Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
1 Mayıs 2018 Salı - 14:50

Dalgıç'tan 1 Mayıs'ta, seçim uyarısı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle işçilere seslenen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, " Bundan sonraki hayatımız ve çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için ne düşünüyorsak, sandıkta öyle oy kullanmamız gerekiyor" dedi.

Dalgıç tan 1 Mayıs ta, seçim uyarısı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Çeşme'de bir yürüyüş düzenlendi. Çeşme çarşısı girişinden başlayan yürüyüşe, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 4 No’lu Şube Çeşme Baştemsilcisi Uğur Boztepe, Çeşme'deki sivil toplum kuruluşlarının geçtiğimiz yıl bir araya gelerek oluşturdukları Çeşme Demokrasi Platformu temsilcileri, işçiler ve vatandaşlar katıldılar.

Çeşme çarşısından slogan atarak geçen kortejin yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çeşme Belediye Başkanı bir konuşma yaptı. Konuşmasında, herkese çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Dalgıç, "Önümüzde bir seçim dayatması var. Baskın seçim dayatması ile önümüze sandık konuldu. Bundan sonraki hayatımız ve çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için ne düşünüyorsak, sandıkta öyle oy kullanmamız gerekiyor. Demokrasiden, parlamenter rejimden vazgeçmek, ülkemize ciddi zararlar verir. Hepinize çok fazla görev düşüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve tartışılamayacak şekilde temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, maalesef son zamanlarda çok tartışılır hale geldi. Neden parlamenter rejimden rahatsız oluyoruz? Neden parlamentonun içinde her kesimin, her görüşün temsil edilmesinden rahatsız oluyoruz? Bunu, 24 Haziran'da sandığa giderken hepiniz iyi düşünün. Sadece çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğini düşünseniz, hepiniz ne yapacağınıza karar vermiş olursunuz" diyerek uyarıda bulundu. 

"Hep işçinin yanında olduk"

Belediye Başkanı Dalgıç, emeğin hiçbir zaman karşılığını bulmadığını vurgulayarak, "Çeşme Belediyesi olarak, her zaman emekçi kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Acı günlerinde, iyi günlerinde, sosyal güvencelerinde, sendikalaşmalarında ve toplu sözleşmelerde hep yanlarında olduk. Dört yıllık görev süremiz içerisinde, çalışma arkadaşlarımızla birlikte, işçi arkadaşlarımız için neler yaptığımızı iyi biliyorsunuz. Elimizden geldiğince, ücretleri iyileştirmeye çalışıyoruz. Ama ülkemizde uygulanan mevcut yasalar veya yasalar yerine çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle, içinde bulunduğumuz  OHAL koşulları ile ancak bu kadarını yapabiliyoruz" diye konuştu.

"KHK gereği işten çıkarılan hükümlü işçiler, haftaya işe başlayacak"

Taşeron Yasası ve taşerondan kadroya geçen işçiler ile ilgili de açıklama yapan Başkan Dalgıç, "Bir Taşeron Yasası çıkardılar. Taşeron Yasası ile ilgili ilk günden beri söylediğim bir şey var; kölelik dediğimiz düzeni kaldırmayı, taşeronu kaldırmakla değil, belediyelere bırakacaklardı. Ben konuya tabi, belediyecilik yönü ile bakıyorum. Diğer bölümü, bakanlığı ve kamunun ilgili bölümlerini ilgilendirir. Sadece belediyeye bıraksalar, kadro olarak alsak, inanın ki, hem ücretler artmış olacak, hem de sosyal güvenceler daha iyi olacaktı. Çıkardıkları yasa gereği, taşerondaki işçileri belediyemizin şirketine aktardık. Ama şirket istediği kadar belediyenin olsun, Türk Ticaret Kanunu kurallarına göre işletilen bir şirkettir. Doğal olarak belediyeye de fatura kesecek. Biz de kurumlar vergisine tabiyiz. Çok basit bir çözüm vardı; 'taşeron kelimesini kaldırın, taşeronda çalışan işçilerin tümü ilgili belediyesinde kalsın' denilseydi, sorun bitecekti. KHK'da, 'Emeklileri işten çıkaracaksın' dediler. 'Emekli evde otursun, torunlarına baksın' dediler. Çok güzel. İyi de emeklilerin aldıkları maaş ortada. Geçinemiyorlar. Emeklilere yaşam hakkı olan emekli maaşı verin o zaman. Emekliler, geçinebilecekleri emekli maaşını alabilseler, çalışırlar mı? Emeklilerinki de ekmek kavgası. Emekli maaşı yetmeyince çalışmak zorunda kalıyor. İkinci olarak da 'Hükümlüleri kadroya almayacaksın' dediler. KHK'nın ilgili bölümünde böyle yazıyor. Ama size buradan bir müjde vereyim; dün itibarıyla hükümlü arkadaşlarla ilgili olarak işlemleri bitirdik. Önümüzdeki hafta, Pazartesi'den sonra görevlerine dönecekler" diye açıkladı.

"Kurulmak istenen yeni rejimde yok sayılıyoruz"

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şube üyesi olan Çeşme Belediyesi işçilerinin Baştemsilcisi Uğur Boztepe de bir konuşma yaparak, "Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne hoşgeldiniz" dedi. Baştemsilci Uğur Boztepe şöyle konuştu; "Biz, Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğuyuz. Biz, ülkenin dörtte üçü, yani düşük ücretle yaşamaya çalışan insanlarız. Biz, bu ülkede üretilen tüm değerlerin, tüm güzelliklerin esas sahipleriyiz. Biz, Türkiye işçi sınıfıyız. Biz, Cumhur'un büyük çoğunluğu olarak, ülkemizde kurulmak istenen yeni rejimde yok sayılıyoruz. Bu düzenin hangi sınıfın çıkarlarına, hangi sınıfın zararlarına olduğuna, OHAL'in ilan edildiği 20 Temmuz 2016'dan beri tanığız. Bu düzen, OHAL'den istifade edilerek grevlerin yasaklandığı, sendikal hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı bir düzendir. Bu düzen, yasalarla değil, fermanlarla yönetilen, Anayasa'nın, KHK'larla çiğnenebildiği bir düzendir. Bu düzen, taşeronlara kadro gibi milyonları ilgilendiren, darbe ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bir konunun bile, KHK ile düzenlendiği, böylece ayrımcılığa neden olan, hak aramayı sınırlandıran bir düzendir. Bu düzen, sayısı 6 milyona ulaşan işsizlerin, 'Geçinemiyoruz, açız' çığlıkları yükselirken, işsizlik fonundaki paraların KHK ile patronlara aktarıldığı bir düzendir. Bu düzen, iş güvencesinin devlet eliyle yok edildiği, tek imza ile, tek emirle herkesin işsiz kalabileceği bir düzendir. Bu düzen, salon toplantılarından yürüyüşlere, imza toplamaktan mahkemeye başvurmaya kadar, her türlü demokratik hak arayışının keyfi biçimde kısıtlandığı, engellendiği bir düzendir. Böylesi bir ortamda, işçi sınıfının haklarını savunmak giderek güçleşmektedir. Bir kişinin hem meclis, hem hükümet, hem de mahkeme olduğu yerde, hiçbir hakkımız güvence altında olamaz."

Yapılan konuşmaların ardından, eyleme katılanlar, Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdiler. Çeşme'deki, 1 Mayıs kutlamalarının sona ermesinin ardından da işçiler, siyasi parti ve STK temsilcileri, otobüslerle İzmir'deki kutlamalara gittiler. İzmir'de yapılan 1 Mayıs kutlamalarına Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran da katıldılar. 

 

 
1 Mayıs hatırası
 
Başkan Dalgıç İzmir'de emekçilerle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çorumlular, Bahar Şenliği'nde buluştu
Çeşme'de yaşayan ve Çeşme Çorumlular Derneği çatısı altında birleşen Çorumlular, ...
"Yerel Basın Desteklenmeli"
TGS İzmir Şubesi Başkanı Hüner;''İzmir'de yaşayanlar, İzmir'den kazanç ...
Çeşmeli kadınlar sertifikalarını aldılar
Çeşme Belediyesi'nin desteği ve Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Kadın ...
 
O işletme, şehit ve gazi ailelerinden ücret almıyor
Çeşme Marina'da bulunan Kumrucu Şevki'nin işletmecisi Volkan Okudan, şehit ...
Hurdacı çadırları yıkıldı
Çeşme Belediyesi Zabıta ekipleri, Çeşme girişinde kötü görüntü oluşturan ...
Üç göçmen kaçakçısı daha tutuklandı
Çeşme polisi göçmen kaçakçılarına göz açtırmıyor. Geçtiğimiz gün yakalan üç insan taciri tutuklandı.
 
Çeşme'de yakalanan bir insan taciri tutuklandı
Çeşme girişinde durdurulan bir araçta, 32 kaçak göçmen ve bir insan taciri ...
Marina’da yangın tatbikatı
Çeşme Marina’da her sene planlandığı gibi Çeşme Liman Başkanlığı, İzmir ...
Sezonun ilk karpuzları Karpuzcu Dudu'dan
Bu yılın ilk karpuzlarını Karpuzcu Dudu, Çeşme ve Alaçatı pazarlarında satışa çıkardı.
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri