Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
27 Nisan 2018 Cuma - 14:58

Çeşmeli kadınlar sertifikalarını aldılar

Çeşme Belediyesi'nin desteği ve Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliğiyle düzenlenen, Kadınlar için Liderlik Eğitimi, Kadınlar için Politik Katılım Eğitimi Programına katılan Çeşmeli kadınlar, katılım sertifikalarını aldılar.

Çeşmeli kadınlar sertifikalarını aldılar

Onaltı hafta süren eğitim programlarının tamamlanmasının ardından, Ilıca Hotel'de düzenlenen sertifika törenine, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Kent Konseyi Başkan Ömer Önal, Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler ve eğitim gören çok sayıda kadın katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, açılan eğitim programlarına çok sayıda kadının katılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, "Çeşme'ye de yakışan bu. ÇEŞKA ve Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler'e, bu önemli eğitim programlarının düzenlenmesi ve yoğun bir katılımın sağlanması konusundaki çabaları için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Hedefimiz, bu eğitim programlarını, otel salonlarında değil de, sizlere ait olacak bir binada yapmak. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi.

"Hiç kimse 'bana ayrı davrandı' diyemez"

Çeşme'nin, Türkiye'nin aydınlık yüzü olduğunu vurgulayan Başkan Dalgıç, "Geleceğimiz olan çocuklarımız, torunlarımız için, aydınlık bir Türkiye mücadelesini yapmamız gerekir. Dört yıldır Çeşme Belediye Başkanlığı yapıyorum. Çeşme'de yaşayan hiçbir vatandaşım, 'Gittim, görüşemedim. Bana ayrı davrandı' diyemez.  diyemez. Bunu iddia ediyorum. Yasal olarak çözülebilecek her sorunu çözme gayreti içinde olduk. Mevzuatlar ve yasalar çerçevesinde, her vatandaşımızı kucaklamaya, sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

"Yöneticilerin görevi, sosyal barışı yaratmaktır"

Dört yıllık Belediye Başkanlığı süresinde, ülkede, arka arkaya seçimler yapılmasını sindiremediğini söyleyen Dalgıç, "Ülke olarak, hem kutuplaşıyoruz, hem birbirimize kırgınlıklarımız artıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği Misak-ı Milli sınırları içinde, Atatürk ilkeleri doğrultusunda, aydınlık bir Türkiye'de çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşamasını istiyoruz. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini kimsenin karartmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için de herkes, yapabileceğinin on katı mücadele etmek zorunda. Bu, A partisi, B partisi, C partisi sorunu değil. Bizim, yöneticilerin üzerine düşen bir görev; bu ülkede yaşayan her insanı, kavgadan, kırgınlıklardan uzaklaştırmak, sosyal barışı yaratmaktır. Ekonomi bozulabilir, önlemler alarak düzeltebilirsiniz. Kurtuluş Savaşı sonrasında, ülkede hiçbir şey yokken, ayaklarının üzerine kalkabilmiştir. Bu ülke, ekonomik olarak batmaz. Ülkenin insan yapısı, coğrafi yapısı ile yine ayağa kalkar. Ama birbirimiz ile kavgalı olursak, ayrışırsak, o zaman çöküntüye uğrarız" şeklinde konuştu. 

"Herkesin çevresini temiz tutma görevi var"

Sosyal medyada, bazı gençlerin plajları temizlediğinin yazıldığını, belediyenin görevini yapmıyormuş gibi gösterilmek istendiğini söyleyen Başkan Dalgıç, "Çeşme'de yaşayan herkesin, çevresini temiz tutma görevi var. Çeşme, Türkiye'nin en güzide yerlerinden birisi. Hepimize düşen görev; bu gözde turizm cennetini temiz tutmak. Günün belli saatlerinde, çöp bidonlarının fotoğrafını çekip, 'Başkan çöpleri toplamıyor' diyebilirsiniz. Sosyal medyada yayınlayabilirsiniz. Çöplerin alınış saatleri var. O çöp bidonları her gün dolacak, her gün belli saatlerde de boşaltılacak. Sezona girerken sosyal medyada böyle yayınlar yapmak, 'Çeşme çok pahalı' diye yayın yapmakla aynı. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Hepimiz Çeşme'den geçiniyoruz. Çoluk çocuğumuzun geçimi de Çeşme'den. Ama yapan yine bizleriz. Belli bir siyaset yapısına çekmek için böyle davranmak, herkese zarar verir. Birlikte olmak, birlikte yaşamak zorundayız. Ülkemiz için de böyle. Yaşadığınız özgürlüklerin, aldığınız eğitimlerin, hiçbir anlamı kalmayacak. Denize rahat girdiğiniz yerlerde, denize rahat giremeyeceksiniz. Kafelerde rahat oturamayacaksınız. Duyarsız kalırsanız, fırsat verirseniz bütün bu özgürlüklerinizi kaybedersiniz. Onun için hepimize çok görev düşüyor" diyerek çağrıda bulundu. 

"Daha çağdaş Çeşme için projeler üreteceğiz"

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal da, Kadın Meclisi'nin işbirliği ile Çeşmeli kadınlara verdiği eğitimin önemine dikkat çekerek, "Her ay İzmir'in bir ilçesinde Kent Konseyi toplantısı yapıyoruz. Çeşme Kent Konseyi, yaptığı çalışmalarla diğer Kent Konseyleri arasında farklı bir yere geldi. O toplantılarda bunu açıkça görebiliyoruz. Bize bütün çalışmalarımızda destek olan, burada bulunan çağdaş Çeşmeli kadınları, hiçbir masraftan kaçınmayarak, en iyi şekilde ağırlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çeşme Kent Konseyi projelerimizle ilgili Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'ın ne zaman yanına gittiysek, sanıyorum 'Hayır' kelimesi, sadece geçen yıl yaşanan referandumda ağzından çıkmıştı. Hiçbir projemize 'hayır' demedi. Onun desteği ile diğer Kent Konseyleri arasında farklı bir yere geldik. Belediyemizin desteği ile Çeşme Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen, geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da sanıyorum çocuklarımız, hiçbir 23 Nisan'da olmadığı kadar eğlendiler. Çeşme Kent Konseyi'nin bundan sonra da gerçekleştireceği tüm projelerde Çeşmeli kadınlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Çeşme Belediyesi ile beraber, daha çağdaş, daha yaşanabilir bir Çeşme için projeler üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

"Edindiğimiz bilgileri, bir ışık gibi etrafımıza saçacağız"

Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler, yaptığı konuşmada, Kadın Meclisi olarak düzenledikleri bütün eğitim programlarında, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'tan büyük destek aldıklarını vurgulayarak, "Bizi yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyoruz. Bu eğitim programlarında edindiğimiz bilgileri, bir ışık gibi etrafımıza saçacağız. 2016 yılında KİHEP ile başladığımız, sonrasında neredeyse akademik bir eğitim gibi, liderlik, politik katılım ve iletişim ile sürdürdüğümüz eğitimleri, aynı şekilde sürdürmeye kararlıyız. Şunu da sevinerek söylüyorum; 2019 yılında vereceğimiz KİHEP eğitimi için başvurular, şimdiden dolup taştı. Biz kadınlar, nüfusun önemli bir yarısını oluşturuyoruz. Kadını eğitirseniz, çocuğu, aileyi, toplumu eğitmiş olursunuz. Ama kadının haklarının farkına varması her şeyden önemli. Bu eğitimlerde, haklarımızın farkına vardığımızı sanıyorum. Ülkemizin geleceği için, Cumhuriyetimiz için, demokrasimiz için, laiklik için, hepimiz elimizden geldiği kadar, birey olarak ya da organize bir şekilde elimizi taşın altına koyalım. Yoksa, çocuklarımıza, torunlarımıza, güzel bir Türkiye, ne yazık ki bırakamayacağız. Onun için, aldığımız eğitimlerin hakkını vererek, her bulunduğumuz ortamda, her şartta, her fırsatta, bütün bu düşüncelerimizi etrafımızla paylaşmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı. 

KİHEP eğitimi alan Neşe Örs ve Liderlik Eğitimi alan İsabet Barutçuoğlu'nun da birer konuşma yapmasının ardından, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, eğitim programlarına katılan kadınlara sertifikalarını verdi. 

 

 
İlk fuarın ilk defilesi
 
Kano'da Çeşme başarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O işletme, şehit ve gazi ailelerinden ücret almıyor
Çeşme Marina'da bulunan Kumrucu Şevki'nin işletmecisi Volkan Okudan, şehit ...
Hurdacı çadırları yıkıldı
Çeşme Belediyesi Zabıta ekipleri, Çeşme girişinde kötü görüntü oluşturan ...
Üç göçmen kaçakçısı daha tutuklandı
Çeşme polisi göçmen kaçakçılarına göz açtırmıyor. Geçtiğimiz gün yakalan üç insan taciri tutuklandı.
 
Çeşme'de yakalanan bir insan taciri tutuklandı
Çeşme girişinde durdurulan bir araçta, 32 kaçak göçmen ve bir insan taciri ...
Marina’da yangın tatbikatı
Çeşme Marina’da her sene planlandığı gibi Çeşme Liman Başkanlığı, İzmir ...
Sezonun ilk karpuzları Karpuzcu Dudu'dan
Bu yılın ilk karpuzlarını Karpuzcu Dudu, Çeşme ve Alaçatı pazarlarında satışa çıkardı.
 
Karnaval gibi kutlama
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çeşme Belediyesi ve Çeşme ...
23 Nisan coşkusu!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çeşme’de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Kaymakam Kara'ya 23 Nisan ziyareti
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri