Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
12 Haziran 2017 Pazartesi - 12:19

Dalgıç, "Çeşme bayrama hazır"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Çeşme Belediyesi olarak, bayram tatiline de sezona da hazırız" dedi.

Dalgıç,  Çeşme bayrama hazır

Bayram tatilinin ve yaz sezonu yoğunluğunun yaklaşması üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Dalgıç, Çeşme'nin dolu bir sezon geçireceğine inandığını vurgulayarak, "Ülkemizde, uzun süredir turizmde sıkıntılar var. Ama her zaman söylüyoruz; Çeşme ayrı bir destinasyon. Çeşme turizminin iyi bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Yaz sezonu artık başladı. Yaklaşan bayram tatili de var. Ramazan ayı dolayısıyla doğal olarak boşluklarımız var. Çeşme Belediyesi olarak, bayram tatiline de sezona da hazırız" diye konuştu.

"Festivallerle ve etkinliklerle sezonu uzatma gayreti içindeyiz"

Çeşme Belediyesi'nin bütün ekipleriyle ve her yönüyle yaz sezonuna hazır olduğunu vurgulayan Dalgıç, "Çeşme'nin bütün bölgelerinde yapılan, temizlik, yol çalışması, park, refüj düzenlemeleriyle sezona hazırlandık. İşletmeler de hazır. Çeşme'deki işletmelerin yüzde 99'u açıldı. Bayramı bekleyen veya yeni açılacak birkaç işletme var. Yaz sezonunu dolu dolu geçireceğimize inanıyorum. Etkinliklerimiz de devam ediyor. Bugün 5. Uluslararası Çeşme Open Satranç Yarışmamız başlıyor. Çok sayıda konuğumuzu ağırlıyoruz. Ardından 1-2 Temmuz'da Ilıca mahallemizde 'Ata'ya Saygı' etkinliğimiz olacak. Yaz sezonunu dolu dolu geçirdikten sonra, Ekim ayı birlikte diğer festivallerimiz başlamış olacak. O festivallerin de Çeşme'ye katkı sağlayacağına inanıyorum. Yeni planladığımız Triatlon yarışmamız, 6-7 Ekim gibi gerçekleştirilecek. Programlarını yapıyoruz. 4-5 Kasım tarihlerinde Velotürk Gran Fondo Bisiklet Yarışları'nın ikincisini gerçekleştireceğiz. Kayıtları başladı. Şimdiden yoğun talep var. Bu etkinlikler ve sonbaharda yapacağımız festivaller, sezonu uzatmayı amaçlıyor" şeklinde konuştu. 

"Çöp konteynerlerini boşken de çekin"

Son günlerde bir twiter mesajı ile gündeme gelen çöp sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada da, "Bir vatandaşımız dolu bir çöp konteynerinin fotoğrafını çekip paylaşmış. Fotoğraf çekmelerine saygı duyarım. Ülkemizde özgürce yaşıyorsak, herkes bir yerlerin fotoğrafını çeker. Her çöp konteynerini dolu fotoğraflamak mümkündür. Çeşme Belediyesi sınırları içerisinde olan bütün çöp konteynerleri herhalde çöp dolacak. Belirli saatler aralığında çöpler toplanıyor. Ama maalesef haber de olabiliyor. Biz özgürlüğe inanıyorsak, fotoğraf çekmek de bir özgürlüktür, elbette çekebilirler. Ama ricam, boşaldıktan sonra da aynı çöp konteynerlerinin fotoğraflarını çekmeleri" diye konuştu.

"Günde 200-300 ton evsel atık topluyoruz"

Belediye hizmetlerinin sürekli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Dalgıç, "Her gün çöp toplanacak. Her gün sokaklar süpürülecek. Her gün otlar kesilecek. Her gün bir kavşakta ya da refüjde çiçeklendirme, ağaçlandırma yapılacak. Bütün bunlar rutin hizmetler. Bu rutin hizmetler bitmez. Çeşme'nin geniş yüzölçümü içerisinde bahçe atıkları ciddi şekilde sorun oluyor. Buradan vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; lütfen her yere bahçe atıklarınızı atmayın. Günde 60-70 kamyon bahçe atığını zaten topluyoruz. Her gün 200 ile 300 ton arası evsel atık topluyoruz. Bayrama yaklaştığımız şu günlerde yoğunluk giderek artıyor. Ama belediyemiz melekesini üzerinde taşıyor. Yıllardır bu sorunun üstesinden geliyoruz. Bu kadar geniş bir yüzölçümünde ufak tefek şikayetler mutlaka olacak. Bir bölgeden çöpler sabah 08.00'de alınıyorsa, tam ters bir bölgedeki çöpler saat 15.00'de alınabiliyor. Bazı bölgelerde sabaha karşı 04.00 civarında alınabiliyor. Bundan daha doğal bir şey yok. Bütün yüzölçümü içerisinde, aynı saatte çöpü kaldırmanız mümkün değil" diye belirtti. 

"Bakanlık plajlarda sadece 6 metrekarelik büfeyi kiraya vermiyor"

Çeşme'deki plajların belediyeye devredilmesi için yüzlerce yazı yazdıklarını ve henüz sonuçlanmadığını hatırlatan Başkan Dalgıç, "Şu anda biz, dört temizlik aracımızla, haftada en az bir defa bütün plajları temizliyoruz. Kum eleme araçlarımız, 20-25 santim derinliğe kadar inerek kumları eliyor ve düzeltiyor. Ama birçok yerde de bizim kontrolümüzün dışında olan, Bakanlık tarafından kiraya verilmiş plajlar var. Vatandaşın bilmesi için söylüyorum, Bakanlık tarafından kiraya verilen yer sadece 6 metrekarelik büfe değil, yüzölçüm kiralanıyor. Geniş bir yüzölçüm kiralandığı için bizim sadece imar yönünden müdahil olma hakkımız var. Kiralanan yerin projesi Bakanlık tarafından onaylanıyor. Bize de geliyor. Biz sadece proje üzerindeki takibi yapıyoruz. Son yaşadığımız örnek, Gücücek Koyu'dur. Maalesef orada da bütün bir plaj kiraya verildi. Ama yapılaşma ile projenin dışına çıktığı için, 25 Mayıs tarihinde, Yapı Kontrol Müdürlüğümüz tespitleri yaptı. Bizler yasalarla yönetiyor  ve yönetiliyoruz. 31 Mayıs tarihinde de orasıyla ilgili Encümen kararımızı aldık. Mühürlendi. Para cezası kesildi ve yıkımına karar verildi. Bugün de, mühür işleminden sonra bir çalışma yapıldı mı diye tespit yapılacak. Eğer yapıldıysa mühür fekki ile ilgili işlem yapılacak. Ondan sonrası adli süreçtir" diye anlattı. 

"Gürültü kontrollerini sıklaştıracağız"

Çeşme'de gürültü sorununun uzun süredir tartışılan bir konu olduğunu vurgulayan Dalgıç, "Çarşamba günü, Kaymakamlığımız, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Belediyemiz ve işletmecilerin katılımıyla bir toplantı yapılacak. Gürültü sorununu bir daha konuşacağız. Bu sene çok daha fazla tedbir alarak, kontrolleri sıklaştırarak sorunun üzerine gideceğiz. Belediye yasalarla yönetiliyor. Bizler yasaların bize verdiği yetkiye göre davranırız. Vatandaş, 'Git, kapat, yok et' diye düşünüyor. Yok böyle bir şey. Böyle yapmamız mümkün değil. Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanıyorsak bu mümkün değil. Yasalara ve mevzuata uygun olarak, geçmişte de, bugün de, hem emniyet teşkilatımız, hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, hem de biz belediye olarak, bir de Büyükşehir yetkilileri ortak bir çalışma içerisinde vatandaşların daha huzurlu bir yaz geçirmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu. 

"Nüfus yoğunluğuna göre otopark yaratmak mümkün değil"

Çeşme'nin otopark sorununa da değinen Başkan Dalgıç, "Otopark sorunu hep olacak. Çeşme'nin nüfusu 40 bin. Yazın 500 bini aşıyor. 40 bin nüfusa göre otopark çözüm olacaksa, eğer yer bulabilirsek, belediyenin bütün imkanları ile çözdüğümüzü düşünelim. Ama yazın Çeşme'ye gelen 500 bin, 750 bin hatta bir milyona varan insanı göz önüne alırsak, o nüfusa göre otopark alanı yaratmak mümkün değil. Afaki bir olaydır. Otopark sıkıntısını yaz sezonunda ne yazık ki yaşayacağız. Biz Çeşmeliler ve esnaf olarak, yoğun dönemde, yüzde on bile olsa, araç yönünden hareketsiz kalarak park alanlarını boşaltabilirsek biraz fayda sağlayacaktır. Akarca planlarında, garajın arkasındaki bölgede ciddi bir otopark alanı bıraktık. Orası yapıldıktan sonra aracını park eden vatandaşı Shuttle'larla merkeze taşıyacağız. Çeşme'nin kuzey tarafındaki Ayasaranda bölgesinde bir çalışmamız devam ediyor. Bu çalışmalar bitince kısmen rahatlatacağız. Coğrafi olarak merkez anlamında baktığınız zaman Çeşme'nin iki tane girişi var. O iki girişte otopark yaratabilmek çok kolay değil. Yani doğu bölgesinde bu imkan yok. Sadece kuzey ve güney bölgesinde yapılacak çalışmayla otopark sorununu biraz düzene sokmuş olacağız. Tabi bu bir süreç. Üç yıllık görev süremizde, bir yerde kamulaştırma yapıp, bir yerde plan yapıp otopark yaratmaya çalışıyoruz zaten. Otopark alanı olan yerleri zaten şu anda ücretsiz olarak kullandırıyoruz. Planlamada otopark yaratmaya çalıştığımız yerler sorunun çözümüne katkı sağlamış olacak" diyerek sözlerini tamamladı. 

 
Ne mutlu İzmir’e !
 
Yüzde 5 büyüme piyasalara moral verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Çeşme, bu yaz kesinlikle geçen yılı geçecek"
Çeşme'de yaz sezonu beklentileri ile ilgili bir açıklama da Boyalık Beach ...
Dalgıç'a Rusya'dan davet
Karlov'un eşinin çağrısı karşılık buldu; Klintsi kenti, Çeşme'yi "kardeşliğe" bekliyor.
“ Son 20 yılın en kötüsü...”
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, turizmde ...
 
Milli Eğitim'den Dalgıç'a teşekkür ziyareti
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Ağı, bir grup okul müdürü, öğretmen ...
Oda aidatı yapılandırma fırsatını kaçırmayın
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası bir açıklama yaparak, oda aidat borcu ...
Ölümün eşiğinden döndüler
Sürat yine felaket getirirken, otobanda kaza yapan iki aracın sürücüsü ...
 
Satrancın büyük ustaları Çeşme'ye geliyor
5. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası'nda 39'u ünvanlı 450'ye yakın ...
ÇEŞKA Genel Kurul'unu gerçekleştirdi
Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA), seçimsiz olağan ...
Karlova'dan Dalgıç'a teşekkür
Rusya'nın öldürülen Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlova, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri