Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
26 Mayıs 2017 Cuma - 10:56

İzmir Festivali'nin 2 konseri Çeşme Kalesi'nde

Bu yıl 31. düzenlenecek Uluslararası İzmir Festivali'nin 2 konseri Çeşme Kalesi'nde gerçekleştirilecek.

İzmir Festivali nin 2 konseri Çeşme Kalesi nde

Serhat Karaaslan -

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 31. Uluslararası İzmir Festivali 1 Haziran – 4 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. 31. Uluslararası İzmir Festivali’ne katılacak 218 sanatçı; Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, Çeşme Kalesi ve Efes Antik Tiyatro’da Festival izleyicileri ile buluşacak.  

 

Alti & Bassi 9 Haziran'da Çeşme Kalesi'nde

31. Uluslararası İzmir Festivali, İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile 9 Haziran Cuma günü, saat 21.00’de Çeşme Kalesi’nde, dünyanın sayılı acappella topluluklarından Alti & Bassi’yi konuk edecek. 2016'da Los Angeles'taki Akademi Müzik Ödülleri’nde La nave dei sogni albümüyle En İyi A Cappella şarkısı ödülü alan Alti & Bassi, festivallerin en çok aranan topluluklarından birisi. Andrea Thomas Gambetti, Paolo Bellodi, Alberto Schirò, Diego Saltarella ve Filippo Tuccimei’den oluşan Alti & Bassi, klasikten geleneksele, cazdan popa çok geniş bir yelpazede şarkı söylüyor ve dinleyenlerini sesleriyle büyülüyor.  

Giora Fiedman, 29 Haziran'da Çeşme Kalesi'nde

Otuz birinci yılında peş peşe efsaneleri ağırlayan Uluslararası İzmir Festivali, bir fenomen, canlı bir efsane, 50 yılı aşkın bir kariyer, büyükelçi, öğretmen, akıl hocası, klarnet virtüozü, Klezmer Kralı Giora Fiedman’ı ağırlayacak. Kendisini “insanlığın ruhunu besleyen” bir hizmetkâr olarak tanımlayan Fiedman’a, Michel Gershwin ve Natalia Raithel (keman), Juri Gilbo (viyola) ve Kira Kraftzoff'dan (çello) oluşan Gersnwin Quartet eşlik edecek. Festival’in unutulmazları arasına girmeye aday bu konser 29 Haziran 2017 Perşembe günü saat 21.00’de Çeşme Kalesi’nde gerçekleştirilecek.  

Yunus Emre Oratoryosu

31. Uluslararası İzmir Festivali, yüz onuncu doğum yılında çağdaş müziğimizin ölümsüz ismi Ahmed Adnan Saygun anısına, 1 Haziran'da, Yunus Emre Oratoryosu ile başlayacak. Oratoryo, AASSM Konser Salonunda şef Aytuğ Ülgen yönetiminde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu tarafından seslendirilecek. Büyük ustanın 1942 yılında tamamladığı Türkiye’nin ilk oratoryosu Yunus Emre’de Soprano Mehlika Karadeniz Bilgin, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenor Devrim Demirel ve bas Engin Suna solist olarak görev alacak.  

Dani Pannullo Dans Tiyatrosu

Çağdaş dansın büyük isimlerinden Dani Pannullo Dans Tiyatrosu ise 5 Haziran Pazartesi günü, saat 21.00'de AASSM Konser Salonu'nda yapılacak gösteride Dansçılar (B-boy’lar): Alejandro Moya (B-boy Lilkuest), Julián Gómez (B-boy Hu-lee), Miguel Ballabriga (B-boy Zomas), Rubén Martín (B-boy Chino) ve Serbest Stil Futbolcu Javier Sanz Aguilar izleyenlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Necati Cumalı’nın Gömü – Bir Küp Altın oyunu

İzmir Devlet Tiyatrosu da, Türk Edebiyatı’nın büyük ismi Necati Cumalı’nın Gömü – Bir Küp Altın oyunu ile festivalde sahne alacak. 7 Haziran Çarşamba günü saat 21.00 de İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde sergilenecek oyunu Metin Oyman Yönetecek. Cumalı’nın konusu Urla’da geçen oyununda başlıca rolleri Ümit Dikmen, Sabiha Sonkan, Dilek Demir, Musa Zindan, Recep Ayyıldız, Nagehan Yazıcı, Uğur Kaya, Fuat Şarbalkan, Deniz Burak Mersinli paylaşacak.

Nigel Kennedy Hendrix Çalıyor

Tüm zamanların en çok satan klasik keman sanatçısı olarak Guiness Rekorları'na giren efsane virtüöz Nigel Kennedy, gençlik hayallerini gerçekleştirdiği projesi Nigel Kennedy Hendrix Çalıyor ile 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde rock ve klasik müzik severleri bir araya getiriyor. Performansları düz klasik yorumlamalardan, Stéphane Grappelli, Kate Bush, Robert Plant ve Paul McCartney ile işbirliğine kadar uzanan Kennedy, kariyerinin başlarından itibaren her zaman döndüğü Jimi Hendrix’in ölümsüz bestelerine bu projesi ile bir kez daha ölümsüzlük katıyor. Kennedy ve gitarist Doug Boyle, 18 yaşındaki gitar dehası Julian Buschberger, vibrafon sanatçısı Orphy Robinson ile Avrupa’nın ritim ilahları Tomasz Kupiec ve Adam Czerwinski ile İzmir’i sallamaya geliyor. Petkim’in program sponsorluğunda gerçekleşecek konser 15 Haziran 2015 Perşembe günü saat 21.00’de AASSM Konser Salonunda.  

Fazıl Say ve Viyana Oda Orkestrası

Bu güne kadar klasik müzik dünyasının gelmiş geçmiş en önemli solist sanatçılarıyla birlikte çalan Viyana Oda Orkestrası, 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde, kendisi gibi bir dünya markasına, besteci ve yorumcu olarak günümüzün en parlak yıldızlarından Fazıl Say’a eşlik ediyor. 20 Haziran 2017 Salı günü saat 21.00’de Efes Antik Tiyatro’da Şef Ola Rudner yönetimindeki Viyana Oda Orkestrası ile virtüöz ve besteci olarak çağımızın en verimli sanatçılarından Fazıl Say, Beethoven’in Coriolon uvertürü, Mozart’ın No 12 La Majör piyano Konçertosu ve Mendelssohn- Bartholdy’nin 4 numaralı İtalyan Senfonisi'nden oluşan bir program sunacak. 

Ücretsiz fasıl konseri

Uluslararası İzmir Festivali izleyicilerini, 21 Haziran 2017 Çarşamba günü saat 21.00’de AASSM Konser Salonunda Klasik Türk Musikisi’nin tarihsel olarak en temel icra kompozisyonu olan “fasıl” müziğinin ölümsüz örnekleriyle buluşturacak. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu, şef Halil İbrahim Yüksel yönetiminde 14. yüzyıldan 19. yüzyıla Klasik Türk Musikisinin en güzel güzel Fasıl örneklerini sunacak. Bu konser de ücretsiz davetiye karşılığı izlenebilecek.  

Polonya’nın çok yönlü piyanisti Pavel Kowalski

22 Haziran 2017 Çarşamba günü saat 21.00’de AASSM Konser Salonunda Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Polonya’nın çok yönlü piyanisti Pavel Kowalski çalacak. Piyanonun dahi virtüözlerinden Kowalski, Mozart, Paderewski, Beethoven, Chopin ve Scrabin’in eserlerinden oluşan sıra dışı bir program sunacak.  

Son konser 4 Temmuz'da

1 Haziran’da Yunus Emre Oratoryosu ile başlayacak 31. Uluslararası İzmir Festivali, 4 Temmuz 2017 Salı günü saat 21.00’de AASSM’de L’orchestre de Contrebasses konseri ile sona erecek. Arkas’ın program sponsorluğunda gerçekleşecek konserde Christian Gentet, Gregoire Dubruel, Leonardo Teruggi, Xavier Lugué, Olivier Moret ve Yves Torchinsky’den oluşan Grup, ses ve görüntüyü harmanladıkları şovlarıyla müzik adına bildiğimiz her şeyi yeniden sorgulamamızı sağlayacak.  

 
İş dünyasından Kuş Cenneti tepkisi
 
Ve mahkeme kararını verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyanist Nihat Demirkol’dan Sultanîyegâh Gece
MÜZİKSEV’de “Mayıs ayının nazlı esintisi” Nihat Demirkol konserlerinin ...
Kent Konseyi Çeşmeli yazarları buluşturuyor
Çeşme Kent Konseyi, Çeşmeli yazar ve şairleri buluşturma kararı aldı.
Dolaşarak kent tarihini öğrendiler
İzmir'in Konak Belediyesi, kültür etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ...
 
Vedat Murat Güzel'e en prestijli ödül
Çeşme'de 9 yıldır tiyatro yönetmenliği yapan ünlü tiyatrocu Vedat Murat ...
Ekin Aka'dan 'Uzamsal Kadınlar'
Ekin Aka'nın, danışmanlığını DEÜ GSF Fotoğraf Anasanat Dalı Başkanı Prof. ...
Festivalin en güzel oyukları seçildi
Türkiye’nin en neşeli festivali Barbaros Oyuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
 
Vatansızların acısı Billboard'lardan yansıdı
Gazeteci, televizyon habercisi Korcan Karar, Yunanistan'ın Sakız Adası'ndaki ...
Büyülediler!
Bu yıl 23. yılını kutlayan Türkiye'nin en prestijli amatör korolarından ...
Çeşmeli yazar için Karaburun'da özel toplantı
Çeşmeli fotoğraf sanatçısı ve yazar Cavit Kürnek için, çocukluğunun ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri