Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
10 Haziran 2017 Cumartesi - 10:15

Dalgıç'a Rusya'dan davet

Karlov'un eşinin çağrısı karşılık buldu; Klintsi kenti, Çeşme'yi "kardeşliğe" bekliyor.

Dalgıç a Rusya dan davet

Ankara'da suikast sonucu öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un memleketi Klintsi'nin Belediye Başkanı Sergey Yevteyev, Büyükelçi'nin eşi Marina Karlova’nın Klintsi ile bir Türk kentini kardeş şehir yapma çağrısına Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın yanıt vermesine çok sevindiğini belirtti. 

Rus Haber Ajansı Sputnik'e konuşan Yevteyev, “Sayın Dalgıç’a çok teşekkür ediyor ve onu bölgemize davet ediyoruz. Kahraman Karlov’un anısını Türkiye ile birlikte yaşatacağız” dedi.

Yevteyev açıklamalarına şöyle devam etti: “Karlov’un babası, dedesi ve ninesi burada doğmuştu. Yazın Karlov kente gelir ve burada kalırdı. Biz Marina Karlova’ya eşinin dedesi ve ninesinin mezarını da bulmasına çok yardımcı olduk. Karlov Rusya'nın kahramanı. Hepimizin kahramanı. Marina Karlova ile sürekli temas halindeyiz. Bize eşinin Klintsi ile Türkiye'de bir kentin kardeş şehir ilan edilmesini çok arzuladığını söylemişti. Hatta bir dönem Karlov kente gelerek bu konu görüşmeyi de planlıyormuş. Ölümünden sonra biz de bunu duyduk ve hemen devreye girdik. Bryansk Bölge Valisi ve yerel merciler de bize destek verdi. Türk tarafına da mektup yazdık. Kentimizin tek bir kardeş şehiri var: Bulgaristan’ın Köstendil kenti. Bu kentle SSCB döneminde aktif işbirliğimiz vardı. Ortak etkinlikler yapıyorduk, karşılıklı ziyaretler gerçekleştiriyorduk. Tabii bugün de dostluğumuz devam ediyor.”

"Çeşme güzel bir yer" 

Türkiye'nin güzel bir ülke olduğunu vurgulayan Yevteyev, “Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın, Karlova’nın çağrısına yanıt vermesi bizi çok memnun etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Çeşme’nin fotoğraflarına ve tarihine göz attım. Güzel bir tatil yeri. Bu arada kentimiz, Bryansk bölgesinin güneybatısında bulunuyor. Burası da Ukrayna'nın Çernobil nükleer santrali kazasından etkilenen komşu bölgelerden. Çernobil'den etkilenen hasta çocuklarımız var. Devlet tabii bize gereken yardımı sağlıyor. Çocukları tatil bölgelerine gönderiyoruz. Dolayısıyla Çeşme ile ilişkilerimiz kurulursa biz çok memnun olacağız. Gelecekte yavrularımızın orada tatil yapması için birlikte organizasyon yapabiliriz. Marina Karlova da bize bu konuda çok yardımcı olmak istiyor. Çok hayırsever bir insan. İnanıyorum ki bunu birlikte organize edeceğiz. Ayrıca birlikte forum, festival ve başka güzel etkinlikler yapabiliriz. Hem kentimizde, hem de Çeşme’de. Karşılıklı ziyaretler yapabiliriz. Karlov’un anısını birlikte yaşatmamız lazım. Bunu birlikte yapacağız. Bunları gerçekleştirirsek bu Karlov’un anısı için güzel bir hatıra olacak. Ben Çeşme Belediye Başkanı Sayın Dalıgıç’ı kentimize davet ediyorum. Tanışırız ve güzel şeyleri görüşürüz. Gerekli ikili prosedürlerinin ardından işbirliği memorandumu imzalayabiliriz. Bu arada 19-24 Haziran’da kentimizde Uluslararası Slav Birliği Festivali toplantısı yapılacak. Çeşme Belediye Başkanı’nı aramızda görmek isterdik. Bizimle temasa geçebilirler. Buraya Rusya, Belarus ve Ukrayna’dan konuklar katılacak. Bu arada bizimle kardeş şehir olmak isteyen diğer Türk kentlerine de şükranlarımızı iletiyoruz.”

DTİK Avrasya Komitesi Başkanı Sayın Ali Galip Savaşır’ın da bu süreçte önemli katkı sağladığını vurgulayan Yevteyev, “Ben de bu süreçten, bu çalışmalardan haberdarım. Sayın Savaşır’ın önemli katkı sağladığını ve Çeşme Belediye Başkanı ile temasa geçtiğini biliyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yevteyev açıklamalarına şöyle devam etti: “Kentimizin 310 yıllık bir tarihi var. Kentimizde oto vinç fabrikası başta olmak üzere onlarca çeşitli fabrikalar faaliyet gösteriyor. Bunlardan biri de çağdaş teknolojinin kullanıldığı Avrupa’da da bilinen seramik fabrikası. Kentimiz dinamik şekilde gelişiyor. Yaklaşık 70 bin insan yaşıyor. Klintsi, Bryanski bölgesinin önemli kentlerinden biri. İnşaat çalışmalarımız devam ediyor. Nüfuzumuz artıyor.”

 

 
Emekçilerden demokrasi çağrısı
 
Hayalleriyle geldiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“ Son 20 yılın en kötüsü...”
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, turizmde ...
Milli Eğitim'den Dalgıç'a teşekkür ziyareti
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Ağı, bir grup okul müdürü, öğretmen ...
Oda aidatı yapılandırma fırsatını kaçırmayın
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası bir açıklama yaparak, oda aidat borcu ...
 
Ölümün eşiğinden döndüler
Sürat yine felaket getirirken, otobanda kaza yapan iki aracın sürücüsü ...
Satrancın büyük ustaları Çeşme'ye geliyor
5. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası'nda 39'u ünvanlı 450'ye yakın ...
ÇEŞKA Genel Kurul'unu gerçekleştirdi
Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA), seçimsiz olağan ...
 
Karlova'dan Dalgıç'a teşekkür
Rusya'nın öldürülen Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlova, ...
Hırsızlık zanlıları, adli kontrol şartı ile serbest kaldı
Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, 2 ayrı olayda 5 kişiyi hırsızlık ...
İç savaşta bacağını, kaçarken umudunu kaybetti
Suriye'deki iç savaşta 2012 yılında bacağını kaybeden Omar Abdullah, ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri