Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
10 Ocak 2018 Çarşamba - 11:03

Alaçatı'da teknelerin neden yandığı belli oldu

Alaçatı'da Pruva Sitesi'nin rıhtımında yanan teknelerle ilgili hazırlanan itfaiye raporu tamamlandı. Rapora göre ortaya çıkan zarar, 2 milyon 718 bin lira olarak belirlendi.

Alaçatı da teknelerin neden yandığı belli oldu

Karataş Haber Ajansı'nın ulaştığı ve Haber Hürriyeti'nde yayınlanan habere göre, itfaiye raporunda, akülerin ve kullanılan elektrikli ürünlerin şarj olması için elektriğe bağlı bulunan “WIKIBAYASC” ve “BİANCA” isimli teknelerin şarj kablolarında veya teknelerin elektrik aksamında her hangi bir sebepten dolayı (ark, kısa devre, aşırı yüklenme,kablo deformasyonu, kaçak akım gibi) meydana gelen elektrik kısa devre sonucu yangının çıktığı kanaatine varıldığı ifade edildi. 

29 Aralık tarihinde 23.30 sıralarında, Alaçatı Mahallesi'ndeki Pruva Sitesi evlerinin önünde bağlı olan teknede çıkan yangın, halatın kopması sonucunda diğer teknelere de sıçramış ve 4 tekne tamamen yanmış, 5 teknede de hasar meydana gelmişti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda söndürülen yangının ardından hazırlanan itfaiye raporuyla yangının çıkış nedeni, hasarın boyutu ve maddi değeri ortaya çıkarıldı. 

Yangının nedeni kısa devre

İtfaiye raporunda yangının çıkış nedeni şöyle belirtildi; “Marina içinde bulunan üç adet teknenin alevli ve dumanlı bir şekilde yanmakta olduğu,yanan iki teknenin rüzgarın şiddetiyle marinanın diğer yerlerine yanarak hareket ettiği görülmüştür. Yapılan incelemede yangının başlangıcının Pruva Evleri 34 numaralı evin önündeki B-1 ve 5–C Nolu elektrik prizlerine ve peronlarına bağlı olduğu tespit edilen ‘WIKIBAYES ‘ ve ‘BİANCA’ isimli yelkenli teknelerde olduğu, içlerinde kimsenin olmadığı, aynı zamanda akülerin ve teknelerde kullanılan elektrikli ürünlerin şarj olması için elektriğe bağlı oldukları, bu iki teknenin teknelerin şarj kablolarında veya teknelerin elektrik aksamında her hangi bir sebepten dolayı (ark, kısa devre, aşırı yüklenme, kablo deformasyonu, kaçak akım gibi) meydana gelen elektrik kısa devre sonucu yangının çıktığı kanaatine varılmıştır. Perona bağlandıkları halatları yanan teknelerin, şiddetli rüzgarın etkisiyle bağlı bulundukları yerden yanarak ayrılması sonucu yangın diğer teknelere sirayet etmiştir“ dendi.

Toplam zarar 2 milyon 718 bin lira

İtfaiye raporunda ayrıca, Erol Bircan’a ait “WIKIBAYES” isimli polyester yelkenli teknenin tamamen yandığı ve battığı, zararının 1 milyon 140 bin lira olduğu, Alber Eskinazi’ye ait “”BİANCA” isimli polyester motor gezi teknesi tamamen yanarak ve battığı zararın 703 bin lira olduğu, Ünal Kocaman’a ait “AĞUSTOS SAC&5 “ isimli ribtip bot tekne tamamen yandığı ve battığı, zararın 180 bin lira olduğu,  Kocaman’a ait “AĞUSTOS” isimli Zodyak botun tamamen yanıp battığı, zararın 90 bin lira olduğu, Elizabet Wagner’e ait “HOSTAPCE” isimli motor bot yat polyester yapılı teknenin ön kısmının tamamen ve plastik brandasının kısmen yanmak suretiyle 100 bin lira zararın oluştuğu, Yener Bakan’a ait “BENDİL” isimli yelkenli polyester teknenin ön kısımları, yelken kumaşı tamamen, yelken direği kısmen, kamarada bulunan çift kişilik yatak, giyim eşyaları, çeşitli kitaplar, ahşap tavan ve duvarlar, iki adet kapı, dört adet pencere, mutfak eşyaları, 82 ekran televizyonun zarar gördüğü, maddi hasarın 300 bin lira olduğu, Bendil’e ait “BRİG”isimli botun motor bölümü brandası ve plastik aksamanı kısmen yandığı zararın 50 bin lira olduğu, Önay Bilgin’e ait “ HUNTINGMOON” isimli yelkenli polyester teknenin ön kısmı, yelken kumaşı tamamen yanmak suretiyle zarar gördüğü zararın 100 bin lira olduğu, Onur Sürmeli’ye ait “NEFES 2” isimli ribtip bot tekne ve brandası, sol arka bot kısmı tamamen yandığı zararın 50 bin lira olduğu, ayrıca Pruva Evlerine ait 1 adet güvenlik kamerası, çeşitli süs bitkileri ve 1 adet zeytin ağacı, evlerin önünde bağlı bulunan tekne ipleri yanmak ve kavrulmak suretiyle zarar gördükleri ve zararın 5 bin lira, toplam zararın 2 milyon 718 bin lira olduğu belirtildi.

Kirlilik tamamen temizlendi

Öte yandan yangında tamamen yanan 3 tekne ile tamamen yanarak batan bir tekne, yapılan çalışmalar sonucunda denizden çıkarıldılar. Yangın nedeniyle denizde meydana gelen kirliliğin yayılması da bariyerlerle önlenerek, yapılan yoğun çalışma sonucunda tamamen temizlendi. 

 

 
Moloz sahasından Neşet Ertaş Parkı'na
 
Balbay, "Gazetecilik yetenek değil, cesaret işi oldu"
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Gazeteci, özgürlük ve demokrasinin teminatıdır"
Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi ve ÇEŞKA Başkanı Berna Güler, "Gazeteci, ...
Barajda su seviyesi yüzde 10,05
Çeşme Kutlu Aktaş Barajı'nda, 2017 yılı Kasım ayı sonunda yüzde 7,11'e ...
ADD, "Basın, demokrasinin güvencesidir"
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, çalışan gazetecilerin ...
 
Çalışan gazetecilerin gününü kutladı
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, çalışan gazetecilerin günlerini ...
Denizciler yeni yöneticilerini seçti
Çeşme Denizciler Derneği Genel Kurulu gerçekleştirildi. Dernek Başkanı ...
Sokağa atılan köpeklerin hikayesi ekrana taşındı
CNN Televizyonu'nda yayınlanan Yeşil Doğa programının yapımcısı Güven ...
 
'Biyometrik fotoğraf' diyemeyince gülümsettiler
Nüfus Cüzdanları, ehliyet ve pasaportlarda kullanılmaya başlayan "Biyometrik ...
Çeşme'de 790 teknenin 609'u Türk Bayrağı'na geçti
Çeşme'de bağlı 790 yabancı bayraklı tekneden 609'u Türk Bayrağı'na geçiş yaptı.
Halk Ekmek TOKİ Satış Büfesi açıldı
Çeşme Belediyesi'ne bağlı ÇEŞTUR şirketi tarafından işletilen Halk Ekmek, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri