Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>YEREL
3 Mayıs 2018 Perşembe - 08:39

Gücücek için anlaşamadılar

Geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiraya verilen ve sert tepkilere neden olan Gücücek Koyu'na, bölgede bulunan siteler tarafından kiralamak amacıyla dernek kurulmasına karşın, bazı siteler karşı çıkınca anlaşmazlık çıktı.

Gücücek için anlaşamadılar

Geçtiğimiz yaz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiraya verilen ve kiralayan firma tarafından taş duvar örülen ve duvarın üstüne hasır döşenen Gücücek Koyu, koyun yakınında bulunan sekiz sitenin ve vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Yapılan şikayetler sonucunda Çeşme Belediyesi tarafından mühürlenmesine karşın kiracı firma, mühür fevki yaparak plajı işletmeye devam etmişti. Yapılan eylemler ve açılan davalar sonunda yaz sezonu bitiminde kiralayan firma Gücücek Koyu'nu tahliye etmişti.

Gücücek Koyu'nu kiralamak için harekete geçen bölgedeki siteler, avukatlarının da yardımıyla dernek kurarak sahil bandını kiralamak istediler. Gücücek Koyu Doğal Yaşamı Koruma ve Güzelleştirme Derneği adıyla dernek kuran, Gücücek Koyu'nu kiralamak ve çevredeki sitelerin kullanımına açmak isteyen site sakinleri, plajın kullanımı için kurallar da belirlemesine karşın, üç sitenin karşı çıkması üzerine Gücücek Koyu'nun kiralanmasından vazgeçildi. 

Plajın kullanım şartlarını bile belirlemişlerdi

Gücücek Koyu'nun çevredeki sekiz sitedeki sakinler tarafından kullanılabilmesi için kiralama amacıyla kurulan dernek, derneğin başkan yardımcılığını üstlenen Avukat Seher Gaçar aracılığıyla, 1 Mayıs Salı günü bir açıklama yayınlamıştı. "Plajımıza Sahip Çıkıyoruz" adıyla kurulan WhatsApp grubunda yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"Çoğunuz bildiği üzere GÜCÜCEK KOYU DOĞAL YAŞAMI GÜZELLEŞTİRME VE KORUMA DERNEĞİMİZ kuruluş işlemlerini tamamladı ve 15 Nisan’da ilk genel kurul toplantısını yaptı.

Bu yaz sezonunda sahilimizi sorunsuz olarak kullanabileceğiz. Sahilin korunması ve site sakinlerinin sahilden mümkün olan en iyi şartlarda yararlanabilmesi için yapılacak iş ve giderlerin dernek çatısı altında yürütülmesine karar verildi. Sahilde bekçi görevlendirmesinin dernek üzerinden yapılması zaten bir zorunluluk. Diğer harcama ve işlerin de dernek çatısı altında olması bütünlük ve pratik olarak kolaylık sağlayacak.

Bu kapsamda sahil için yapılacak işler;

1. Güvenlik ve temizlik için bekçi görevlendirilecek. Bekçinin görev saatleri 21.00 – 07.00. Görevi  Güvenlik, şezlongların düzenlenmesi, temizlik.

2. Özellikle yaşlı üyelerimizin   denize daha rahat girişi için yanları korkuluklu 2 adet yürüyüş platformu yapılacak 

3. 2 adet soyunma kabini yaptırılacak 

4. Belediye tarafından yapılacak temizlik yeterli olmadığı taktirde  ( özellikle Tracx ‘tan kalan sahile gömülü demirlerin temizlenmesi önemli) dozer tutularak detaylı temizlik ve tesviye yapılacak 

5. Şezlonglar 15 Hazirana kadar sahile indirilecek ve bayramda hazır hale gelecek.

Bu işler için  ( 3 aylık bekçi maaşı dahil) planlanan bütçe 20 bin TL. Her site hane başına 50 TL hesabı ile harcamalara katılacak. Bütçesi uygun olan siteler bu tutarı üyelerinden ek ödeme almadan yapacak bütçesi uygun olmayan siteler yıllık bir defaya mahsus üyelerinden 50 TL toplayacak. 

Önümüzdeki yaz sezonunda sizlerin de sahil ile ilgili dilek ve önerileriniz varsa lütfen iletin.

Hepimiz için güzel bir yaz diliyorum.

Saygı ve selamlarımla."

Üç sitenin itirazı üzerine bir gün sonra vazgeçtiler

Plajın kullanım şartlarının bile belirlenmesine karşın, Gücücek Koyu'nun çevresindeki sekiz sitenin arasında anlaşmazlık çıktı. Bazı site sakinleri derneğin kurulması ve koyun kiralanarak kendi kullanımlarına açılması girişimlerine sevinirken, Özberil, 75. Yıl Cumhuriyet ve Surkent siteleri itirazlarını dile getirdiler. Üç sitenin karşı çıkması üzerine, derneğin başkan yardımcısı Avukat Seher Gaçar, 2 Mayıs tarihinde yeni bir açıklama yaparak, girişimlerinden vazgeçildiğini ifade etti. Avukat Gacar, WhatsApp grubunda yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"01. 05.2018 tarihinde yaptığım bilgilendirmeden sonraki gelişmeler üzerine  bu  açıklamayı yapmak zorunda kalmış bulunuyorum:

Genel başkan yardımcısı olduğum GÜCÜCEK KOYU DOĞAL YAŞAMI GÜZELLEŞTİRME VE KORUMA DERNEĞİ’nin 2018 yaz sezonunda sahil ile ilgili size daha önce aktardığım işleri üstlenmesi, yapılacak harcamalar için her sitenin hane başına 50 TL ödeme yapması ve yapılacak işler konusunda Özberil Sitesi, 75 Yıl Cumhuriyet Sitesi ve Surkent sitesi muhalif olduğundan,  tek bir sitenin dahi katılımı sağlanamadığı taktirde bahsi geçen işler yapılamayacağından derneğimiz sahil ile ilgili yapılacak tüm işlerden çekilmiştir. 

Bilgilerinize saygılarımla sunarım."

 

 
"Mis kokulu festival" başladı
 
Gürültü sorunu Meclis'e taşındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçmen listeleri askıda
24 Haziran seçiminde oy kullanacak seçmenlere ait seçmen listeleri, mahalle ...
Dalgıç'tan 1 Mayıs'ta, seçim uyarısı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle işçilere seslenen Çeşme Belediye ...
Çorumlular, Bahar Şenliği'nde buluştu
Çeşme'de yaşayan ve Çeşme Çorumlular Derneği çatısı altında birleşen Çorumlular, ...
 
"Yerel Basın Desteklenmeli"
TGS İzmir Şubesi Başkanı Hüner;''İzmir'de yaşayanlar, İzmir'den kazanç ...
Çeşmeli kadınlar sertifikalarını aldılar
Çeşme Belediyesi'nin desteği ve Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Kadın ...
O işletme, şehit ve gazi ailelerinden ücret almıyor
Çeşme Marina'da bulunan Kumrucu Şevki'nin işletmecisi Volkan Okudan, şehit ...
 
Hurdacı çadırları yıkıldı
Çeşme Belediyesi Zabıta ekipleri, Çeşme girişinde kötü görüntü oluşturan ...
Üç göçmen kaçakçısı daha tutuklandı
Çeşme polisi göçmen kaçakçılarına göz açtırmıyor. Geçtiğimiz gün yakalan üç insan taciri tutuklandı.
Çeşme'de yakalanan bir insan taciri tutuklandı
Çeşme girişinde durdurulan bir araçta, 32 kaçak göçmen ve bir insan taciri ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri