Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
4 Nisan 2018 Çarşamba - 12:22

Devam eden ve yapılacak olan projeleri anlattı

Nisan ayı Meclis toplantısında, 2017 yılı faaliyet raporu görüşülerek kabul edilirken, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Devam eden ve yapılacak olan projeleri anlattı

Nisan ayı Belediye Meclisi toplantısı, 2 Nisan tarihinde, Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Meclisi toplantısında, yeni dönemde görev yapacak Encümen Üyeleri ve Komisyon Üyeleri'nin seçimi gerçekleştirildi. Meclis toplantısında, 2017 yılı faaliyet raporu bütün Meclis üyelerine dağıtılırken, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da faaliyet raporu hakkında geniş bir açıklama yaptı.

Devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Dalyan Mahallemizde sahil düzenlemesi yapıyoruz. Sahil düzenlemesinde seçtiğimiz travertenin rengi, Dalyan'daki taşın rengi. Bir aksilik olmazsa Nisan ayı sonuna kadar bitirmeye çalışıyoruz. Şu anda ihale aşamasında olduğumuz, Ayaserandi'de, Ontur otele kadar giden bir düzenleme çalışmamız var. Onlarca milyon tutacak bir yatırım. O düzenlemeyi de çok önemsiyoruz. Bu düzenleme bitince, Çeşme sahil bandı büyümüş olacak. Yine belediye yönetimi olarak önemsediğimiz meydan projemiz var. Hamamı, Kervansaray'ı, kaleyi ortaya çıkarmak ve önlerini açmak istiyoruz. Turizm ofisini de bulunduğu yerden kaldıracağız. Emniyet Müdürlüğü ile ilgili olarak da Belediye Meclisimizin aldığı bir karar var. İzinleri tamamlamaya çalışıyoruz. Tamamlandığı zaman yeni Emniyet Müdürlüğü binasını yaparak orasını da yıkacağız. Meydanda bulunan bir binanın kamulaştırma işlemi devam ediyor. Hamamın önünden başlayıp, Tekke Plajı'na kadar bir düzenleme gerçekleştirilecek. Ancak bu düzenlemeye bu dönemde başlamamız mümkün değil. Büyükşehir Belediyemizin aldığı bir karar var. Çeşme'nin bütün su alt yapısı ve kanalizasyonu tamamen yenilenecek. UKAME, beş yıl içinde bir kazı varsa, düzenleme çalışmalarına izin vermiyor. Ama en azından merkez içindeki düzenlemeyi öne almaya çalışıyoruz" diye anlattı. 

"Çiftlik'teki etkinliğimizi 6-9 Eylül'de yapmayı planlıyoruz"

Etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Dalgıç, "İlk Meclis toplantımızda da belirttiğim gibi, eşitlik ilkesinden ayrılmadığıma inanıyorum. İddia ediyorum ki, hiçbir vatandaşım, uygulamalarımda ayrımcılık yaptığımı söyleyemez. Kapımı hep açık tutmaya ve her gelen vatandaşla görüşmeye çalıştım. 9 Durak 9 Deneyim projemizle, her bölgemizde bir etkinlik yaptık. Etkinliklerde sadece vatandaşlarımızın eğlenmesi, günün geçirmesi anlamında değil, tanıtıma önem verilmesi, ekonomik olarak aile bütçelerine bir değer katılmasına özen gösterdik. Bu etkinliklerden bir tanesi Alaçatı Ot Festivali'dir. Bu festival, turizm sezonunu Nisan ayının ilk haftasından başlatan, ve sadece Çeşme'ye değil yarımadaya ekonomik girdi sağlayan bir yapıya geldi. Kuşadası'na kadar olan bölgede birçok otel, Alaçatı Ot Festivali nedeniyle paket programlar yapmaya başladı. Bu da bizler için mutluluk verici bir olay. 9 Durak 9 Deneyim projemizle ilgili olarak sadece Çiftlik mahallemizde düzenleyeceğimiz etkinlik kaldı. Nisan ayı sonu diye planlamıştık. Ama gündemin çok yoğun olması nedeniyle, ertelemek zorunda kaldık. Eğer bir değişiklik olmazsa 6-9 Eylül tarihlerinde yapmayı planlıyoruz. Bu etkinlikte de, bölgemizin en önemli endemik bitkilerinden olan sakız ağacını öne çıkarmayı ve gastronomi, kültürü birleştirmeyi planlıyoruz" diye açıkladı.

"İzmir ve İstanbul'da Çeşme standı birinci oldu"

Çeşme'nin tanıtımı için turizm fuarlarına katıldıklarını belirten Dalgıç, "Hem İzmir'deki Turizm Travel'da, hem de İstanbul'daki EMITT Turizm Fuarı'nda, Çeşme standımız birinci seçildi. Oradaki fuarlara, denizdeki kumumuzu da getirdik. Bir tek güneşimizi getiremedik. Standımız, yaratıcılık anlamında çok sükse yaptı. Standımızı özellikle görmek için gelen çok oldu. ÇEŞTOB, yurt dışında açılan birçok turizm fuarına gidiyor. Ama belediye anlamında bizim için önemli olan İzmir ve İstanbul'daki turizm fuarlarıdır. Bu fuarlara birçok yabancı ülke de geliyor. Geçtiğimiz yaz da, Almanya'dan, İspanya'dan, Güney Amerika'dan da ciddi turizm acenteleri geldi. Bölgemizi gezdirdik. Bunlar,tanıtım için ciddi etkinliklerdir" diye ifade etti. 

"Eğitime önemli katkı sağlıyoruz"

Eğitim alanındaki katkılarını da anlatan Başkan Dalgıç, "Yol, kanalizasyonu her zaman yapabilirsiniz. Ama kaçırılan bir nesil, geri gelmez. Okullarımızın hiçbir eksiğinin kalmaması için çalıştık. 1400 civarında çocuğumuzu okullarına taşıyoruz. Engelli çocuklarımız, tek tek evlerinden alınarak okullarına götürülüyor. Okullardaki bütün etkinliklere belediyemiz ciddi katkı veriyor. Satrançta da birçok çocuğumuz başarı gösterdi. Milli takıma girmeye hak kazanan çocuklarımız var. Üniversiteyi kazanan her öğrencimize, bir sefere mahsus olmak üzere parasal yardımda bulunuyoruz. Burada da kesinlikle eşitlik ilkesiyle, her başvuru değerlendirilip, hesaplarına paralar aktarılıyor. Geçtiğimiz yıl üniversiteyi kazanan 225 öğrencimize  375 bin lira civarında katkı sağladık" dedi. 

"Çalışanlarımıza en iyi ücreti vermeye çalıştık"

Çeşme Belediyesi'nin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Dalgıç, "Bütün çalışma arkadaşlarımızın her zaman yanlarında olmaya çalıştık. Aldıkları ücretler, yeter mi yetmez mi, hepsi tartışılır. Denetim raporlarında görülebileceği gibi, cari dengemizi bozmayacak şekilde, en iyi ücreti, bütün çalışma arkadaşlarımıza vermeye çalıştık. Sosyal yardımlar konusunda da, ihtiyacı olan bütün herkesin elinden tutmaya çalıştık. Sadece bayramlarda değil, ihtiyacı olduğu her seferinde yanlarında olmaya çalıştık. İnşallah hiç yardım yapmaya gerek kalmadığı günleri burada konuşuruz" diye ifade etti. 

"Kadınların ekonomik girdi sağlamasını çok önemsiyorum"

Çeşme Kent Konseyi'nin ciddi çalışmalar yaptığını da anlatan Dalgıç, "Çeşme Kent Konseyi, 5393 sayılı yasayla kurulan bir yapıdır. Çeşme Kent Konseyi'ndeki bütün meclisler, ciddi işlere imza atıyorlar. Kadın Meclisi, bini aşkın kadınımızı mamografi taraması için İzmir'e götürdü. Mamografi sonuç raporları bütün kontrole gidenlere tek tek veriliyor. Sevinerek söyleyeyim; herhalde 10-15 kadın, bu kontroller sayesinde, erken teşhis konularak tedavileri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Çeşmeli girişimci kadınların kurduğu ÇEŞKA'ya da belediye olarak destek verdik. Kurulduklarından  bu yana çok ciddi bir konuma geldiler. Önemli olan kadınların ekonomik girdilerinin arttırılması, aile ekonomisine katkı sağlamalarıdır. Bu gerçekleştiği zaman, sosyal barış da sağlanmış olur. Bölgenin ekonomik girdisi arttığı sürece, doğal olarak bölge insanımızın gelir seviyesi yükselecektir. Ama her şeyden önemlisi, sosyal barış, birbirimize sevgiyle bakabilmemiz, sokakta el ele olabilmemiz, ülkemiz, bayrağımız için faydalı şeyler yapabilmemiz. Gerçekten bir iç huzur gerekiyor. Bu da ekonomiden geçiyor. Bu nedenle kadınların ekonomik girdi sağlamasını çok önemsiyorum" şeklinde konuştu. 

"Ilıca Plajı'nda düzen ve intizamı sağlayacağız"

Plajların yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini defalarca ifade ettiğini hatırlatan Dalgıç, "Milli Emlak Müdürlüğümüzle, Ilıca Plajı ile ilgili bir anlaşma yaptık. Orada şezlong ve gölgeliklerden ücret almayacağız. Plajda düzen ve intizamı kontrol edeceğiz. Tuvalet, soyunma kabini ve duşları yapacağız. Bu sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama önümüzdeki yıl, tuvalet, soyunma kabinleri, kafe ve restoranları, plajın yanından geçen yolun altına alacağız. Vatandaşlarımız Ilıca Plajı'nda, huzur içinde denize girebilecek. Tabi plaja karpuz da sokmayacak, mangal da yakmayacak. Plaj, belli kurallar içinde kullanılabilecek" şeklinde konuştu. 

"30 taşeron işçisi işten çıkarıldı"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 2 Nisan itibariyle taşeron işçilerin kadroya alındığını ifade ederek, "Ama üzülerek de belirteyim; 15 taşeron işçisinin işine son verdik. Ocak ayı içerisinde de 15 işçinin işine son vermiştik. Bunlardan iki tanesi, emeklilikleri geldiği için, 13 tanesi de çeşitli suçlardan ceza aldıkları için işten çıkarıldı. Cumartesi günü, KHK'ya ek olarak bir genelge çıkarıldı. Bu genelgeyle, terör örgütüne üye olanlar, çocuk istismarı ve cinsel suçlar hariç, diğer suçlardan ceza almış olanlar affa uğradı. Ama belediyelerdeki işçiler bu affa dahil edilmedi. Bence bir eksikliktir. Sendikalar da bakanlıkla görüşmelerini sürdürüyorlar. Bugün itibariyle 243 işçimizi, belediyemizin şirketi olan ÇEŞTUR'a devretmiş bulunuyoruz. İşlemleri orada yürüyecek" diye konuştu. 

Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, faaliyet raporu hakkındaki açıklamalarının ardından, yasa gereği Meclis Başkanlığı koltuğunu Meclis üyesi Aybars Yıldırım'a bırakarak, Meclis sıralarına oturdu. Aybars Yıldırım'ın yönetiminde yapılan oylamada, Çeşme Belediyesi 2017 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. 

Seçimler yapıldı

Meclis toplantısında gerçekleştirilen seçimler sonucunda; Şerif Gün ve Banu Ayhan Encümen üyeliğine, Celil Altan, Banu Ayhan, Güneş Barbaros, Yüksel Kızılateş ve Namık Kemal Aydoğdu Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine, Aybars Yıldırım, Asuman Sağıroğlu, Abdullah Aküzüm, Celil Altan ve Levent Baykal İmar Komisyonu üyeliğine, Nurcan Albayrak, Güneş Barbaros, Banu Ayhan ve Veli Yüce Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu üyeliğine, Nurcan Albayrak, Veli Yüce, Aybars Yıldırım, Güneş Barbaros ve Emin Yüce Ulaşım Komisyonu üyeliğine, Yüksel Kızılateş, Abdullah Aküzüm, Celil Altan, Nurcan Albayrak ve Yüksel Topal Turizm Tanıtım ve Festival Komisyonu üyeliğine getirildiler. 

 

 
Cezaevi firarisi Çeşme polisinden kaçamadı
 
Ünlü Acil Servis doktorundan "Madde bağımlılığı" uyarıları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cezaevi firarisi Çeşme polisinden kaçamadı
Cezaevi firarisi Ö.A. (36), kaçmak isterken Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş ...
Motor tutkunları evlerine kavuştu
Motor tutkunlarının bir araya gelerek kurdukları Çeşme Motosiklet Kulübü, ...
Dikkat! Yarın başlıyor
Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ...
 
Engelliler için iş engelleri yıkılacak
Çeşme Belediyesi, Çeşme Kent Konseyi, İŞKUR Konak Şube Müdürlüğü ile çeşitli ...
"Madde bağımlılığı" sorununa dikkat çekilecek
CHP Çeşme İlçe Başkanlığı, "Madde bağımlılığı" sorununa dikkat çekmek ...
9. Alaçatı Ot Festivali'nin teması: "Kuşkonmaz - Sarmaşık"
Türkiye'nin en önemli festivalleri arasında yerini alan ve bu sene dokuzuncusu ...
 
TOKİ'de 1500 fidan toprakla buluşacak
Reisdere TOKİ'de bulunan Atatürk Anadolu Lisesi, TOKİ arazisine 1500 fidan ...
İsveç'e staja gidiyorlar
Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören ...
Küçük çocuklara uyuşturucu satan 3 şahıs tutuklandı
Çeşme NARKO ve KOM Grup Amirliği ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri