İzmir Ticaret Odası’na resmen aday!
 
2017 yılı kaçak göçmen istatistiği açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı'da teknelerin neden yandığı belli oldu
Alaçatı'da Pruva Sitesi'nin rıhtımında yanan teknelerle ilgili hazırlanan ...
"Gazeteci, özgürlük ve demokrasinin teminatıdır"
Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi ve ÇEŞKA Başkanı Berna Güler, "Gazeteci, ...
Barajda su seviyesi yüzde 10,05
Çeşme Kutlu Aktaş Barajı'nda, 2017 yılı Kasım ayı sonunda yüzde 7,11'e ...
 
ADD, "Basın, demokrasinin güvencesidir"
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, çalışan gazetecilerin ...
Çalışan gazetecilerin gününü kutladı
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, çalışan gazetecilerin günlerini ...
Denizciler yeni yöneticilerini seçti
Çeşme Denizciler Derneği Genel Kurulu gerçekleştirildi. Dernek Başkanı ...
 
Sokağa atılan köpeklerin hikayesi ekrana taşındı
CNN Televizyonu'nda yayınlanan Yeşil Doğa programının yapımcısı Güven ...
'Biyometrik fotoğraf' diyemeyince gülümsettiler
Nüfus Cüzdanları, ehliyet ve pasaportlarda kullanılmaya başlayan "Biyometrik ...
Çeşme'de 790 teknenin 609'u Türk Bayrağı'na geçti
Çeşme'de bağlı 790 yabancı bayraklı tekneden 609'u Türk Bayrağı'na geçiş yaptı.
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri