Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>ULUSAL
13 Kasım 2017 Pazartesi - 11:51

Genç aşçılar madalyaya doymadı

Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Alanya'da yapılan Uluslararası Yemek yarışmasında en çok ödül alan ekip ödülü de dahil olmak üzere 28 madalya ve 2 kupayı Çeşme'ye getirdiler.

Genç aşçılar madalyaya doymadı

Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 27-28-29 Ekim tarihlerinde Antalya’nın Alanya ilçesinde, Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği'nin (AKTAD) ortak düzenlediği, 6. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması'na, 9 kategoride katıldılar.

Genç aşçıların yaptıkları yemekler, Usta Şefler, Gurmeler, TV Yemek Programcısı ve yerel katılımcılardan oluşan ayrıca; İsrail, Filistin, Yunanistan, Romanya, Makedonya ve Brezilya’dan gelen jüri üyeleri tarafından, hem lezzet, hem de sunum açısından  değerlendirmeye alındı. 

En çok madalya Çeşme'ye geldi

Lise klasmanında 9 kategoriden 99 katılımcının bulunduğu yarışmada, Çeşme'den giden genç aşçılar; 2 Altın, 2 Gümüş, 14 Bronz ve 8 Merit madalya alarak, tüm liseler içinde en çok madalya kazanan lise oldu. 3 gün süren organizasyonda, lise düzeyi öğrencilerin yanı sıra Yöresel Yemekler, Display, Profesyonel Şefler ve Üniversite Düzeyi Öğrenciler olmak üzere 5 kategoride 7 ülkeden toplam 615 aşçı yarıştı. Katılımcıların içerisinde İsrail, Filistin, Yunanistan, Romanya, Makedonya ve Brezilya’dan da aşçılar yer aldı.

"Çeşme'yi bundan sonra da en iyi şekilde temsil edecekler"

Çeşmeli genç aşçıları yarışmaya hazırlayan öğretmen Kader Çakar, öğrencilerin yarışma hazırlıkları için uzun ve zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Yoğun yaz stajından sonra yarışma hazırlıklarına başlayan öğrencilerimiz, yaptıkları hazırlıkların masraflarının büyük kısmını kendileri ve öğretmenleri tarafından karşıladılar. Diğer kalan kısımlarında ise staj yaptıkları işletmelerden destek aldılar. Okulumuz atölyelerinde gecelerini gündüzlerine katan öğrencilerimiz, yarışmada sunacakları tabakların en iyi ve mükemmel tabak olması için yorulmak bilmeden, pes etmeden çalıştılar. Aşçılık mesleğini bir yaşam şekli olması gerektiği gerek iş gerekse sosyal aktivite yönünde ne olursa olsun yorucu olduğunun bilincinde olan öğrencilerimiz, bu mesleği severek yapıyorlar ve bundan sonrada yapılacak bütün yarışmalara katılacaklar. Öğrencilerimiz,en iyi şekilde dereceler alarak okulumuzu ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve bu konuda her türlü çabayı göstereceklerine söz verdiler" dedi. 

"Türkiye'nin en iyi okulu olmaya adayız"

Yarışmaya, Koordinatör Müdür Yardımcısı Hakan Duran başkanlığında, Yiyecek -İçecek Hizmetleri öğretmenlerinden, Alan Şefi Onur Çakar ve Atölye Şefi Kader Çakar ile birlikte katılan öğrenciler, hayatlarının en heyecanlı günlerini geçirdiklerini belirttiler. Koordinatör müdür yardımcısı Duran, öğrencilerin başarısının uluslararası bu yarışma ile tescil edildiğini belirterek, alanında Türkiye'nin en iyi okulu olmaya aday olduklarını vurguladı.

"Kalifiye eleman yetiştiriyoruz"

Alan Şefi Onur Çakar ise, sahip oldukları atölyeler ve nitelikli öğretmen ve usta öğreticiler ile birlikte mesleki eğitimde çok iyi seviyede olduklarını ve sürekli gelişmeleri takip ederek sektörde ihtiyaç duyulan kalifiye eleman gücünü yetiştirmek için çaba gösterdiklerini belirtti. 

Okul Müdürü teşekkür etti

Okul Müdürü Aydan Çakmakoğlu ise öncelikle öğrencilerin başarısının mimarı olan tüm öğretmenlere, usta öğreticilere teşekkür ettiğini ifade ederek, öğrencilerin başarısı ile gurur duyduğunu söyledi. Çakmakoğlu, "Bu yarışmaya katılmamızda öğrencilerimize destek olan Çeşme Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç’a, Ferdi Baba Restaurant İşletmecileri'ne ve destek olan tüm esnafımıza teşekkür ederiz" dedi. 

Öğrenciler ve öğretmenler, kazandıkları ödüllerle birlikte, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı ve İlçe Milli eğitim Müdürü Bahattin Gengörü'yü makamında ziyaret ederek teşekkürlerini sundular.

 

 
Güz konserleri
 
Eğitim-Sen'den TEOG yerine getirilen yeni sistem eleştirisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkinci el araç bilgileri PTT Mobil Uygulama'da
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel ...
İZMİR, LONDRA WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI’NDA
İzmir, İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyanın en büyük turizm fuarlarından ...
Göç sorununda basının rolü tartışıldı
"Basın Mensupları için 'Göç ve Mülteci' Konularında Bilgi ve Farkındalık ...
 
İşte yeni Pasaportlar!
İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Emniyet Genel ...
Cam Filmine ‘Ağır Kusur’ Düzenlemesi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda ...
İzmirli Başkanlardan Kılıçdaroğlu ziyareti
İzmir’in Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları, dün Ankara’ya giderek ...
 
İspanya şokta! Katalonya bağımsızlığını ilan etti...
İspanya'da Katanların bağımsızlık için yaptığı referandumun ardından tansiyon ...
9 ayda 15 bin göçmen yakalandı
Denizden kaçak yollarla ülke dışına çıkmaya çalışanların sayısı Eylül ...
"Tarımda lider olayım derken saman ithal ettik"
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, Milli Tarım ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri