Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>YEREL
19 Ekim 2017 Perşembe - 13:08

Gençlere "Zeytin Bereketi" çağrısı

"Zeytin Bereketi Destek Grubu" tarımın, zeytinciliğin prestijini ve doğru uygulamanın faydalarını göstermede rol almak isteyen gençlere çağrıda bulunarak esnek zamanlı çalışarak para kazanabilecekleri, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir organizasyonu gerçekleştirmeye çağırdı.

Gençlere  Zeytin Bereketi  çağrısı

"Zeytin Bereketi Destek Grubu", el ilanları bastırarak, bu sene zeytin bereketinin çok güzel olduğunu belirtti. Zeytin bereketinin, gençlerin elinde, en etkili yöntemlerle değerlendirilebileceği vurgulanan el ilanında, "Zeytin toprağa değmeden toplansa, hemen sıkılsa, elde edilen zeytin yağı iki misli fiyata müşteri bulabilir. Çalışkan, girişimci gençler bu fırsatı görüp, değerlendirmeli. Bu konuyu düşünmek isteyen, esnek zamanlı çalışarak para kazanmak isteyen, tarımın, zeytinciliğin prestijini ve doğru uygulamanın faydalarını göstermede rol almak isteyen, öncü olmaktan hoşlanan, hayalleri olan bütün gençleri, kendini genç hissedenleri; bir araya gelip, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir organizasyonu gerçekleştirmeye çağırıyoruz" denildi. 

"Zeytin Bereketi Destek Grubu" gençleri bilgilendirmek, böyle bir seferberliğin değişik lojistik gereklerini belirlemek amacıyla, 14 Ekim Cumartesi günü, Uzunkuyu'daki Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde bir toplantı gerçekleştirdi. 

"Zeytinyağı kalitesini etkileyen faktörler oldukça fazla"

Zeytin Bereketi Destek Grubu içinde yer alan Tülin Onaner de bir açıklama yaparak, zeytin ağacı ve zeytinyağının, sağlığımız, ekonomimiz bakımından çok önemli değerler olduğunu vurguladı. Başlıca zeytin üreticisi ülkeler arasında yer aldığımızın altını çizen Onarer, "Zeytinyağı üretiminde de dünyada üçüncü sıradayız. Ancak az sayıda butik üreticiler dışında kaliteli zeytinyağı üretemiyoruz. İhracatımızın çoğunu dökme olarak yapıyoruz. Elde edebileceğimiz değerin çok altına razı oluyoruz. 'Sıvı Altın' adı ile de anılan zeytinyağı kalitesini etkileyen faktörler oldukça fazla; Zeytin ağacının yetiştiği coğrafya, Zeytin ağacının cinsi, Ağaçların sağlık durumu, Zeytinlerin olgunluk derecesi, O yılki iklim şartları, Zeytin toplama şekli, Zeytinlerin sıkılana kadar olan bekleme süresi ve şartları, Sıkım teknolojisi, Yağhanelerin çalışma şartları, Zeytinyağının saklanma şartları zeytinyağının kalitesini etkiliyor" diye belirtti. 

"Butik üreticiler, ihracatçılar haber bekliyor"

Zeytinlerin toplanıp, yağının sıkıldığı bu  günlerde yağ kalitesini etkileyecek hususların, toplama, taşıma ve sıkma şartları olduğunu ifade eden Onaner, "Senelerin emeği, bu kısa dönemde göstereceğimiz titizlik ile yüzde yüz farklı değerlere ulaşabilir. Zeytinlerimizi yere değdirmeden yaygılar üzerine toplamamız, mutlaka kasalar içinde ve hiç bekletmeden yağhanelere ulaştırmamız gerekiyor. Doğru yağhaneler ile çalışmak, paçal yapılmaya gerek olmayacak miktarlarda zeytin götürmek hassas olmamız gereken diğer konular. Zeytin Bereketi Destek Grubu olarak (Destek grubunda gönüllü olmak isteyen herkes çalışabilir) Belediyemiz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve eğitim müdürlüklerinin desteği ile bu zincirde rastlanacak bir tıkanıklıkta yardımcı olmak ve mahsulün iyi olduğu bu yıl yüzler gülsün istiyoruz. Kaliteli ürüne değerini verip almak isteyen butik üreticiler, ihracatçılarda bizlerden haber bekliyor. Talepleriniz destekleriniz ve önerilerinizle sosyal medya aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz" diyerek çağrıda bulundu. 

 

 
"Her Aşk Biraz Komiktir" Aşk Festivali'nde sahnelenecek
 
AASSM’de Festival rüzgarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 60 kaçak göçmen yakalandı
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına yasa dışı yollarla kaçmak isteyen ...
Belediye tarifelerinde artış yok
Çeşme Belediyesi Meclis toplantısında 2018 yılı bütçesi kabul edildi. ...
Çocuklara zeytin dersi
İlkokul öğrencileri, zeytin çiftliğini ziyaret ederek, çiftlik sahibi ...
 
Dalgıç, ''Aşure, bir arada yaşamanın simgesi''
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi'nin düzenlediği Aşure Töreni'ne ...
Kırsal kalkınma yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği
Çeşme Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İzmir Gıda, Tarım ve ...
Alaçatı'da cami soyuldu
Alaçatı mahallesinde bulunan Süreyya Muzaffer Baskıcı Camisi'ne giren ...
 
Çeşme'de 154 kaçak göçmen ölümden döndü
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına, olumsuz hava şartlarına rağmen ...
Çeşme Muhtarları, Muhtarlar Günü'ne hazırlanıyor
Çeşmeli Muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü için Çeşme Belediye Başkanı ...
Şifne Termal Otel kışın da açık
Çeşme Belediyesi'nin şirketi Çeştur'un işlettiği Şifne Termal Otel, bu ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri