Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SAĞLIK
11 Temmuz 2017 Salı - 13:14

Sağlıkta şiddette son nokta: silahla tehdit

Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık sisteminin sağlıkta şiddeti körüklediğini söyledi. Doğruyol, cezaların caydırıcı olmadığını kaydetti.

Sağlıkta şiddette son nokta: silahla tehdit

Hastanelerde hemen emn her gün şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının sağlık politikası ile daha da şiddete tanık oluyor.

Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık sisteminin sağlıkta şiddeti körüklediğini söyledi.

Doğruyol, yaptığı açıklamada “Gün geçmesin ki bir sağlık çalışanımız hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete, küfüre, hakarete maruz kalmasın. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi ilimizde de her gün onlarca sağlık çalışanımız hasta, hasta yakınları veya vatandaşlar tarafından sözlü y ada fiziki şiddete maruz kalmaktadırlar. Sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan hakaret, küfür, şiddet, ve tehdide maruz kalanlar özellikle hastane acillerinde ve 112 Acil Yardım İstasyonlarında çalışan personellerimizdir. Maalesef son yıllarda uygulanan sağlık politikaları vatandaşlarımızla sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirmiştir. Her yıl en az 3-5 kez dile getirdiğimiz sağlıkta şiddet her geçen gün artarak devam etmektedir. Bizlere iletilen, basın yayın organlarımıza yansıyan bölümü buz dağının görünen yüzünden ibarettir” dedi.

Korunmuyorlar

Sağlık çalışanlarını hiçbir şekilde korumayan sistem ALO 184 şikâyet hattı ve hasta hakları birimleriyle çalışanları adeta kıskaca aldığını ifade eden Doğruyol, “Biz elbette hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz. Ancak ortada sağlık personeline karşı büyük bir adaletsizlik ve haksızlık vardır. Sağlık hizmetleri sunumunda en önemli hizmetlerden bir tanesi de 112 Acil Sağlık Hizmetleri sunumudur. Her türlü acil vakaya müdahale eden 112 Çalışanlarımız müdahale ettikleri pek çok vakada hakaret küfür ve şiddete maruz kalmaktadırlar. İlimizde de Son zamanlarda hızla artan şiddet olaylarından bazılarını yaşayan arkadaşlarımız aramızda bulunmaktadır” diye konuştu.

“Saygı kalmadı”

Doğruyol sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin gün geçtikçe daha da artığına değinerek sözlerini şöyle sürdürdü “Çok uzak değil 10 Yıl önce bir hekimin yanına ceketini ilikleyerek giren vatandaşlarımıza ne oldu da, hayat kurtaran sağlık personeline silah çeker hale geldiler? Gittikleri vakada kiminle neyle karşılaşacaklarına bilmeden yola çıkan 112 çalışanlarımızın can güvenliği bulunmamaktadır. Gecenin bir vaktinde hiç bilmediği bir adrese zaman zaman 3 bayanın görev yaptığı ekipler acil yardım hizmeti sunmak için görevlendirilirken tamamen savunmasız bir şekilde giderek müdahale etmeye çalışmaktadır. 112 ekipleri komuta kontrol merkezi tarafından adli olay olarak bildirilen vakalara 155 polis ekiplerinden daha önce ulaşmakta ve maalesef o güvensiz ortamda acil yardım hizmeti sunmak zorunda kalabilmektedir.”

“Cezalar caydırıcı olsun”

Doğruyol, çözüm önerisi olara ise şu bilgileri verdi: “Öncelikle verilen ve verilecek cezaların caydırıcılığının olması gerekmektedir. Sağlık hizmeti veren çalışanların görevi başında olan bir devlet memuru olduğu unutulmamalıdır. Sağlık personeline bırakın şiddet uygulamayı, hakaret ve küfrün hapis cezaları olmalıdır. Sağlık personeline karşı işlenen suçların cezasının hiçbir şekilde paraya dönüştürülememesi sağlanmalıdır.  Tehlike karşısında kullanılmak kaydıyla sağlık personeline biber gazı vb. ekipman verilmelidir. Tehlike arz edecek yaşanan sözlü ya da fiili saldırılardan hemen sonra sağlık müdürlüğü avukatları olayın adli mercilere intikal ettiği ilk anda olaya müdahil olarak sağlık çalışanlarının yanında yer almalı, verilen ilk ifadelerin, tutulan raporların uygun olmasını sağlayarak süreci yakından takip etmelidir. Gerekli vakalara kolluk kuvveti sağlanmalıdır.

 
İzmir'in 'okuma' haritası açıklandı
 
“Adalet Yürüyüşü toplumu birleştirdi”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürsel’e Plaketli uğurlama!
Çeşme Devlet Hastanesi’nde 5.5 yıldır Genel Cerrah olarak görev yapan Atila Gürsel, emekli oldu.
MS Hastalığına dikkat!
Prof. Dr. Yüceyar, “ MS, yaşamın en üretken çağında kişiyi yakalar”
Kadınlara çağrı var!
Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Öge, bugün için prostat kanserinin önlenebilir ...
 
Hemşireleri güllerle karşıladılar
Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol ve Sağlık Bakım Hizmetleri ...
Pembe TIR İzmir’de
Kadınlarda stres tip idrar kaçırma konusunda bilinç ve farkındalık için ...
Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat
Yaz aylarında çocukları pek çok hastalıktan korumak şart. Özellikle de ...
 
Dünya Talasemi günü Çeşme'de kutlandı!
Çeşme Devlet Hastanesi’nde düzenlenen halk eğitim etkinliği ile 8 Mayıs ...
Elektronik sigara masum değil, zehir saçıyor!
E-sigaranın bağımlılık yapıcı bir tütün ürünü olduğunu, içerisinde kanserojen ...
Bahar alerjisi
Baharla birlikte alerji mevsimi de açıldı. Üstelik sadece yetişkinler ...
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri