Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
22 Şubat 2018 Perşembe - 11:46

Ege’nin başkanları turizmde “koruma” istedi

Ege’nin turistik kentlerinin belediye başkanları, “Sürdürülebilir Turizm” için masaya oturdu.

Ege’nin başkanları turizmde “koruma” istedi

Bu yıl turizmde yaraların sarılmaya başlandığına dikkat çeken başkanlar, sürdürülebilir turizminin yolunun “korumadan” geçtiğini söyledi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç “Korumanın yolu da planlamadan geçer. Rüzgar santralleri yerleşim alanlarına kadar girdi. Temiz enerji baltalar hale geldi. İşte bu gibi nedenler için sürdürülebilir turizme yönelik master plan şart” dedi.



GL Platform tarafından Efes Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ege Bölgesi 2. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nın ilk gününe Egeli belediye başkanları damga vurdu. Turistik Kentler için Sürdürülebilir Turizm konulu konferansa katılan belediye başkanları, turizmde hem planlama istedi hem de yerel ve merkezi yönetimlerin birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı da olan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetimindeki toplantıda konuşan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, sektörün küresel olarak 6.5 Trilyon Dolarlık dev bir yapı haline ulaştığını ve 260 milyon kişiyi istihdam ettiğini söyledi. Böylesine büyük ölçekli bir sektörün Türkiye ayağını “sürdürülebilir” kılmak için herkese görev düştüğüne dikkat çeken Bakıcı, “Birlikte hareket etmeliyiz. Ege'de çeşitli yönetimler var, bunların hepsinin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Belediye, valililik, kaymakamlık gibi kurumların aynı yönde bakış açıları oluşturması sürdürülebilir bir turizm ile kalkınmaya önemli bir etki yapacaktır” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da sürdürülebilir turizmin yolunun “korumaktan” geçtiğini ifade ederek “Korumanın da yolu planlamadan geçer. Örneğin rüzgar enerjisi, temiz enerjidir. Ancak bazı bölgelerde sıkıntılar getiriyor. Yerleşim alanların içine kadar gelen rüzgar santrali, yani bizim anladığımızla temiz enerji, baltalar hale geldi. İşte bunun için önce planlamalar şart” dedi. Benzer konunun balık çiftlikleri için de geçerli olduğunu ifade eden Dalgıç, “Karşı değilim, mutlaka balık çiftlikleri de olmalı. Enerjiye de karşı değilim. Ancak burada koruma mantığını ön plana çıkarmalıyız. Bunların hepsini planın içine dahil etmeliyiz. Ne nerede olmalı buna karar verebilmek için bir master plan yapılmalı. Nerede turizm, nerede tarım, nerede hayvancılık, nerede petrokimya olacak, Sürdürülebilir planlama üzerinde mutlaka durmamız gerekiyor” dedi.



TAHRİP EDEREK TURİZM OLMAZ
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da turizmin yerel kalkınmanın önemli bir aracı olduğuna dikkat çekti. Sürdürülebilir turizm politikalarını belirlemek için kritik bir dönemece girildiğini söyleyen Kayalı, “Kuşadası Belediyesi olarak sahip olduğumuz değerleri tahrip ederek kısa vadede kazanç elde etmek yerine bunları koruyarak uzun vadede kalıcı olunmasını benimsedik” dedi. Kuşadası'nın endemik türlere sahip doğaya sahip olduğunu bunun için milli parkın sınırlarının genişletilmesi için çalıştıklarını söyleyen Kayalı, “Biz sürdürülebilir turizm için eşsiz doğamızı, plajlarımızı, denizimizi korumayı görev biliyoruz. İlçemizdeki anıt ağaçlarımızı, özgün yapı ve atmosferini korumak için bu binaları restore ettik. Turizmi 12 aya yayarken bu zenginlikleri koruyup insanlığın kullanımına sunabilmek için turizmi bir araç olarak görüyoruz” dedi.



KİMSE KARA KAŞINIZA GELMEZ
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise zeytin ağaçları, Kaz Dağları, dünyanın hiçbir yerinde olmayan oksijeniyle “Yeşil ve Mavinin” birleştiği “ender” bir ilçe olduklarını söyledi. Bu kadar değerin bir arada olmasının yanında bu değerlerin korunmasının da günümüzde oldukça zor olduğunu belirten Saka, “Şunu biliyoruz. Kimse bizim kara kaşımıza, dört duvarla çevrili otel odalarımıza gelmiyor. İnsanlar Edremit'in coğrafyasına, oksijenin yüksekliğine, nem oranın sıfıra yakın mükemmel havasına geliyor. Kışın 145 bin olan nüfus yazın 1.3 milyona çıkarken biz, bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için çok yoğun çalışıyoruz. Önemli adımlar da attık. Ancak bu tür değerleri korumak için gerçekleştirilen çalışmaların bütünsel bir plan dahilinde yürütülmesi büyük önem taşıyor” diye konuştu.



TURİZM DETOKSU
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Ünsever ise Ege'nin turizm detoksuna ihtiyacı olduğunu söyledi. Turizmin; paranın el değiştirmesine yönelik bir endüstri, turizmcilerin ise işletmeci olduğunu ifade eden Ünsever, “İşletmeciler de hukukta kar amacıyla ticaret yapan kişiler olarak tanımlanır. Bu durumda kar uğruna nelerden vazgeçeceğimizin konusu önem taşıyor. Turizm detoksunu siyasetçi olmadığım için gündeme getirebiliyorum. Büyüme varsa detoks da olabilir. Yıkabilecek misiniz? Bunu Mayorka yaptı. 5 yılda yaptı. Yıktı geçti. Daha az yatakla gelirini bir buçuk kat artırdı” dedi.

 
Köstem Zeytinyağı Müzesi, uluslararası müzeler listesinde
 
Folkart 'Academy'de Bale ve Dans
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege’nin başkanları turizmde “koruma” istedi
Bu yıl turizmde yaraların sarılmaya başlandığına dikkat çeken başkanlar, ...
5 Bin aşçı lezzet şovu yapacak
Kuşadası, 5 bin aşçının katılacağı lezzet şovuna ve aynı zamanda da sürdürülebilir ...
İzmir Milano Turizm Fuarı'nda
İzmir, İtalya’nın Milano kentinde gerçekleşen dünyanın en önemli uluslararası ...
 
This Imsider dergisi açıkladı: Alaçatı…
Dünyaca ünlü This Insider Dergisi Alaçatı için ‘Türkiye’nin en sakin gizli ...
Japonlara İzmir daveti
Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akido Miyajima, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Japon Heyeti'ni ağırlayan Avrasya Lokantası'na teşekkür
İzmir Ticaret Odası, Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) heyetini, ...
 
Japon Turistler ‘Zeytin Rotası ile Çeşme’ye gelecekler
İzmir Ticaret Odası, İzmir’e daha fazla Japon turist gelmesini sağlamak ...
Bir araya geliyorlar
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sakız (Chios) Adası Kiralık Odalar ...
"Çeşme turizminin olmazsa olmazı termal"
Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir, gelen misafirlerinin tümünün termal ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri