Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>EKONOMİ
12 Ocak 2017 Perşembe - 13:37

Demirtaş, “Risk alacak dönemde değiliz”

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız tabii ki söyleyecek ‘ Yatırımları geriye bırakmayın’ diye ama şu anda risk alacak dönemde değiliz. Dünyanın nereye gideceğini bilmiyoruz" dedi.

Demirtaş, “Risk alacak dönemde değiliz”

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (İZMİR HALIMDER) 6’ncı Olağan Genel Kurulu İzmir Ticaret Odası Meclis salonunda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Naci Ölçen güven sağlayarak, sektörün gelişimi için tüm olanaklarıyla çalışacağını kaydetti.

2005 yılından beri başkanlık koltuğunda bulunan Naci Ölçen, her dönem için hedefinin sektörü daha iyi yere taşımak olduğunu söyledi. Ölçen Genel Kurul’a katılan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’tan da el halıcılığının gelişmesi için destek istedi. İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (İZMİR HALIMDER) 6’ncı Olağan Genel Kurulu’na katılan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise, sektör temsilcilerine seslenerek ‘Tedbirli olun’ çağrısı yaptı. Kruvaziyer turizmi hakkında da konuşan Demirtaş, “Kruvaziyer bize gelmeyince Yunanistan’a da gelmeyecek. Akdeniz olmadan kruvaziyer turizmi olmaz. O sektör de deprem yaşayacak, gemiler karaya çekilecek otel olacak” dedi.

Ölçen, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik ve siyasi gelirim sektörümüzü de olumsuz etkiledi. Zor bir yılı geride bıraktık, önümüzdeki yılın da daha iyi olacağı göstergeleri yok. Çin’in büyüme rakamlarını düşmesi, AB ülkelerinin kriz içinde olması bizleri de olumsuz etkiliyor” dedi.

 “Yatırım yaparken borçlanmayın”

Demirtaş , “Esnafa kolaylık sağlamak için 3 banka ile görüşmelerimiz var. 36 ay vadeli ilk 6 ayı ödemesiz ve faizi aylık 1.05 faiz oranı ile limit olarak tuttuk. Miktar, 250 bin TL ama bilançosuna göre daha fazla da olabilecek şekilde kredi sağlamak konusunda çalışmalarımız sürüyor. Zor günlerden geçiyoruz. Şu anda 3’ncü dünya savaşı hem ekonomik anlamda hem de silahlı savaş olarak yaşanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız tabii ki söyleyecek ‘ Yatırımları geriye bırakamayın’ diye ama şu anda risk alacak dönemde değiliz. Dünyanın nereye gideceğini bilmiyoruz. Hayat devam ediyor, iç tüketimimiz bizi bir süre götürebilir. Karamsar olmayalım ama hesabı yaparken Türkiye’nin içinde bulunduğu savaş ortamı dünyanın içinde bulunduğu ekonomik ortamı kafanızın bir köşesine yazın. Yatırım yaparken borçlanmayın” çağrısı yaptı.

Ülkeler kendi iç piyasalarını hareketlendirmek zorunda olduğunun altını çizen Demirtaş, “Hükümetlerin eğitim ve altyapı yatırımları yapmak zorunda. Hükümetin yardımlar yapması nefes kredileri bunların altında bu yatıyor. Biz iyi yerdeyiz İtalya’dan iyiyiz, İtalya’da banka batacak. İtalya bir banka kurtardı 5 milyar Euro ödedi.  İspanya’nın durumu ortada işsizlik yüzde 25. Türkiye iyi durumda biz banka krizi beklemiyoruz” dedi.

"Kim bu kadar kazanıyor?"

Dolar ve Euro’nun eşitleneceğini öngören Demirtaş, “İş dünyasının 2.25 iken dolar borçlandığı şimdi ile dolar 4 liradan ödeme imkanı yok. Kim bu kadar kazanıyor?. Onun için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin ‘Döviz ile borçlananı yalnız bırakmayacağız’ sözünü hatırlatarak, "Ne yapacaksın? Vadesi gelmiş, parayı ödeyecek. Çok dikkatli olmalıyız” dedi.

El halıcılarına da desteklerinin olacağını kaydeden Demirtaş, Başdurak camisindeki çalışmaların sürdüğünü ve 28 dükkandan 3’ünün el halısı sektöründe olacağını,  diğer dükkanlar da bakır, seramik ve el işçiliği ile ilgili olacağını sözlerine ekledi . İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (İZMİR HALIMDER) 6’ncı Olağan Genel Kurulu’na katılan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise, sektör temsilcilerine seslenerek ‘Tedbirli olun’ çağrısı yaptı.

“Gemiler otel olacak”

Kruvaziyer turizminde ise pek parlak bir yılı öngörmediklerini sözlerine ekleyen Demirtaş şöyle devam etti: “Kruvaziyer sektörü Akdeniz olmadan olmaz. Akdeniz olmaz ise o koca gemiler karada otel olarak iş görürü. İzmir’de ve Türkiye’de kruvaziyer turizminin bu hale gelmesinin dünyanın içinde bulunduğu iktisadi ve siyasi değişimlerden kaynaklandığını da belirten Demirtaş, “Bu tamamen ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu koşullara dayalı. Burada herhangi bir patlama olduğu zaman kurvaziyer firmalarının bilet satmasına imkan yok. O nedenle de Türkiye şu anda dahil etmiyorlar. Hatta Yunanistan’da kötü durumda çünkü Yunanistan bağlantı limanıydı. Türkiye olmayınca bağlantı limanlarına da gemi gelmiyor ve gemilerin gideceği yerlerde çok sınırlı. Çin’e, Güney Amerika’ya, Dubai’ye gittiler ama buradaki kadar çok müşteri bulamıyorlar ve para kazanamıyorlar. Onlar da gelmek istiyorlar ama bu tamamen huzur ve barış ortamının gelmesine bağlı. ” diye konuştu.

 

Etiketler:
 
Zeytin Dostu Derneği Fotoğraf Yarışması Düzenledi
 
TEV'de yeni yönetim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Agroexpo başlıyor
Orion Fuarcılık ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Agroexpo 12. Uluslararası ...
Tariihinde ilk kez...
Dolar ve Euro güne rekorla başladı. . Euro/TL ise tarihinde ilk kez 4.0054 ...
İzmir’den Elmasoğlu’na teşekkür
Ege İş Kadınları Derneği,(EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, ...
 
EİB ihracatı 2016 yılında 11 milyar dolara dayandı
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Aralık ayında, 923 milyon 270 bin 290 dolar ihracat gerçekleştirdi.
Ekonomik güven endeksi 70.5 oldu.
Ekonomik Güven Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 18,5 oranında ...
Türkiye, Dış Ticarette Artış Yaşıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ...
 
Savunma sanayinde KOSBİ-HUKD işbirliği
Havacılık, uzay ve savunma sanayiinde iş birlikleri oluşturarak sektörün ...
EGİAD, "Bu katliam hiçbir inanca sığmaz"
Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Aydın Buğra İlter, “İnsanların yeni ...
İTO'dan saldırıya kınama
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklama ile ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri