Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>EKONOMİ
20 Ocak 2017 Cuma - 13:00

İTO üyelerine “Halden anlayan” kredi

İzmir Ticaret Odası (İTO) ile Vakıfbank arasında imzalanan protokol ile “Halden Anlayan Kredi” adıyla İTO üyeleri uzun vadeli ve uygun faiz oranlarında kredi kullanabilecek.

İTO üyelerine “Halden anlayan” kredi

İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen protokol imza törenine İTO Yönetim Kurulu Başkan Ekrem Demirtaş, Vakıfbank İzmir  1. Bölge Müdürü Tuna Turgut, 2. Bölge Müdürü Hayati Yaman, Vakıfbank şube müdürleri ile İTO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş , ekonomi zor günler geçirirken üyelerin en önemli sıkıntılarından başında finansmanın geldiğini belirterek, “Ama bizim de başımızı iki elimizin arasında alıp “Ne yapalım?” diyerek bu durumu izleme lüksümüz yok. Üyelerimize destek vermemiz gerekiyor. Bu nedenle Nefes Kredisi kampanyası başlattık” dedi. Demirtaş, Denizbank ve Ziraat Bankası’na 10 milyon lira yatırıp, üyeler için 100 milyon lira kredi hacmi yarattıklarını belirten Demirtaş; “Başvurusu bekleyen çok sayıda üyemiz vardı. Bu nedenle TOBB’un desteği ile 30 milyon lira daha ek kredi limiti tanımlandı. Daha önce krediye başvurmuş ama kredisi çıkmamış olan üyelerimiz bu yeni 30 milyon liralık limitten yararlandılar. Bugüne kadar 1013 üyemize 140 milyon liradan fazla nefes kredisi kullandırıldı.  Ek limitler ile birlikte kullandırılacak olan miktar 155 milyon liraya ulaşacak, yaklaşık 1250 üyemiz 12 ay vadeli, uygun koşullarda kredi kullanmış olacak” dedi.

Mart ayına kadar krediye başvurulabilecek

50 bin faal üyesi olan bir oda olarak bu kredi hacminin yetmediğine dikkat çeken Demirtaş, “Üyelerimizin 50’de biri bu imkandan yararlanmış oldu ki bu bizim için yetersiz bir rakam. Bu nedenle yoğun çalışmalarımızın ardından Vakıf Bank ile geçmiş dönem Meclis Üyemiz, 2. Bölge Müdürü Hayati Yaman ve 1. Bölge Müdürü ve Meclis Üyemiz Tuna Turgut ile temasa geçtik. Vakıfbank Genel Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu, “Halden Anlayan Kredi” programına girdik. Burada  8 milyon liraya kadar ciroya sahip, KOBİ niteliğindeki üyelerimize 36 ay vadeli “Halden Anlayan Kredi”yi  % 0,97 faiz oranı ile kullandıracağız. Bu krediye başvurular 31 Mart 2017’ye kadar devam edecek. Bu protokol çok geniş kapsamlı bir protokol. Sadece halden anlayan kredi değil içinde 84 ay vadeli işyeri edindirme kredisi, 60 ay vadeli araç kredisi, ihracatçılara yönelik özel krediler olacak. Nakdi krediler gerektiğinde spot kredi, rotatif kredi, çek karşılığı avans kredisi olarak kullanılabilecek”  diye konuştu. Demirtaş, kredinin azami vadesinin 3 yıl yani 36 ay olacağını, İzmir’deki tüm Vakıfbank Şubelerine İTO üyesi kayıt belgesi ile başvuracak üyelerin bu krediden yararlanabileceğini, ayrıca Oda olarak üyelerden kayıt belgesi ücreti almayacaklarını söyledi. Demirtaş, “Uzunca bir süreden bu yana Cumhurbaşkanımız faizleri düşürün kredi musluklarını açın talimatlarına en güzel yanıtı bugün bu protokolle biz veriyoruz” dedi.

Limit 100 bin lira

Vakıfbank İzmir 1. Bölge Müdürü Tuna Turgut ise  “ Oda üyelerinin nakdi ve gayri nakdi ihtiyaçlarını gidermek için bu protokolü imzalıyoruz. Verdiğimiz faiz son derece rekabetçi. Kredi limiti yıllık cirosu 8 milyon liraya kadar olan KOBİ niteliğindeki İTO üyeleri için 100 bin lira olacak” dedi. Turgut, bu kredinin yanında üyelere bazı avantajlarda sağlanacağını belirterek, “Üye krediden faydalandığı zaman çek karnesi masrafı almayacağız. Halden anlayan bir bankacılık yapıyoruz. Oda üyelerine yönelik bir tarife sunuyoruz. Belli limitlere kadar hesap işletim, havale, EFT ücreti almıyoruz” dedi.

 
EİB Moda Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu
 
Şifne Termal Otel yeni sezona hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir direkt uçuş olan kentlerde tanıtılmalı
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı ...
Turizm sektörü 2017 trendleri neler olacak?
Global seyahat sektörü profesyonellerine teknoloji ve rezervasyon çözümleri ...
Ortadoğuluların tercihi Türk sigarası
Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden tütün ve tütün mamulleri 2016 ...
 
Japon Yatırımcıların Yeni Gözdesi İzmir
İzmir’in konumu gereği doğal dağıtım merkezi olması ve sunduğu yüksek ...
İTO üyelerine 30 milyon liralık ek nefes
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO ...
2017 Önlem Alınmazsa Zor Bir Yıl Olabilir...
EGİAD’da yapılan, TÜSİAD Baş Ekonomisti Dr. Zümrüt İmamoğlu’nun konuk ...
 
Kıbrıs'ta fırsat kaçırılmasın
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Cenevre’de ...
Su ürünleri ihracatında aslan payı Ege’nin
Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yer alan Su ürünleri ...
Demirtaş, “Risk alacak dönemde değiliz”
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız tabii ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri