Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SAĞLIK
12 Temmuz 2017 Çarşamba - 19:15

Hastane yardımlarla modernleşiyor

Merkezi İzmir'de bulunan İçimdeki Çocuk Derneği, Çeşme Devlet Hastanesi'nin Çocuk Polikliniği'ne çeşitli tıbbi cihazlar ile birlikte iki akülü araba bağışladı.

Hastane yardımlarla modernleşiyor

İsa Atagöz

Yeni yapılan modern binasında sağlık hizmeti veren Çeşme Devlet Hastanesi'nin tıbbi cihaz gereksinimleri, Alper Çizgenakat Hastane Gönüllüleri Derneği'nin yanı sıra yardımseverler ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanmaya devam ediyor. Merkezi İzmir'de bulunan İçimdeki Çocuk Derneği de, Çeşme Devlet Hastanesi'nin Çocuk Polikliniği'nin ihtiyacı olan bazı tıbbi cihazların yanı sıra, yatarak tedavi gören çocuk hastaların sıkılmasının önüne geçmek için iki de akülü araba bağışladı.

Çocuk Polikliniği'nin yenidoğan bebeklerin sarılık hastalığı kontrolü için ihtiyaç duyulan, kan almadan kızılötesi ışınlarla ölçüm yapabilen tıbbi cihazdan 1 adet, tedavi gören yenidoğan bebek ve çocuk hastaların kanındaki oksijen düzeyini ölçen tıbbi cihazdan iki adet, yenidoğan bebek ve çocuklara verilen ilaçların hangi doz ve aralıklarla verileceğini düzenleyen 3 adet cihaz, çocuk hastaların ateşini kulaktan ölçmeye yarayan 10 adet ateş ölçer, yenidoğan bebeklerin sarılık hastalığının tedavisinde kullanılan Fototerapi cihazından 1 adet, ameliyathanede ve doğum salonunda yenidoğan bebeğin vücut ısısını belirli derecede tutmak için 2 adet radyan ısıtıcı ve çocuk hastaların sıkılmaması için 2 adet akülü araba İçimdeki Çocuk Derneği tarafından alınarak Çeşme Devlet Hastanesi'ne bağışlandı. 

"Bağışçılarımız bize hayat veriyor"

Dernek yöneticilerinden tıbbi cihazları ve akülü arabaları teslim alan Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, altı aydır görev yaptığı hastanenin güzel bir özelliği olduğunu vurgulayarak, "Bağışçılarımız bize hep hayat veriyor. Bugün de İçimizdeki Çocuk Derneği'nin bize katkıları oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şanslı bir hastane olduğumuzu her zaman söylüyorum. Bu bağışların devam edeceğinden eminim. Yardımseverlerin katkılarıyla hastanemiz daha da modernleşecek" diye konuştu. 

"Tekrar bağış yapacağız"

İçimdeki Çocuk Derneği Başkan Yardımcısı Aslı Yıldırım da yaptığı konuşmada, derneği 2014 yılında kurduklarını belirterek, "Derneğimizin kuruluşundan bu yana yardıma muhtaç çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Başlangıçta bu yardımlarımızı dağınık bir şekilde yaptık. Sonradan aldığımız kararla yardımlarımızı hastanelere yapmaya başladık. İzmir'deki hastanelere yardımlarda bulunduk. Birkaç seferdir, Çeşme Devlet Hastanesi'ne yardımda bulunuyoruz. Alper Çizgenakat Hastane Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine Çizgenakat ile de bağlantı halindeyiz. İzmir'de yapılan bazı organizasyonların gelirleri derneğimize bağış olarak geliyor. Biz de bağış yapmaya karar verdiğimiz sağlık kuruluşunun ihtiyaçlarını öğrenerek yardımımızı yapıyoruz. Bu malzemeleri de almadan önce Çeşme Devlet Hastanesi'ni aradık. Çocuk Polikliniği'nin ihtiyaçlarını öğrendik. Bize gönderilen listedeki tıbbi cihazları ve akülü arabaları aldık ve şimdi teslim ediyoruz. Daha önce de Çeşme Devlet Hastanesi'nin Çocuk Polikliniği'nin odalarının tefrişatını yapmış ve fototerapi cihazı ve radyan ısıtıcı bağışlamıştık. Derneğimizin Başkanı Meral Müdüroğlu da bu teslimatta bulunmak istiyordu. Ancak kendisi yurt dışında olduğu için gelemedi. Kendisi yurt dışından döndükten sonra bir toplantı yapacağız. Çeşme Devlet Hastanesi'ne tekrar bağış yapma konusunu görüşeceğiz" şeklinde konuştu. 

Tıbbi cihazların ve akülü arabaların hastane yönetimine tesliminin ardından, hastanede tedavi gören iki çocuk sevinç çığlıkları atarak akülü arabaların keyfini çıkardı. 

 

 
TRT yok saydı, Vali bey eksik saydı
 
Silver Muse Çeşme'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkta şiddette son nokta: silahla tehdit
Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık sisteminin sağlıkta ...
Gürsel’e Plaketli uğurlama!
Çeşme Devlet Hastanesi’nde 5.5 yıldır Genel Cerrah olarak görev yapan Atila Gürsel, emekli oldu.
MS Hastalığına dikkat!
Prof. Dr. Yüceyar, “ MS, yaşamın en üretken çağında kişiyi yakalar”
 
Kadınlara çağrı var!
Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Öge, bugün için prostat kanserinin önlenebilir ...
Hemşireleri güllerle karşıladılar
Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol ve Sağlık Bakım Hizmetleri ...
Pembe TIR İzmir’de
Kadınlarda stres tip idrar kaçırma konusunda bilinç ve farkındalık için ...
 
Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat
Yaz aylarında çocukları pek çok hastalıktan korumak şart. Özellikle de ...
Dünya Talasemi günü Çeşme'de kutlandı!
Çeşme Devlet Hastanesi’nde düzenlenen halk eğitim etkinliği ile 8 Mayıs ...
Elektronik sigara masum değil, zehir saçıyor!
E-sigaranın bağımlılık yapıcı bir tütün ürünü olduğunu, içerisinde kanserojen ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EL CORDEBES GİBİ KAZANDIN ŞAMPİYON GÖZTEPE
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri