Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
29 Mart 2018 Perşembe - 20:04

Dalyan, sahiliyle de adından söz ettirecek

Çeşme'nin balık restoranlarıyla ünlü Dalyan Mahallesi'nin sahilini yenileme çalışmaları devam ederken, sahilin görünümü her geçen gün güzelleşiyor.

Dalyan, sahiliyle de adından söz ettirecek

Çeşme Belediyesi tarafından başlatılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, sahilin alt yapısının da yenilendiğini belirterek, zemine döşenen traverten taşların özel olarak Sivas'tan getirildiğini söyledi. Traverten taşların renginin, Dalyan Mahallesi'ndeki taşların rengiyle uyumlu olduğunu da ifade eden Başkan Dalgıç, çalışmaların tamamlanmasıyla Dalyan sahilinin bambaşka bir görünüme kavuşacağını açıkladı. Belediye Başkanı Dalgıç, Dalyan Aşk Festivali'nin esin kaynağı olan Nezir'in ünlü kulesinin de sahile yapılacağını sözlerine ekledi. 

Dalyan sahilindeki incelemeleri sırasında Dalyan Mahallesi Muhtarı Faruk Tonga ve Dalyan Mahallesi sakinleri ile de görüşen Başkan Dalgıç, sahil düzenlemesi hakkındaki görüşlerini aldı. Mahalle Muhtarı Tonga ve mahalle sakinleri, Başkan Dalgıç'a memnuniyetlerini ifade ettiler. 

"Zemin 50 yıl dayanabilecek"

Öte yandan, sahil düzenlemesinin yüklenicisi İnşaat Muhendisi Murat Çeliktan, zemine döşenen traverten taşlar ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Sahil düzenlemesi çalışmalarının Yelken Kafe'den başlayarak Dalyan Koyu'nun girişine kadar devam ettiğini belirterek, "12 bin metrekarelik bir sahil yenilemesi çalışması yapıyoruz. Sivas'tan özel olarak her gün bir TIR'la gelen sarı traverten döşüyoruz. Döşenen travertenler, Türkiye'de sadece üç taş ocağından çıkarılabiliyor. Altı santim kalınlığındaki travertenlerin özelliği, yağmur, deniz suyu ve çeşitli dış etkenlere karşı oldukça dayanıklı olması. Sarı traverten taşların arasına desen amaçlı siyah mermer döşüyoruz. Düzenleme tamamlandığında 50 yıl dayanabilecek sağlam bir zemin oluşturuyoruz" diye konuştu. 

"15 Mayıs'a kadar bitireceğiz"

İhaleyi aldıklarında alt yapı çalışmasının şartnamede olmadığını belirten Çeliktan, "Belediye ile yapılan görüşmeler sonucunda, yangın, kamera sistemi, su, elektrik, telefon hatları, kanalizasyon çalışmaları da düzenlemeye dahil edildi. Sahil düzenlemesinde, bazı bölgelerde 10 santim kadar zemin yükselmesi oldu. Sadece rıhtımda zemini iyileştirebilmemiz için 15-20 santimlik bir zemin yükselmesi yaptık. Çalışmamızın başlangıcında, mevcut parkeler söküldü. Zemine, hasır çeliklerle sağlam bir beton atıldı. Bu betonun üzerine de 6 santim kalınlığındaki traverten taşlar döşendi. Sahil düzenlemesi sırasında sahil bağlantı yollarını da yapacağız. Şartnameye göre, 15 Mayıs tarihine kadar düzenlemeyi bitirmemiz gerekiyor. Ama çalışmamızı daha önceki bir tarihte bitirmeye çalışacağız. Sözleşmemize alt yapı eklenmesine karşın ek süre istemedik" şeklinde konuştu. 

"Travertenleri deniz suyu ile yıkamayın"

Traverten taş döşemesinin arasına derz de yapılacağını vurgulayan İnşaat Mühendisi Çeliktan, "Travertenlerin oynamaması ve deniz sularının travertenlerin altına geçmemesi için derz yapılacak. Deniz suları, asitik bir taş olan travertenlere zarar vermez. Ancak, zemine atılan beton, deniz sularından etkilenir. Travertenler, yeraltındaki mağmatik suların yeryüzüne çıkarak, belli bir sürede katılaşmasıyla oluşuyor. Deniz suyunun çok fazla zarar vermemesi nedeniyle bu traverten taşlar seçildi. Travertenler, deniz suları gibi asitik olduğu için birbirlerine zarar vermiyorlar. Ama traverten taşları altındaki beton aynı dayanıklılıkta değil. Zaman içinde deniz suyundan etkilenerek aşınır. Bu nedenle, sahildeki esnaftan ricamız, deniz suyuyla sahili yıkamasınlar. Travertenlerin arasından alttaki betona sızacak olan deniz suyu, betonu aşındırarak travertenlerin yerinden oynamasına neden olabilir" diyerek uyarıda bulundu. ?

 
Dalgıç’tan Otların Büyülü Dünyası’na Davet
 
Mangal partisi ile moral tazelediler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalgıç’tan Otların Büyülü Dünyası’na Davet
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bu yıl 9. Kez düzenlenecek olan ...
İnsan tacirleri Çeşme KOM'dan kaçamadı
Dokuz göçmeni yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız adasına kaçırmak ...
Çeşme'den Kars'taki Anasınıfı öğrencilerine yardım eli
16 Eylül İlkokulu 1-A sınıfı öğrencileri, kardeş okul kampanyası düzenleyerek ...
 
Hırsızlar suçüstü yakalandı
Ilıca Mahallesi'nde üç villayı soyan iki hırsızlık zanlısı, polis ekiplerinin ...
Alaçatı Ot Festivali Stantları belli oldu!
Bu yıl 9. kez düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali'nde stant sahipleri ...
ADD yeni yönetiminden hızlı başlangıç
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi'nin 11 Mart tarihinde gerçekleştirdiği ...
 
Çeşme’de Yeni Bir Lezzet Vitrini: NAANEM
Çeşme’de Halk Bankası arkasında bulunan Naanem, Kahvaltı, Çibörek ve Mantı ...
Uyuşturucular sütyenden çıktı
K.O.M Çeşme Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, şüpheli ...
Alaçatı Havalimanı 24 ayda tamamlanacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yap, işlet, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri