Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
6 Nisan 2018 Cuma - 16:28

Alaçatı'da karnaval havası esti

Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 9. Alaçatı Ot Festivali'nde düzenlenen kortej yürüyüşü, oldukça renkli görüntülere sahne olurken, festival karnaval havasına büründü.

Alaçatı da karnaval havası esti

Festivalin ikinci günü, Alaçatı sokakları hareketlenirken, saat 13.00'de başlayan festival yürüyüşüyle coşku zirve yaptı. Rengarenk giysileri ile genç kızlar, kadınlar ve yöresel giysili genç erkekler, özel giysili Salı Bisikletlileri, ot temasının öne çıkarıldığı kortej yürüyüşünde yerlerini aldılar. 

Festivali karnaval havasına dönüştüren kortej yürüyüşüne, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç eşi Semra Dalgıç ile, Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev de eşi Filiz Alev ile birlikte katıldılar. Kortej yürüyüşüne Yunanistan Başkonsolosu  Argyro Papoulia, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan ve çok sayıda vatandaş katılarak, Çamdibi Bandosu eşliğinde yürüdüler.

Yüz metrekarelik bayrak ve kortejin başındaki Atatürk portresi anlam kattı

Kortej yürüyüşü sırasında birçok festival ziyaretçisi de yolun iki tarafına sıralanarak, cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile kortej yürüyüşünü görüntülemek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Eski Alaçatı Belediyesi'nin karşısında bir vince bağlanarak asılan yüz metrekarelik Türk Bayrağı ile festival kortejinin başındaki Atatürk portresi ise festivale ve korteje ayrı bir anlam kattı. 

Dalgıç, komşu ile stantları dolaştı

Bir saatten fazla süren kortej yürüyüşünün sona ermesinin ardından Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve eşi Semra Dalgıç, Yunanistan Başkonsolosu  Argyro Papoulia ile birlikte Alaçatı sokaklarında kurulan stantları gezdiler. Belediye Başkanı Dalgıç, Başkonsolos Papoulia'ya, Alaçatı'nın dağlarında ve ovalarında yetişen otlar, otlar ile yapılan lezzetler ve Çeşme limonunun özellikleri hakkında bilgi verdi. 

"Harika bir kortej oldu"

Kortej yürüyüşündeki coşku ile ilgili bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Dokuzuncusunu başlattığımız Ot Festivali'nin bugün kortej yürüyüşü ile ikinci gününe girdik. Bize göre harika bir kortej oldu. Korteje katılan herkes, karnaval havası gibi olması için hazırlıklarını yapmışlardı. Otlarla, oyunlarla, müzikle beraber yürüdük. İnanıyorum ki, çok güzel bir festivalin başlangıcı olmuş oldu" diye konuştu. 

"Atmosfer oldukça güzel"

Yunanistan İzmir Başkonsolosu  Argyro Papoulia da festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Alaçatı, bölgenin en güzel yerlerinden birisi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın düzenlemiş olduğu gastronomi ve ot festivali oldukça muhteşem. Festivalin gerçekleşmesini sağlayan başkan ve bütün ekibine çok teşekkür ediyorum. Kendisi, yılda bir defa organize ettiklerini söylemişti. Ne kadar başarılı bir festival yaptıklarını görüyorum. Atmosfer oldukça güzel. Burada bulunduğum için şahsen çok mutluyum. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a daveti için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

"Esnafımız da insanlarımız da mutlu"

Alaçatı Ot Festivali kortejine geçen yıl da katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da yaptığı açıklamada, Alaçatı Ot Festivali'ne bu yıl da büyük bir istekle katıldığını vurgulayarak, "Esnaf teşkilatının başkanı olarak Ot Festivali'nde bulunmaktan son derece memnuniyet duyuyorum. Sevgili Belediye Başkanım Muhittin Dalgıç'a esnafım adına minnetimi, şükranlarımı iletiyorum. Çünkü festival, üç gün süresi boyunca, esnafın bir yıl boyunca beklediği ve çok büyük ticari alışveriş yaptığı, ekonomik açıdan güçlendiği, hem tanıtım amacıyla, hem de ekonomik boyutuyla baktığınız zaman,  sadece Alaçatı'da değil, Çeşme'deki  1800'e yakın esnafımızı birebir yakından ilgilendirdiği bir festival. Festival için gelen insanların büyük bölümü, Çeşme'de, Ildır'da, Çiftlik'te, Dalyan'da da para harcamaktadır. Biz de esnaf boyutuyla baktığımız zaman, hem kentimizin tanıtımı açısından, hem insanların mutluluğu açısından bizler de mutlu oluyoruz. İnsanlarımızın, tezgahına ne koyarsa sattığı, akşam evine keyifle gittiği, insanlarımızın mutlu olduğu bir festival. Ben, bu festivale emeği geçenlere, başta Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç olmak üzere, Kaymakamımıza, burada bulunan esnaf teşkilatımızın başkanlarına teşekkür ediyorum. diye konuştu. 

Alaçatı Ot Festivali, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın vereceği festival yemeği ile devam edecek. 

Festivale, yarın sabahtan itibaren yüzlerce tur otobüsüyle, binlerce vatandaşın gelmesi bekleniyor. 

 
Dalgıç, “Alaçatı Ot Festivali ile sezonu açtık”
 
Kuş uçurtmuyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalgıç, “Alaçatı Ot Festivali ile sezonu açtık”
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, markalaşarak, ciddi bir çekim ...
Alaçatı Ot Festivali’ne özel kokteyl
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Alaçatı Ot Festivali’nin açılış ...
ADD Çeşme Şubesi Alaçatı Ot Festivali’nde
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde ...
 
Duyarsızlık isyan ettirdi
Hemen yanında çöp konteyneri olmasına rağmen geri dönüşüm kutusuna çöp ...
Çeşme’de nefes kesen operasyon
Çeşme’den Yunanistan’ın Sakız adasına kaçmak için 3 araçla Çeşme’ye gelen ...
Emniyet Müdürü Alev, baba acısı yaşadı
Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev, 71 yaşındaki babası Orhan Alev'i prostat ...
 
Huzurlu festival için emniyet tedbirleri tamam
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Alaçatı Ot Festivali ...
Devam eden ve yapılacak olan projeleri anlattı
Nisan ayı Meclis toplantısında, 2017 yılı faaliyet raporu görüşülerek ...
Cezaevi firarisi Çeşme polisinden kaçamadı
Cezaevi firarisi Ö.A. (36), kaçmak isterken Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri