Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
11 Haziran 2017 Pazar - 09:15

"Çeşme, bu yaz kesinlikle geçen yılı geçecek"

Çeşme'de yaz sezonu beklentileri ile ilgili bir açıklama da Boyalık Beach Otel Genel Müdürü Orhan Belge'den geldi. Belge, "Bu yaz sezonunun, her şeye rağmen geçen yılı aratmayacağına inanıyorum. Hatta kesinlikle geçen yılı geçeceğini söyleyebilirim" dedi.

 Çeşme, bu yaz kesinlikle geçen yılı geçecek

Bütün çabalarının Çeşme turizmi ve Türkiye turizmi için olduğunun altını çizen Belge, "Çeşme turizminin yoğun dönemi, 2-3 ay. Bunu neden daha fazla uzatmayalım? Örneğin, Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Dalgıç'ın  Çeşme'ye kazandırdığı, Çeşme turizmine büyük katkı sağlayan Alaçatı Ot Festivali var. Çeşme Belediyesi'nin '9 Durak 9 Deneyim' projesinin Çeşme turizmine katkısı yadsınamaz. Bu tür festivaller olacak. Festivaller Çeşme'nin olmazsa olmazı. Bu yaz sezonunun, her şeye rağmen geçen yılı aratmayacağına inanıyorum. Hatta kesinlikle geçen yılı geçeceğini söyleyebilirim. Türkiye'de turizm açısından olağanüstü bir şey beklemiyorum. Bundan sonraki yıllar da turizmde üzerine koyarak artış olacaktır. Bir de şunu eklemek istiyorum. TETUSA şirketimizin Termal Kür Merkezi projesi var. O proje de hayata geçtiğinde termal turizm ve kış turizminde de ileri adımlar atmış olacağız" diye konuştu. 

Otel plajında uçurtma uçurdular

Boyalık Beach Otel Genel Müdürü Orhan Belge, okulların kapanması nedeniyle, oteldeki misafirlerinin ve çevredeki sitelerin çocuklarının ve ailelerinin katılımıyla, mavi bayrağın, yeşil yıldızın ne olduğunu ve ne anlama geldiğini anlatmak için bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte minikler toprağa çiçek dikti, ardından uçurtma şenliği düzenlendi. Minikler doyasıya eğlenirken, anne babaları da bir ara çocuklarının ellerinden uçurmaları alarak gökyüzüne bıraktılar, çocukluklarını yaşadılar. Belge, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Etkinliğimiz, ağaç ve çiçek dikimi ile başladı. Daha sonra denizdeki balıkları tanıtmaya çalıştık. Ayrıca denizi ve kıyıları kirletmemeyi, nasıl temiz tutarsak ilerideki nesillere tertemiz aktarabilirizi anlatmaya çalıştık. Ardından da çevrede mini bir mıntıka temizliği gerçekleştirdik. En sonunda da plajımızda ve iskelemizde bir uçurtma şenliği gerçekleştirdik. Hem çocuklar hem de aileleri uçurtmalarını uçurarak keyifli bir gün yaşadılar. Mavi bayrak ve yeşil yıldızın ne anlama geldiğini bilmeyenler var. Çocuklar bu etkinlikte mavi bayrak nedir, bir otel nasıl yeşil yıldız alır onu öğrendiler. Bu tür etkinlikleri belirli aralıklarla tekrarlamayı düşünüyoruz" dedi. 

"2013 yılından beri Mavi Bayrak sahibiyiz"

Boyalık Oteli plajının 2013 yılında Mavi Bayrak almaya hak kazandığını belirten Boyalık Otel Genel Müdürü Orhan Belge, "Otelimiz yenilendikten sonra, 2013 yılında Mavi Bayrağımızı aldık. Mavi Bayrak, her yıl yenilenen bir bayrak. Bundan yaklaşık on gün önce yine otelimizi, plajını ve denizini denetlemeye geldiler. Hepsinden geçer not alınca 2017 yılına ait Mavi Bayrağımızı teslim ettiler. Her Mavi Bayrak bir yıllıktır. Bir yıl sonra aynı kriterlere uymak zorundasınız. Bir defa Mavi Bayrak verildi mi, bir daha kontrol edilmeyecek diye bir şey yok. Kriterlere uyulmazsa Mavi Bayrak elinizden alınabilir. İskelemizin ucundan plajımızın ucuna kadar, denizin içi ve dışında kriterlere uymamız gerekiyor" diyerek Mavi Bayrağın önemine işaret etti. 

"Hem Yeşil Yıldız hem de Yeşil Anahtar aldık"

Otel olarak çevreye duyarlı olmalarının karşılığında 2015 yılı Şubat ayında, Yeşil Yıldız, 2016 yılı Şubat ayında da Yeşil Anahtar aldıklarını vurgulayan Orhan Belge, "Otelimiz tam anlamıyla çevreye duyarlı bir tesis. Odalarda kullandığımız kağıtlardan tutun, kalemlerimize kadar geri dönüşümlü, Yeşil Yıldız'a uygun ürünlerden ürettiriyoruz. Yeşil Yıldız'ı alabilmek için çok fazla kriteri yerine getirmeniz gerekiyor. Mavi Bayrak'daki gibi denizin ve plajın temizliği yetmiyor. Biz aranan bütün kriterleri yerine getirerek hem Yeşil Yıldız hem de Yeşil Anahtar aldık. Yurt dışındaki ve yurt içindeki bilinçli konuklarımız, internet üzerinden araştırma yaparak, 'Yeşil Yıldız'lı veya 'Yeşil Anahtar'lı otel arıyor. Bunun yaygınlaşması gerekir. Her otel, Yeşil Yıldız ve Yeşil Anahtar almalı. Yeşil Yıldız'ın enerji indirimi açısından da faydası var. Maksimum düzeyde geri dönüşümü sağladığımız için indirimden faydalanabiliyoruz. Yeşil Yıldız'ın, her yıl en az iki eğitimi ve iki denetimi var. Sürekli diri olmak zorundasınız. Eğer diri olmazsanız Yeşil Yıldız'ı kaybedersiniz" diyerek Yeşil Yıldız'ın önemini anlattı. 

 
Anıt ağaçlara "hayat öpücüğü"
 
Velotürk Gran Fondo kayıtları başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalgıç'a Rusya'dan davet
Karlov'un eşinin çağrısı karşılık buldu; Klintsi kenti, Çeşme'yi "kardeşliğe" bekliyor.
“ Son 20 yılın en kötüsü...”
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, turizmde ...
Milli Eğitim'den Dalgıç'a teşekkür ziyareti
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Ağı, bir grup okul müdürü, öğretmen ...
 
Oda aidatı yapılandırma fırsatını kaçırmayın
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası bir açıklama yaparak, oda aidat borcu ...
Ölümün eşiğinden döndüler
Sürat yine felaket getirirken, otobanda kaza yapan iki aracın sürücüsü ...
Satrancın büyük ustaları Çeşme'ye geliyor
5. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası'nda 39'u ünvanlı 450'ye yakın ...
 
ÇEŞKA Genel Kurul'unu gerçekleştirdi
Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA), seçimsiz olağan ...
Karlova'dan Dalgıç'a teşekkür
Rusya'nın öldürülen Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlova, ...
Hırsızlık zanlıları, adli kontrol şartı ile serbest kaldı
Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, 2 ayrı olayda 5 kişiyi hırsızlık ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri