Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
10 Nisan 2018 Salı - 15:34

Emniyet Müdürü Alev, ''Vicdansızların karşısındayız''

Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yılı Çeşme'de törenle kutlandı. Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev, törende yaptığı konuşmada, "Vicdansızların karşısındayız" dedi.

Emniyet Müdürü Alev,  Vicdansızların karşısındayız

Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yılı nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı'nda resmi tören düzenlendi. Resmi törene, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Üsteğmen Önder Bulut, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Cemil Derici, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, Siyasi Parti temsilcileri, Çeşme Emniyet Teşkilatını Güçlendirme Derneği Başkanı Murat Erdoğan, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Kent Konseyi Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı Rasim Özgül, polis memurları, emekli polisler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Resmi tören, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Alev yaptı.

"Sizlerin huzur ve güvenliği için buradayız"

İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, protokolü ve törene katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında, Emniyet Teşkilatı'nın 173 yıl önce, 10 Nisan 1845 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "Türk polisi, dünya ülkelerindeki polis teşkilatları arasında, her zaman en üst seviyede yer almıştır. Türk polisimizin, faili meçhul olayları çözmedeki başarısı, atış kabiliyeti, cesareti, her zaman birinci olmasını sağlamıştır. Bu, ölçülmüş, değerlendirilmiş ve dünyaca bilinen bir gerçektir. Bunun bilinmesini isterim. Bilindiği üzere ülkemiz, büyük bir terör sürecinden geçiyor. Dış güçler, özellikle askerimizi, polisimizi, insanlarımızı zora sokan bazı dış güçler ve terör örgütleri, devamlı surette, bizlerin en zayıf olduğu anı bekliyorlar. Fakat biz kesinlikle, jandarmamızla, sahil güvenliğimizle, adliyemizle, savcılarımızla, hakimlerimizle, mülki amirlerimizle, 24 saat sizlerin güvenliğini sağlayan şerefli Türk polislerimizle, bunlara müsaade etmeyeceğiz. Özel harekat, asayiş, trafik polislerimizle, 24 saat sizlerin huzur ve güvenliği için buradayız" diye konuştu. 

"Şehitlerimiz ölmediler, bizi izliyorlar"

Askerlerin, polislerin ve vatandaşların terör olaylarında çok sayıda şehit verdiğini ifade eden Emniyet Müdürü Alev, "Ancak onlar ölmediler. Hepsi şu anda bizi izliyorlar. 1 Nisan 2003 yılında, Şanlı Urfa ilinde girdiğimiz bir çatışma sonucu kollarımda can veren şehit polis memuru Ali İnceoğlu'nu, yine Iğdır ilinde, Asayiş Şube Müdürü iken, Iğdır Aralık yoluna hain terör örgütünün döşemiş olduğu patlayıcı madde nedeniyle şehit olan biri Başkomiser 12 polis memuru arkadaşımızı, kesinlikle unutmuyorum ve unutmayacağız. O kardeşlerimiz, şu anda mutlaka bizi görüyorlardır. Şehitlerimizi kesinlikle unutmamamız gerekir. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz, hepsi bizlerin baş tacıdır. Devamlı onların yanındayız. Ama şehitlerimiz, şehit ailelerimizin yerleri tabi ki farklı olacaktır" şeklinde konuştu.

"Sıfır olay ile dört günlük festivali atlattık"

Çeşme halkının evlerinde rahat uyuması için 24 saat İlçe Emniyet müdürlüğü olarak görevde olduklarını vurgulayan Alev, "Sizler evlerinizde uyurken, mavi kırmızı tepe lambası yanan resmi ekiplerimiz ve sivil ekiplerimizle, sizlerin güvenliğini sağlıyoruz. Biliyorsunuz ki ilçemiz, dört günlük çok güzel bir festival atlattı. Belediye Başkanımızın, Belediye personelimizin, esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın destekleri ile, çok başarılı 9. Alaçatı Ot Festivali'ni yaşadık. Allah'a şükürler olsun ki, İzmir İl Emniyet Müdürlüğümüz'den takviye gelen polis arkadaşlarımız, yunus polisleri, narkotik polisleri, terör polisleri ve Çeşme'de görev yapan mesai arkadaşlarım sayesinde, sıfır olay ile dört günlük festivali atlattık. İlçemizde hiçbir vatandaşımızın arabası soyulmadı. Hiçbir vatandaşımızın cep telefonu çalınmadı. Herhangi bir yankesicilik, kapkaç, gasp, cinayet, kavga dövüş, trafik kazası dahi olmasına müsaade etmedik. Bana bildirildiği üzere, otobandan 43 bini aşkın araç Çeşme'ye giriş çıkış yaptı. Yaklaşık bir milyon insanımızın ziyaret ettiği Çeşmemiz'de, İzmir İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Taşkın'ın desteği ile, Kaymakamımızın, Belediyemizin ve özellikle memur arkadaşlarımızın canlarını dişlerine takarak saatlerce görev yapması ve aldıkları tedbirler sonucunda hiçbir asayiş ve terör olayı yaşamadık. Çeşmeliler'e söz veriyoruz ki, yaz döneminde de hiçbir olayın olmasına müsaade etmeyeceğiz. Herkes rahat olsun, huzur içinde yaşasın" diyerek sözlerini tamamladı. 

Konuşmanın ardından polis giysileri giymiş ilkokul öğrencisi Esay Alkaya, İstiklal Marşı'nı şiir olarak okudu. Kız öğrenci, törene katılanlardan yoğun alkış aldı. 

Resmi törenin sona ermesinin ardından, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı'nda bir kokteyl verdi. Kokteylde, özel olarak hazırlanan pasta, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev tarafından kesildi.

Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü törenleri, şehit polisler anısına Hacı Memiş Ağa Merkez Camisi'nde mevlüt okunması ve lokma dağıtılması ile tamamlandı. 

 
Milli Eğitim’den Emniyet’e ziyaret
 
Hem karada, hem de denizde yakalandılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Eğitim’den Emniyet’e ziyaret
Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle Çeşme ...
Alaçatı Ot Festivali'nde "Sıfır" güvenlik sorunu
Dört gün içinde bir milyon ziyaretçinin geldiği 9. Alaçatı Ot Festivali'nde, ...
Yargıdan RES Planlarına iptal!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nca (EPDK) 2010 yılında Çeşme'nin Sarnıç ...
 
Stant geliri sokak hayvanlarına
Alaçatı’da oturan hayvansever altı kadın, sokak hayvanlarına mama almak ...
Yüzleri güldüren festival
Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği 9. Alaçatı Ot Festivali, üçüncü gününde ...
Kuş uçurtmuyorlar
Bu yıl 9. Kez misafirlerini ağırlayan Alaçatı Ot Festivali için uygulanan ...
 
Alaçatı'da karnaval havası esti
Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 9. Alaçatı Ot Festivali'nde düzenlenen ...
Dalgıç, “Alaçatı Ot Festivali ile sezonu açtık”
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, markalaşarak, ciddi bir çekim ...
Alaçatı Ot Festivali’ne özel kokteyl
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Alaçatı Ot Festivali’nin açılış ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri